markuss 03.08.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Witam, Czy ktoś mógłby mi doradzić w następującej sprawie: Próbowałem samodzielnie wykuć trochę ściany przy okazji wymiany wentylacji. Niezamierzony efekt jest taki że wyłamał się spory kawałek tynku. Moje pytanie brzmi: czym i jak mogę uzupełnić coś takiego ? https://www.dropbox.com/s/e3lcj2yy39hpbxj/dziura.jpg Tutaj komputerowa symulacja tego co potrzebuję osiągnąć https://www.dropbox.com/s/5sjr2hsyftzdkc2/cel..jpg "Odpadniety" kawałek ściany wygląda tak: https://www.dropbox.com/s/fhpqb3mfubcn16u/kawalek.jpg Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 04.08.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Gips budowlany powinien wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptok 04.08.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 I to spokojnie wystarczy moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 04.08.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Tak gips budowlany,tylko przy tej głębokości nałóż go na dwa razy-inaczej może popękać.Potem np gips szpachlowy i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 04.08.2013 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 MP- 75 Knaufa. Nie rób budowlanym jak nie masz wprawy. Gips budowlany ma czas wiązania 5min zanim się obejrzysz stwardnieje, nie uzyskasz równiej powierzchni. MP -75 nakładasz jednowarstwowo ma dodatek wapna co pozwala ładnie go wygładzić przed stwardnieniem. Nałożysz odczekasz godzinkę wygładzisz i po sprawie Gdybyś jednak koniecznie chciał stosować gips budowlany to pamiętaj by dobrze zmoczyć ścianę przed nakładaniem. Poz. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamcpp 05.08.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 A czy jeśli mam ściany robione gipsem maszynowym, w których są ubytki to też lepiej robić MP-75 Knaufa niż gipsem budowlanym?Dodam, że doświadczenia w temacie nie mam, a kilka dziur trzeba załatać.I czy konieczne jest w przypadku małych ubytków po nałożeniu gipsu /MP-75 nałożenie gładzi?Nie można by tego wygładzić np. papierem ściernym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markuss 05.08.2013 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam,Dziękuję wszystkim za wskazówki.Jeśli chodzi o odcinek przy ścianie po lewej, potrzebuję w tym narożniku "dobudować" pionowy pasek szeroki na około 3 cm. Czy da się to uformować z gipsu ? Rozważam też wpuszczenie do tej dziury nieco piany montażowej i po przycięciu położenie na niej warstwy gipsu czy to ma sens ?PozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 05.08.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Spokojnie dasz radę zrobić to gipsem budowlanym, najwyżej zrób na dwa razy - zaczekaj aż wyschnie pierwsza warstwa i dalej wyrównasz drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 07.08.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Gipsem budowlanym poradzisz sobie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts