Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy potrzebny grzejnik w holu ???

kori

Recommended Posts

Mam pytanie, ktoś m doradził abym dała grzejnik w holu, a dokładniej na schodach gdzie jest okno.

Twierdzi, że bez tego grzenika w zimie będzie się skraplała woda na oknie.

Czy ma rację??

czy powinnam umieścić grzejnik??

Dokładne miejsce oznaczyłam na rysunku czerwoną kreską.

Dodam, ze na całym parterze będzie podłogówka (wiatrołap, łazienka, kuchnia, jadalnia, salon, korytarz) w garażu grzejnik

Prośba o poradę

http://imageshack.us/a/img826/2272/r5zy.jpg

Ja na tym rzucie garderoby nie widzę;)

więc powiem tak - jeśli potrzebujesz ogrzewać garderobę to czemu nie.

grzejnik na klatce schodowej - wykonawstwo sprzed wojny Jaruzelskiej

Tu bym się z tobą polemizował, jeżeli piszesz o blokach to się zgadzam a jeżeli o domach jednorodzinnych z piętrem to już nie.

Jeżeli chodzi o garderobę to ja bym dał ale nie w takim wykonaniu aby tam utrzymywać temp. 20 kilka *C ale tak około 15 to tak. Zawsze to jest inaczej jak chcesz coś szybko ubrać na siebie, wchodzisz na bosaka, jesteś na piętrze i pewnie obok sypialni a tu zimno w nogi. Bierzesz jakiś ciuch i wkładasz a tu zimny. Przyjemniej jest też jeżeli otworzysz drzwi i po nogach nie będzie wiało zimnem :)

jestem za podłogówką w garderobie. Ale to moje osobiste zdanie. Po prostu nie lubię zmian temperatury i nie przekonuje mnie przechodzenie w domu miedzy pomieszczeniami o większych różnicach temperatur. Dla komfortu cieplnego odżałuje te 100 kWh w roku na stałą temperaturę w pomieszczeniach.

jestem za podłogówką w garderobie. Ale to moje osobiste zdanie. Po prostu nie lubię zmian temperatury i nie przekonuje mnie przechodzenie w domu miedzy pomieszczeniami o większych różnicach temperatur. Dla komfortu cieplnego odżałuje te 100 kWh w roku na stałą temperaturę w pomieszczeniach.
Jestem tego samego zdania, przynajmniej nie ciągnie po nogach :)

ok w garderobie moze i macie rację

ale co zrobić z korytarzem??

cz odpuścić grzejnik na schodach pod oknem??

Jak cię tak to męczy a nie ma za dużych odległości to połóż same rury i je zaślep. To nie za wiele cię będzie kosztowało skoro na piętrze też będziesz miał grzejniki. W razie "W" odkręcasz korki i zakładasz grzejnik. Ciepło na klatce i bez skroplin na szybach. Ja nie dałem a teraz po paru zimach już jestem mądrzejszy i bym dał ale na razie mnie kucie trzyma. Za duży bałagan.

• 2 months później...