Koral1 05.05.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam, w sprzedaży znalazłem drewno konstrukcyjne impregnowane albo zielonym albo czerwonym impregnatem. Czy ktoś mógłby mnie oświecić jaka jest między nimi różnica i który lepiej wybrać na więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.05.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Każdy jeden impregnat (tymbardziej bezbarwny) może być zielony lub czerwony, a to zależy od barwnika jaki dodasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElaB 05.05.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Radze zasiegnac jezyka na temat skladu chemicznego - chodzi o twoje zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 05.05.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Barwienie impregnatu nastepuje wyłącznie w celu odróżnienia powierzchni zaimpregnowanych, od czystych (żeby ewentualnie domalować, gdzie trzeba). Barwa nie jest składnikiem czynnym.POza tym, impregnaty dostepne w oficjalnym obrocie po pierwsze: muszą mieć dopuszczenie do stosowania w budownictwie, po drugie, żaden sprzedawca nie ujawnia składu, więc nie porównasz właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpas 05.05.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam, w sprzedaży znalazłem drewno konstrukcyjne impregnowane albo zielonym albo czerwonym impregnatem. Czy ktoś mógłby mnie oświecić jaka jest między nimi różnica i który lepiej wybrać na więźbę? Mój wykonawca imregnuje czymś, co nazywa się Fobos (?). Jest to środek bezbarwny więc dodaje bejcy zielonej i czerwonej żeby odróżnić ilość warstw impregnatu i pokazać mi, że robi to dwa razy. Być może na rynku funkcjonują już zabarwione impregnatu w calu j.w.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 05.05.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 By impregnacja była skuteczna - tj. wprowadzenie ok. 20g soli na metr kwadratowy powierzchni - elementy konstrukcji nalezy smarować co najmniej 6 razy. Dwukrotne smarowanie to sztuka dla sztuki - lepiej wcale tego nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts