mundero 06.08.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Trochę było o dociepleniu profili pianką, co jets rozwiązaniem nie do końca obiecującym, tutaj na pewno lepszy był by ten żel co daje oknoplast, ale koszty rosną. Jak bardzo kładziesz nacisk na energooszczędność ? Schodzisz poniżej 0.7 ? Jeżeli tak to nie wyobrażam sobie tak przy okazji białego profilu, w sensie przy takich cenach. Co z ramką ? Jak wygląda w obu przypadkach ? Witam. Nie zmierzam schodzić poniżej 0,7. Nawet 0,8 jest dla mnie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 06.08.2013 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Jak by to policzyć to wyjdą podobnie, ale dla pewności złóż jeszcze jedno zapytanie do adamsa o okno o podobnych parametrach. Dostałem ofertę z Adamsa, na okno w kolorze: Cena 1125 netto. OknoPlast: 1250 netto. OknoPlast + stal termiczna: 1400 netto. Co myślicie o tym dodatku termicznym oknoplasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 06.08.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Dostałem ofertę z Adamsa, na okno w kolorze: Cena 1125 netto. OknoPlast: 1250 netto. OknoPlast + stal termiczna: 1400 netto. Co myślicie o tym dodatku termicznym oknoplasta? Jeżeli nie stawiasz na topię to zdecydowanie docieplany profil za 20% ceny w przypadku tego winergetica jest kosztem zbytecznym. Szybko Ci skalkulowali i zaczyna wychodzić podobnie. Ponegocjuj jeszcze na ramce i prawdopodobnie wyjdzie na to damo, albo spuści oknoplast, albo w przypadku adamsa podniesie do góry. Na koniec zadziałają inne względy i musisz sam zdecydować. Ktoś powie adams, ktoś bardziej zadowolony że jednak oknoplast, obie firmy sprawdzone co wszyscy piszą. Jak z serwisem w razie co, jaką renomę ma dystrybutor u Ciebie w mieście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 07.08.2013 04:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 W tym temacie jestem raczej spokojny, szczególnie jeśli chodzi o oknoplasta. Zajmują się tym ponad 10 lat i złej opinii nie słyszałem... Ale moi znajomi, którzy mogli by mi coś powiedzieć, niestety wybrali inne okna... Na pewno przed zakupem, będę ich męczył o szczegóły, na razie sytuacja coraz bardziej mi się rozjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 08.08.2013 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam. Zastanawiam się jeszcze nad dwoma innymi oknami:- Drutex Iglo Energy- Vertex V90+ Czy to także są okna o podobnej jakości co wymienione 2 temacie?Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 10.08.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Czy można prosić o jakieś opinie co do okien z tematu i okien w powyższym poście?Szczególnie mnie ciekawią okna Iglo Energy... Cena jest dość atrakcyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 10.08.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Osobiscie z tych wszystkich producentów, których podajesz to mogę polecić Adamsa bo znam tę firmę i wykonuje bardzo dobre okna. Najgorszą opinie u mnie będzie miał drutex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.08.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Czy można prosić o jakieś opinie co do okien z tematu i okien w powyższym poście? Szczególnie mnie ciekawią okna Iglo Energy... Cena jest dość atrakcyjna... jak chcesz kupić tanie to drutex taki pewnie będzie. jak masz sprawdzonego sprzedawce i monterów to po co się zastanawiać ? no chyba że chodzi o 1 okno do garażu lub szopy to bym szukał taniej jak by mi nie zależało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 11.08.2013 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Niestety nie mam sprawdzonych monterów... To pierwszy raz jak będę kupował okna...Jak na razie z rozmów najbardziej przekonuje mnie OknoPlast (najdroższy), a na drugim miejscu Adams... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 11.08.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ps. Nikt jeszcze mi nie odpowiedział, czy warto płacić za tą stal termiczną w oknoplaście... Różnica tylko na tym jednym oknie 150 PLN... Trochę dużo... Warto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 11.08.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.08.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ps. Nikt jeszcze mi nie odpowiedział, czy warto płacić za tą stal termiczną w oknoplaście... Różnica tylko na tym jednym oknie 150 PLN... Trochę dużo... Warto?? to sporo ale oknoplast się ceni! czyli to cały domek a nie tylko jedno okno? porównujesz całość czy tylko jedną pozycję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 11.08.2013 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 to sporo ale oknoplast się ceni! czyli to cały domek a nie tylko jedno okno? porównujesz całość czy tylko jedną pozycję ? Porównuje całość, ale tendencja cenowa się utrzymuje dla każdego okna... Więc podalem pierwsze z oferty.... W sumie mam 16 okien, ale to jedno pokazuje różnice dla całości oferty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.08.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Ps. Nikt jeszcze mi nie odpowiedział, czy warto płacić za tą stal termiczną w oknoplaście... Różnica tylko na tym jednym oknie 150 PLN... Trochę dużo... Warto?? A ja mam propozycje: czy sie opłaca moglby powiedzieć Ci sprzedawca oferujący te okna. On powinien znac najwiecej faktow dot. tej sprawy (glownie wyniki Uw dla okna i roznice w cenie). Jak udzieli informacji to ją wrzuć - zweryfikujemy. Ps. " Na wyczucie" kazdy z nas powie i bez tego ze sie nie oplaca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.08.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 A ja mam propozycje: czy sie opłaca moglby powiedzieć Ci sprzedawca oferujący te okna. On powinien znac najwiecej faktow dot. tej sprawy (glownie wyniki Uw dla okna i roznice w cenie). Jak udzieli informacji to ją wrzuć - zweryfikujemy. Ps. " Na wyczucie" kazdy z nas powie i bez tego ze sie nie oplaca:) tylko w oknoplaście przy każdej pozycji masz podaną tą samą wartość Uw dla różnych okien i bądź tu mądry zawsze mówię by klienci patrzyli na całość oferty jak są rolety brama drzwi to suma do sumy i porównać później sobie wybrać 2 najbardziej interesujące (takie gdzie sprzedawca widać ma pojęcie a nie wycenił by było ) porównać plusy minusy co ci odpowiada i wtedy nie powinno być problemów jeśli znał byś jeszcze ekipy które mają montować te okna to już w ogóle super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 12.08.2013 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Hmmm, nie prawda...Nawet w ofercie ogólnej są różne wartości Uw... Poprosiłem także o wyliczenie Uw dla moich konkretnych okien i tylko OknoPlast mi to policzył i podał... Co do pytania jakie skierowałem do OknoPlastu o stal termiczna, uzyskałem odpowiedź wymijającą... Tzn. powiedzieli, że to nie oni ustalają ceny (w sensie dystrybutorzy)... Wnioskuję, że chyba to zbędny wydatek (0,05 różnicy dla Uf...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.08.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Hmmm, nie prawda... Nawet w ofercie ogólnej są różne wartości Uw... Poprosiłem także o wyliczenie Uw dla moich konkretnych okien i tylko OknoPlast mi to policzył i podał... Co do pytania jakie skierowałem do OknoPlastu o stal termiczna, uzyskałem odpowiedź wymijającą... Tzn. powiedzieli, że to nie oni ustalają ceny (w sensie dystrybutorzy)... Wnioskuję, że chyba to zbędny wydatek (0,05 różnicy dla Uf...). to widocznie mojej konkurencji się nie chce liczyć bo jak przychodzą od nich klienci z wyceną to mam Uw dla wszystkich okien podane takie samo. jak tylko oni ci to wyliczyli to co za firmy porównywałeś ... masz już dodatkowy plus dla nich ,jeszcze jak by mieli ciepłą ramkę z prawdziwego zdarzenia! ale firma z renomą więc nawet jak się coś będzie działo to jakaś pewność reklamacji jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundero 12.08.2013 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 No tak jak już pisałem: Oknoplast, Adams, Drutex i Vertex.2 ostatnie firmy nawet się nie wysiliły do zrobienia szczegółowej oferty (podali tylko kwotę za całość).Adams podał tylko Uw dla okien referencyjnych. Na moje prośby o konkrety - brak odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.08.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 no to masz już odpowiedź . Pamiętaj że jak teraz robią łaskę to po zamontowaniu lepiej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.08.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 "Policzyli" - raczej mają takią wersję programu do wycen, która to szacuje na podstaiwe prostych założeń. Ale fakt -to fajny bajer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts