rumpelek 02.08.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Jak w tytule, szukam takiego rozwiązania w przystępnej cenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.08.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 W przystępnej - zapomnij. O ile bez problemu kupisz wideodomofon w cenie <1000zł, w zasadzie już od 500zł są zupełnie niezłe modele, tak za taki wynalazek jakiegoś potrzebujesz musisz zapłacić kilkakrotnie więcej. Nie znam dokładnie rynku obecnie, ale jak sam robiłem przymiarki, to średnia cena takiego zestawu bujała się w okolicach 2-3tys. złotych.Taniej a i nie wiem, czy nie lepiej wyniesie zestaw: normalny domofon (albo tani wideodomofon) plus osobna zewnętrzna kamera IP z możliwością dostępu przez internet. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 02.08.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Kiedys zrobilem sam domofon bezprzewodowy na takiej sasadzie;kupilem telefon bezprzewodowy z dwoma sluchawkami bezprzewodowa i przewodowa ,telefon oczywiscie z funkcja interkoma ,.Kable idac do glosnika i mikrofonu i glosnika ze sluchawki przewodowej podpiolem do zwyklej kasety od domofonu ,zas przycisk interkomu podpiolem pod przysik domofonu.Dzialalo ,wiec mozesz psotpaic podobnie ,tylko ,musilabys podpiac jakis telefon pod kasete z domofonem ,zas przycisk wlaczajacy domofon sluzylby do wybirania Twojeo numeru smartfona.Rzecz prosta jak budowa cepa i do zrobienia przy pomocy starego telefonu , kasety od domofonu oraz glosnikow komputerowych ktore beda sluzyc do zwiekszania sily glosu w domofonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.08.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 Zwróć uwagę na pierwszych pięć liter tytułu tego wątku J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 03.08.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Zwrocilem i co z tego?Przeciez kamerke tez mozna tak samo podpiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.08.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Jak? Spróbuj opisać dokładniej, jak sobie wyobrażasz taką instalację. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 05.08.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dokladnie tak jak zrobilem domofon bezprzewodowy ,a funkcje wideo mozna rozwiazac albo przez polaczenie netowe ,albo podlaczajac aparat ktory bedzie podlaczony do kasety domofonowej tak ,aby robil zdjecie i wysylal msesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 05.08.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dokladnie tak jak zrobilem domofon bezprzewodowy ,a funkcje wideo mozna rozwiazac albo przez polaczenie netowe ,albo podlaczajac aparat ktory bedzie podlaczony do kasety domofonowej tak ,aby robil zdjecie i wysylal msesem Z takim poziomem wiedzy powinieneś zartrudnic sie w NASA. Twoja porada odnośnie lądowania j na księżycu: Dokładnie tak jak zrobiłem taki papierowy samolot, a rakietę trzeba zrobić trochę większą, a lądowanie mnożna rozwiązać albo przez lądowanie lądownikiem, albo jak statki kosmiczne z Gwiezdnych Wojen. PS. Poproszę jakiś schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homelogic 07.08.2013 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Jak chcesz z gotową apką na smartfona od producenta, to nastaw się na kosmiczne ceny (kompletna nisza). Jak chcesz tanio, to nastaw się na kosmiczne manewry (hint: asterisk+sip). Osobiście polecam Mobotixa, bo ma wyjątkową optykę (pełna panorama 180 st. 3 MPix) i bardzo dobry soft, ale jest to rozwiązanie dla odpowiednich portfeli. Dobrym (i względnie tanim) kompromisem jest odpowiednia kamera - w 90% przypadków rozmowa zdalna nie jest konieczna, bo i tak nic nie zrobisz (np. listonosz z poleconym lub kurier z paczką) albo nie chce ci się gadać (ziemniaki lub Dobra Nowina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hal9 10.08.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Przekierowanie rozmów z videodomofonu na telefon + MMSy z videodomofonu na telefon - koszt sprzętu podejdzie pod 4000zł.No i jest ograniczenie w wyborze modelu videodomofonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_123 05.11.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Można zapytać w firmie Ropan elektronik z tego co wiem robią moduł przekierowania rozmów, zdjęcia na email i mms oraz otwieranie zamka sms-em, będzie kompatybilny prawie ze wszystkimi producentami wideodomofonów, jak: Leelen, competiition itp.. Jest to tańsza alternatywa.. Ale wszystko zależy czego wymagasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 05.11.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 a co myślicie o takim cudzie??cena 700złModuł GSM KENWEI 401Ghttp://kenwei.pl/kw-401g.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szel 15.11.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 tu jest ciekawe rozwiązanie...http://www.genway.pl/domophone-wideodomofon-nowej-generacji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonysmok 20.11.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Mój szwagier ma kamerę IP z Allegro z możliwością podpięcia styków do aktywacji. Kamera ma aplikację na smartfony, która wywołuje alarm na smartfonie jak styki zostaną zwarte i wyświetla obraz z kamery. Podłączył to ustrojstwo ze stykami zewnętrznego dzwonka od domofonu i ponoć całkiem nieźle mu to działa. Nie wiem tylko jak ze zwrotnym kanałem audio bo go nie pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.11.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 ciekawe rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 20.11.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Zielonysmok rozwiń temat wypytaj szwagra jak to mu działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 22.11.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 tu jest ciekawe rozwiązanie... http://www.genway.pl/domophone-wideodomofon-nowej-generacji.html ho..ooojnia, nie warta swojej ceny obraz jak w pierwszych telefonach z kamerką, dźwięk ma opóźnienie ok 2sek,, musi mieć zasilanie zewnętrzne, jak po wifi to antena (której nie ma w zestawie) musi być odpowiednio ustawiona/wycelowana, Jedyny plus to sygnał na wszystkie urządzenia jest wysyłany na raz i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.11.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 obraz jak w pierwszych telefonach z kamerką, No cóż. Jeśli się chce spełnić to: Jaka minimalna prędkość Internetu, która zapewnia prawidłowe funkcjonowanie? Do sterowania furtką lub bramą wjazdową wystarczy 8 Kbps. W celu zestawienia połączenia audio/video stabilne 256 Kbps. Do połączeń spoza sieci LAN (audio/video) zalecamy połączenie 3G. dźwięk ma opóźnienie ok 2sek,, Tak samo jak obraz i jest to normalne dla technologi IP. musi mieć zasilanie zewnętrzne, A jakie powinien mieć zasilania? jak po wifi to antena (której nie ma w zestawie) Bo rzadko się jej używa, a nabycie takowej anteny, to dzisiaj żaden problem i można kupić taką jaka jest potrzebna. musi być odpowiednio ustawiona/wycelowana, A od kiedy to anteny dookólne wymagają wycelowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.11.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 dendrytus szanuję twoją wiedzę, ale widziałem ją w akcji zainstalowaną po LANie i A/V jakie pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.11.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 ale widziałem ją w akcji zainstalowaną po LANie i A/V jakie pisałem Ja z zasady olewam urządzenia, w których pominięto jakiś istotny parametr, a maile do producenta/dystrybutor z pytaniem o ten parametr są olewane. W tym przypadku jakimś cudem pominięto rozdzielczości kamery czyli pewnie jest to jakieś 320x240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts