mrxaoo 01.08.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam, nie mam pojęcia jak zaciągnąć klej na gładko. Wyłożyłem garaż - od środka - ściana, sufit - styropianem, wtopiłem siatkę z klejem. Niestety, gładko to mi nie wyszło. Muszę przeszlifować i położyć jeszcze jedną warstwę kleju. Chcę to robić pod malowanie farbą, nie musi to być "lustro" - to tylko garaż. Jak zrobić tą ostatnią warstwę, aby była gładka? Nigdy tego nie robiłem, ale 2 lewych rąk nie mam.Czy mam jechać tylko ostrą pacą metalową? Czy może jakąś gąbkową, wilgotną pacą równać ten klej dla uzyskania gładkiej powierzchni? Bo samą, metalową pacą to wątpię, żeby mi wyszło w miarę równo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 03.08.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Pierwszej warstwy kleju nie musisz szlifować całej ,no chyba że jest bardzo nierówno.Klej najlepiej rozprowadza mi sie pacą blaszną dł.ok.40 cm.Drugą warstwe kleju przycierałem wtedy kiedy była już prawie sucha tak by klej nie "mazał" sie pod pacą. Najlepiej mi sie przyciera pacą z bialym filcem mocząc ją wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 04.08.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Zaciągnij klejem. Na drugi dzień zmocz ścianę chlapiąc pędzlem z długim włosiem i zatrzyj pacą styropianową (filcówka się do tego średnio nadaje).Poz.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts