Baster_t 04.08.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam, Po wykonaniu tynków pojawil się problem pęknieć na ścianach. Producent w ramach gwarancji dał mi walidację - farbę mostkującą. Zgodnie z opisem preparat ten może zastąpić grunt. I tu pojawia się pytanie - malować całe ściany i potem odpuścić sobie grunotwanie przed malowaniem czy malowac jedynie miejsca gdzie pojawiły się "pajączki" ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 04.08.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Producent - nie wie?Jak wystarczy, maluj wszystko. Będziesz miał zagruntowane, tylko poczekaj niech tynk wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 05.08.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 jaki producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baster_t 05.08.2013 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Dolina Nidy. Producent dał tylko na powierzchnię pęknięć, zastanawiam się czy dokupić i przemalować całe ściany 2 razy, żeby potem nie gruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 21.08.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ja bym chyba dokupił... i zrobił od A do Z porządnie... no chyba że chcesz mieć takie tynki jak ja link w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 21.08.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 atsyrut, rozumiem że czujesz się pokrzywdzony przez swojego wykonawcę tynków, ale żeby dzień w dzień odkopywać tematy i w każdym dopisywać swoje żale to nie przesada? Większość na forum czytała już Twój temat więc jest sens dalej śmiecić w każdym temacie o tynkach, nawet sprzed pół roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 21.08.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Jeżeli malować to wszystko, zastanawiam się tylko czy owe pajączki nie pojawią się na tynku... Btw, a nie jest to wina wykonawcy tynku? Jeśli popękany c/w to jest spora szansa że dał go za grubo lub za szybko on wysychał (w domyśle skurcze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 27.08.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 atsyrut, rozumiem że czujesz się pokrzywdzony przez swojego wykonawcę tynków, ale żeby dzień w dzień odkopywać tematy i w każdym dopisywać swoje żale to nie przesada? Większość na forum czytała już Twój temat więc jest sens dalej śmiecić w każdym temacie o tynkach, nawet sprzed pół roku? Nie wiem jak Ty postrzegasz forum - ale dla mnie to źródło informacji - zarówno po pozytywnych jak ui negatywnych produktach/usługach. Nie widzę w tym nic złego jeśli informuje ionnych na co powinni zwrócić uwagę przy wyborze firm tynkarskich.... Nie wiem dlaczego to aż tak Ci przeszkadza? Jesteś zwolennikiem tego żeby takie firmy funkcjonowały na rynku ? Moje posty w żaden sposób nie łamią regulaminu tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 27.08.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Oczywiście że po to jest forum i masz rację że warto dzielić się uwagami o wykonawcach. Ale niezadowolonych osób z tynkowania jest na pewno więcej niż tylko Ty i wyobraź sobie że 10 osób pisze w podobny sposób 'uważajcie na mojego wykonawcę' w każdym pojawiającym się temacie o tynkach na forum i robi się jeden wielki śmietnik. Są odpowiednie tematy o czarnych listach wykonawców i myślę że to jest odpowiednie miejsce na odradzanie / doradzanie w tej kwestii. Co do regulaminu, nie jestem moderatorem a zwykłym użytkownikiem forum, po prostu zwróciłeś moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 28.08.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Moim celem jest to żeby uświadomić jak najwięcej osób na co zwrócić uwagę.... jeśli sprawa tyczy tynków to pisze o tym w tematach związanych z tynkowaniem. Śmietnik byłby wtedy - jeśli w poście z tynkowaniem pisałbym o sadzeniu kwiatów... chyba temat w tym miejscu należy zakończyć - nie chcesz nie czytaj moich postów - ja mam nadzieję że w ten sposób pomagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts