Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna IDEAL 8000 vs Winergetic Premium

Recommended Posts

Porównuje całość, ale tendencja cenowa się utrzymuje dla każdego okna...

Więc podalem pierwsze z oferty....

W sumie mam 16 okien, ale to jedno pokazuje różnice dla całości oferty...

:yes:

PS.

To mała różnica jednak, u mnie wyniosło na domu 6 tys brutto /porównując ofertę Termik z montażem Oknoplastu/ a tego samego zamówionego w podrzeszowskiej producenckiej firmie

:cool:

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Porównujesz dwie inne strony cenowe.

Poszukaj okien na podobnym poziomie cenowym chociaż znająć życie z firmy coś tam coś tam będą i tak droższe nie wiedzieć czemu ;) niz z innej firmy o tych samych parametrach i właściowościach użytkowych albo nawet i lepszych a za niższą cenę. Tutaj co byś nie wybrał to powinno być ok. Oczywiście będzie ok jeśli będzie takie okno DOBRZE zamontowane czyli zgodnie ze sztuką budowlaną i zaleceniami producenta. A że jeden handlowiec gada lepiej a drugi mniej lepiej, cóż tak właśnie działa obsługa klienta ;) Raczej skupiaj się na konkretach a nie bajkach ;)

a jak widzicie takie porównanie znaczy które polecacie? bo cenowo jak narazie to w miarę podobnie.

VEKA Alphaline MD , WINERGETIC PREMIM , IDEAL 8000 no i jescze MS EVOLUTION

ceny mniej więcej tak za 6 okien: białe 3 szyby ceny bez montażu

MSevolution , 92mm, szyba U=0,5, 10700zł.

VEKA Alphaline MD szyba 0,6 : 8 900zł.

WINERGETIC PREMIUM szyba 0,6 9400zł.

z IDEAL 8000 jeszcze nie mam oferty

Właśnie dostałem informacje że oni produkują tylko IDEAL 8000 clasik line czyli kanciaste profile a takie mi się nie podobają i jeszcze inną sprawą jest że to jest droga firma generalnie ( przynajmniej jak do tej pory brałem to dość drogo mieli) dlatego chcę się zorientować w rynku i pytam o opinię na forum.