simluc 16.11.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 To styropianowa parteroweczka ponizej 100m2. Nie przeginaj z ta powierzchnia- ma dom wg projektu M-110A Konrada Matuszewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 16.11.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Nie przeginaj z ta powierzchnia- ma dom wg projektu M-110A Konrada Matuszewskiego Tak tylko ja mam lustrzane odbicie i wc jest polaczone z pom.gosp. ale to tam maly szczegół pewnie nic nie znaczący eprom. kable i klime.. mam jeszcze kominek wolnostojący ale na wiosne go sprzedamy i calkowicie zagłuszymy komin albo w ogole czyms go wypelnimy:P tak tak.. żaluje że postawilem kominy.. Jesteś z Suwałk... chcesz to wpadnij jak bedziesz w okolicy szczytna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.11.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A czym to sie ma roznic od innego systemu? Ma CO zalaczyc, albo wylaczyc. Kazde. Po prostu pytam, czy uzywales kiedykolwiek sterowania pogodowego? raczej ja zapytam czy Ty kiedykolwiek próbowałeś sterować kable sterownikiem pogodowym... a jeżeli już to jak ci się to udało ... nie pytaj głupio o takie sterowanie bo co druga instalacja którą robiłem i połączyłem z kotłem gazowym tak jest regulowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 nie pytaj głupio o takie sterowanie bo co druga instalacja którą robiłem i połączyłem z kotłem gazowym tak jest regulowana... Wisz, jak to dziala tak jak ta ostatnia instalacja, to zaden argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 16.11.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Dzięki piekar_ za zaproszenie, jak będę w okolicy to się odezwę. Domek w sumie podobny do tego co buduje, tylko u mnie bez garażu, a komin już postawiłem, w dodatku podwójny, jeden do kominka, drugi awaryjny, w razie jakby piec trzeba było kiedyś postawić. Ja sie nastawiłem na te ogrzewanie akumulacyjne a wszyscy w koło mi odradzają, że to prąd i to drogo, normalnie aż mi słabo sie czasem robi, jednak wygoda, bezobsługowość i koszty instalacji dla mnie są dużymi zaletami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Pomieszkujac w Suwalkach i budujac dom pedzony czytm pradem musisz miec mocne nerwy. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.11.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Pomieszkujac w Suwalkach i budujac dom pedzony czytm pradem musisz miec mocne nerwy. To fakt. a czym się różnią Suwałki od mojego regionu...? wybuduje w miarę nieduży domek ,w miarę go ogaci i będzie mieszkał wygodnie... no chyba że zechce bawić się w "wyścig sknerów '... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 16.11.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Dzięki piekar_ za zaproszenie, jak będę w okolicy to się odezwę. Domek w sumie podobny do tego co buduje, tylko u mnie bez garażu, a komin już postawiłem, w dodatku podwójny, jeden do kominka, drugi awaryjny, w razie jakby piec trzeba było kiedyś postawić. Ja sie nastawiłem na te ogrzewanie akumulacyjne a wszyscy w koło mi odradzają, że to prąd i to drogo, normalnie aż mi słabo sie czasem robi, jednak wygoda, bezobsługowość i koszty instalacji dla mnie są dużymi zaletami. Yhym mi też tak mówili że jak to mozna prundem grzać przecież to kosztuje majątek... bezobsługowość jak najbardziej... jedyny minus to zamkniecie drogi na inny system grzewczy zrób sobie jak krzysiek tutaj z forum dodatkowo puscil rurki do podłogówki w razie "W" Widzisz Pyxiu... a różnica temperatury miedzy strzegomiem a np. Olsztynem gdzies 10* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wygodnie i drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 16.11.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Myślałem żeby awaryjnie zamontować instalacje do kaloryferów, jakby przyszedł kryzys to wieszam kaloryfery podłączam i montuje piec i pale drewnem, chociaż mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 16.11.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 ee to juz milion razy lepiej rurki w podłoge.. jak sam sobie rozłożysz to na pewno taniej niż grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 16.11.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Czy takie dodatkowe rurki w wylewce nie zakłucą akumulacji, nie zmniejszą akumulacyjności wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Zaleta instalacji rurkowej to pewnie taka, ze w przyszlosci pewnie będę mogł podłaczyc PC jak prąd drastycznie pójdzie w górę. W przyapdku samych kabli to niemoźliwe. Mozesz podlaczyc wszystko co ci przyjdzie do glowy a dodajac zasobnik buforowy mozesz gromadzic w nim energie sloneczna z np. solarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 17.11.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 planuje budowę domu dobrze zaizolowanego wg TB chce w domu kable lub piece - możecie podpowiedzieć na co zwrócić uwagę? od czego zacząć?niestety nie zdążyłem przeczytać dziennika budowy R&K, czytam właśnie LOBO M, ale to chyba za mało , czy inni maja opisane dzienniki budowy? co powinienem przeczytać?kilka tematów już czytam , na ten właśnie trafiłem dziękuję za pomoc Ka(bel)rol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 17.11.2014 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 od czego zacząć? Najpierw zdefiniuj swoje potrzeby, preferencje, czy chcesz akumulować energię, czy mieć komfort cieplny na żądanie - a może system mieszany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 17.11.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 A da sie grzac pradem i miec cieplo na rzadanie?Myslalem ze tak czy inaczej sie akumuluje (bo g12) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eprom 17.11.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Jak akumulacja to tylko z g12, wychodzi najtaniej a grzanie na żądanie to chyba bardziej g11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 17.11.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 planuje budowę domu dobrze zaizolowanego wg TB l Hip,hip hurra! Po 25 latach snucia swoich teorii i bajdurzenia TB znalazł człowieka który uwierzył w jego pomysły i je zrealizuje. Wreszcie TB będzie mógł pochwalić się na FM że ktoś zbudował dom na bazie pomysłów Brzęczkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 18.11.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 a czy pomysł dobrze izolowanych domów ogrzewanych kablami to zły pomysł?zdaje się że rk miał dom tak jak pisze TB , 30 na gruncie, duże przeszkalenia i kable, zdecentralizowane sterowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 18.11.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 a czy pomysł dobrze izolowanych domów ogrzewanych kablami to zły pomysł? zdaje się że rk miał dom tak jak pisze TB , 30 na gruncie, duże przeszkalenia i kable, zdecentralizowane sterowanie I u TB chyba ociepla sie od środka gdzieś czytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts