Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spękane tynki cementowo-wapienne

Recommended Posts

Witam,

Po wykonaniu tynków pojawil się problem pęknieć na ścianach.

Producent w ramach gwarancji dał mi walidację - farbę mostkującą.

Zgodnie z opisem preparat ten może zastąpić grunt. I tu pojawia się pytanie - malować całe ściany i potem odpuścić sobie grunotwanie przed malowaniem czy malowac jedynie miejsca gdzie pojawiły się "pajączki" ?

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
atsyrut, rozumiem że czujesz się pokrzywdzony przez swojego wykonawcę tynków, ale żeby dzień w dzień odkopywać tematy i w każdym dopisywać swoje żale to nie przesada? Większość na forum czytała już Twój temat więc jest sens dalej śmiecić w każdym temacie o tynkach, nawet sprzed pół roku?

atsyrut, rozumiem że czujesz się pokrzywdzony przez swojego wykonawcę tynków, ale żeby dzień w dzień odkopywać tematy i w każdym dopisywać swoje żale to nie przesada? Większość na forum czytała już Twój temat więc jest sens dalej śmiecić w każdym temacie o tynkach, nawet sprzed pół roku?

Nie wiem jak Ty postrzegasz forum - ale dla mnie to źródło informacji - zarówno po pozytywnych jak ui negatywnych produktach/usługach.

Nie widzę w tym nic złego jeśli informuje ionnych na co powinni zwrócić uwagę przy wyborze firm tynkarskich....

Nie wiem dlaczego to aż tak Ci przeszkadza? Jesteś zwolennikiem tego żeby takie firmy funkcjonowały na rynku ?

Moje posty w żaden sposób nie łamią regulaminu tego forum.

Oczywiście że po to jest forum i masz rację że warto dzielić się uwagami o wykonawcach. Ale niezadowolonych osób z tynkowania jest na pewno więcej niż tylko Ty i wyobraź sobie że 10 osób pisze w podobny sposób 'uważajcie na mojego wykonawcę' w każdym pojawiającym się temacie o tynkach na forum i robi się jeden wielki śmietnik. Są odpowiednie tematy o czarnych listach wykonawców i myślę że to jest odpowiednie miejsce na odradzanie / doradzanie w tej kwestii. Co do regulaminu, nie jestem moderatorem a zwykłym użytkownikiem forum, po prostu zwróciłeś moją uwagę.

Moim celem jest to żeby uświadomić jak najwięcej osób na co zwrócić uwagę....

jeśli sprawa tyczy tynków to pisze o tym w tematach związanych z tynkowaniem.

Śmietnik byłby wtedy - jeśli w poście z tynkowaniem pisałbym o sadzeniu kwiatów...

chyba temat w tym miejscu należy zakończyć - nie chcesz nie czytaj moich postów - ja mam nadzieję że w ten sposób pomagam