sxill 02.08.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam,chcę podnieść podłogę w części łazienki o 10 cm. Będzie to powierzchnia 2 x 1,3 m. Mieszkanie w bloku, na piętrze. Czytałem forum i znalazłem dwie opcje: a) bloczki z betonu komórkowego 6 cm wysokości + 4 cm wylewkab) styropian posadzkowy 6cm + 4cm wylewka Czy te 4 cm wylewki sprawdzą się? Która opcja jest lepsza? Na to będą nałożone płytki. Na podwyższeniu będzie tylko kabina prysznicowa i jakiś ew. sztuczny kwiat. Czy powinienem stosować dylatacje? Czy taśma dylatacyjna dookoła wystarczy?PozdrawiamRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 02.08.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 to ma być w rogu czy środku pomieszczenia ??? dylatacja ???? czyli chcesz lać coś więcej a tylko to podnieś czy na stare nadlać nowe czy skuć stare w tym miejscu i zrobić nowe??? bez tych i innych informacji ciężko coś powiedzieć ale ja i tak bym zmienił proporcje 4 styro i min 6 wylewki ale może wypowie się ktoś kto się zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.08.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 10 cm to jest tak mało, że nie ma co kombinować z podmurowywaniem i to jeszcze pianobetonem w łazience. Zagradzasz deską o gr 10 cm i walisz beton/zaprawę cementową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptok 04.08.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 to jest bardzo mało więc nie wiem w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sxill 05.08.2013 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Na istniejącą wylewkę chcę nałożyć 10 cm nowej w rogu (właściwie dwóch rogach bo to cały tył łazienki) w wymiarach 1,3 x 2 m. Boję się, że sama wylewka będzie ciężka (z obliczeń wyszło, że ponad pół tony), poza tym zależy mi na czasie, a samo noszenie na piętro worków z zaprawą zajmie dużo czasu.Teraz w ogóle wymyśliłem, że podłogę wyłożę gazobetonem i go przymuruję zwykłą zaprawą murarską i na to będę kładł bezpośrednio gres. Myślicie, że takie coś się uda?Niestety prace wykonuje sam, ew. z jednym pomocnikiem i chciałbym, żeby to poszło sprawnie ale jednocześnie było zrobione porządnie. Poradźcie proszę, którą najlepsze rozwiązanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 05.08.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja bym na Twoim miejscu zrobił wariant z gazobetonem i wylewka. Producenci zapraw podają 40mm jako minimalną grubość takiej wylewki niezwiązanej z podłożem. Faktycznie, przy 10cm na tej powierzchni wychodzi ponad 500kg zaprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 07.08.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 A tzw. beton lekki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invitro 05.10.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 jestem tu pierwszy raz , nie wiem gdzie znajduje się rubryka gdzie mogę zadać pytanie. Znalazłem ten post i mam podobny problem- chcę podnieść poziom podłogi w całej łazience o 50cm ( aby schować w niej wannę) mieszkanie ma 3m wysokości , znajduje się na 1 piętrze kamienicy, myślałem aby to zrobić na belkach drewnianych 10x10 a na to płyta OSB-5 25mm. może ktoś mi doradzi czy jest to wykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts