kori 01.08.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Mam pytanie, ktoś m doradził abym dała grzejnik w holu, a dokładniej na schodach gdzie jest okno.Twierdzi, że bez tego grzenika w zimie będzie się skraplała woda na oknie.Czy ma rację??czy powinnam umieścić grzejnik??Dokładne miejsce oznaczyłam na rysunku czerwoną kreską.Dodam, ze na całym parterze będzie podłogówka (wiatrołap, łazienka, kuchnia, jadalnia, salon, korytarz) w garażu grzejnik Prośba o poradę http://imageshack.us/a/img826/2272/r5zy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.08.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie ma sensu. Ciepłe powietrze i tak będzie szło na górę. Okna teraz cieplutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 01.08.2013 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ok,zatem radzisz odpuścić grzejnik w korytarzu?? a powiedz podłogówka w garderobie ma sens, ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 01.08.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 01.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 ok, zatem radzisz odpuścić grzejnik w korytarzu?? a powiedz podłogówka w garderobie ma sens, ?? a dlaczego mieszasz podłogówkę z grzejnikami ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 02.08.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 cały dół daje podłogówkę, a człowiek od instalacji sugeruje, zeby dodatkowo na schodach dać grzejnik.nie wiem czemu.....na górze planuje w sypialniach parkiet i grzejniki pod oknami.w łazience na piętrze natomiast podłogówkę i grzejnik drabinkowy z grzałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.08.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 ok, zatem radzisz odpuścić grzejnik w korytarzu?? a powiedz podłogówka w garderobie ma sens, ?? Ja na tym rzucie garderoby nie widzę więc powiem tak - jeśli potrzebujesz ogrzewać garderobę to czemu nie. grzejnik na klatce schodowej - wykonawstwo sprzed wojny Jaruzelskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 02.08.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Ja na tym rzucie garderoby nie widzę więc powiem tak - jeśli potrzebujesz ogrzewać garderobę to czemu nie. grzejnik na klatce schodowej - wykonawstwo sprzed wojny Jaruzelskiej Tu bym się z tobą polemizował, jeżeli piszesz o blokach to się zgadzam a jeżeli o domach jednorodzinnych z piętrem to już nie. Jeżeli chodzi o garderobę to ja bym dał ale nie w takim wykonaniu aby tam utrzymywać temp. 20 kilka *C ale tak około 15 to tak. Zawsze to jest inaczej jak chcesz coś szybko ubrać na siebie, wchodzisz na bosaka, jesteś na piętrze i pewnie obok sypialni a tu zimno w nogi. Bierzesz jakiś ciuch i wkładasz a tu zimny. Przyjemniej jest też jeżeli otworzysz drzwi i po nogach nie będzie wiało zimnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 02.08.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 a dlaczego mieszasz podłogówkę z grzejnikami ...? Dlaczego nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.08.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 jestem za podłogówką w garderobie. Ale to moje osobiste zdanie. Po prostu nie lubię zmian temperatury i nie przekonuje mnie przechodzenie w domu miedzy pomieszczeniami o większych różnicach temperatur. Dla komfortu cieplnego odżałuje te 100 kWh w roku na stałą temperaturę w pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 02.08.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 jestem za podłogówką w garderobie. Ale to moje osobiste zdanie. Po prostu nie lubię zmian temperatury i nie przekonuje mnie przechodzenie w domu miedzy pomieszczeniami o większych różnicach temperatur. Dla komfortu cieplnego odżałuje te 100 kWh w roku na stałą temperaturę w pomieszczeniach.Jestem tego samego zdania, przynajmniej nie ciągnie po nogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 06.08.2013 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 ok w garderobie moze i macie rację ale co zrobić z korytarzem??cz odpuścić grzejnik na schodach pod oknem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.08.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 ok w garderobie moze i macie rację ale co zrobić z korytarzem?? cz odpuścić grzejnik na schodach pod oknem?? Jak cię tak to męczy a nie ma za dużych odległości to połóż same rury i je zaślep. To nie za wiele cię będzie kosztowało skoro na piętrze też będziesz miał grzejniki. W razie "W" odkręcasz korki i zakładasz grzejnik. Ciepło na klatce i bez skroplin na szybach. Ja nie dałem a teraz po paru zimach już jestem mądrzejszy i bym dał ale na razie mnie kucie trzyma. Za duży bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 06.08.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Radzimy grzejnik oczywiście w przypadku braku potrzeby można zakręcić głowicą zawsze lepiej zakręcić niż nie mieć nic by odkręcić. , podłogówka jest również dobrym rozwiązaniem tylko proszę pomyśleć o osobnym sterowaniu tą pętlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 17.10.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 wracam do pytania, czy powinnam zastosować grzejnik na klatce schodowej, pod oknem?co sądzicie na ten temat??cyz darować sobie, ??przecież ciepło i tak ucieka do góry.Myślicie ze bez grzejnika, mogą pojawić się na szybie skropliny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts