plusfoto 03.08.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Najprawdopodobniej tak. Lub jest ale źle położone n.p. zbyt krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.08.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 U mnie to chyba naprawde taka wichura dzwoniłem do 3 murarzy co robią w okolicy i żaden nie daje zbrojenia podokiennego Czyli nie przejmować się,mury się nie rozejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.08.2013 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Rozejść się nie powinny bo wieniec je zepnie ale niesmak pozostanie jak i pytanie czy po otynkowaniu i za dwa lata znów się nie pojawią.Zbrojenia nie dają bo zaden z nich nawet pewnie się nie pofatygował aby zgłębić technologię budowy z BK. Od x lat budowali przecież z innych materiałów i było dobrze. Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.08.2013 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Na zewnątrz nie bedzie widać pod ociepleniem a od środka , no cóż nic się nie wymyśli , jak wyjdzie to trudno będą tam i tak kaloryfery. Dziwne, że nikomu tak się więcej nie dzieje tylko mi. Tzn na forum , bo byłem oglądać budowę innych majstrów i to samo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 03.08.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Klej jest bardzo mocny , ściana na klej nie jest możliwa do rozebrania bez uszkodzenia pustaka .Rysy na środku pod oknami to rysy skurczowe (tak jak piszą w tym artykule) , powstają one dlatego tam bo to jest najmniejszy przekrój na ścianie. Pytałem się o to gdzie powstają bo jakby powstały przy narożnikach to wtedy oznacza że materiał jest za słaby (brak zbrojenia)..kiedyś przy silikatach miałem zalecenie aby murfory dawać na całej ścianie (długa ściana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 09.08.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Wszystko ładnie i pomyślnie szło,niestety po zalaniu stropu,postawieniu facyjatów i wieźby dachowej , pojawiły się rysy pod każdym oknem. Fundamenty są zrobione dobre tzn zbrojone na głębokości 95cm+ława 45cm o szerokości 105cm. Czy czymś takim się przejmować ? coś z tym robić? Fundamenty były zalane w tamtym roku a w tym budowane wszystko. czy jest opcja, że to przez koparkę która jeździła i ziemię równała bo teren jest podmokły i jest nawożona ziemia, koparka zapadała się po 0,5m. ja piernicze, lawa o szerokosci 105 cm - co Ty milioner czy masz wytwornie betonu? a moze dom ma 15 pieter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts