Regnum5 01.08.2013 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 WitamMam pewien problem ,chce przemalować ściany w pokoju jednak nie są one białe ,tylko pomarańczowe.Pokój będzie całkowicie zmieniany dlatego jako nowy kolor wybrałem ciemny fiolet jednak od razu nakładanie farby chyba nie ma sensu.Zastanawiam się więc czy pomalować ściany normalnie biała farba i potem na fiolet czy użyć gruntu ,z tego co wiem to jest on bardzo rzadki i nie wiem czy wystarczy.Jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o wyrozumiałość i mam nadzieję ,że ktoś bardziej doświadczony mi pomoże.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gołaczyński 03.08.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Cześć, Co ja bym zrobił w Twojej sytuacji gdybym chciał uzyskać ładny kolor bez przebarwień, najpierw zeskrobałbym starą farbę, (są podobno preparaty do usuwania starej farby, ale nie stosowałem), potem zmyłbym ściany szarym mydłem i gdy ściany będą już suchę nałożyłbym dobry grunt a na to wybraną przez Ciebie farbę. Jeśli jest jakieś lepsze rozwiązanie, sam chętnie przeczytam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts