Robi25 04.08.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam. Proszę o informację jak poradzić sobie z przejściem instalacji przez ostatnią warstwę ściany fundamentowej w miejscach w których nie będzie już ścian. Chodzi dokładnie o przejścia do pokoi, korytarzy itp. Mam tak zrobione, że jak na chudziaku ułożę styropian i dam wylewkę do podłoga wyjdzie równą z pustakiem ceramicznym lub z 1 cm na niego wejdzie. Chciałbym się dowiedzieć czy usunięcie na całej szerokości przejść (np. do salonu szerokość 2m) ostatniej warstwy bloczków betonowych nie wpłynie na konstrukcję. Kolejna sprawa to mam delikatne rysy przez całą szerokość chudziaka w miejscu łączeń płyt. W miejscach przy brzegu ścian jak pukam młotkiem to słychać bardziej głuchy odgłos. Z ciekawości wykułem w jednym miejscu dziurę i nie widać szczeliny pomiędzy piaskiem a chudziakiem. Martwi mnie natomiast fakt, że chudziak jest grubości około 8cm, a piasek pod nim na wierzchu jest bardzo drobny, chociaż widać, że jest ubity. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi25 11.08.2013 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts