Waldek78 05.08.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam! Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Chciałbym z widocznej na zdjęciu konstrukcji zrobić coś w rodzaju altany, wiatrołapu, wejścia do domu. Nie wiem tylko w jaki sposób... jak to zrobić by było i ładnie i praktycznie... Zaszybić? a jeśli tak to w jaki sposób - szprosy? jak podzielić by nie zrobić z tego szklarni? Jakie drzwi, przeszklone w całości czy w połowie (tzn. górna połowa drzwi przeszklona)? Proszę pomóżcie, przysyłajcie uwagi, szkice, zdjęcia.... prosze prosze proszę.... Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Waldek78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 09.08.2013 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 myślałem o zrobieniu czegoś w tym stylu, proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 09.08.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 natomiast jesli chodzi o drzwi zewnętrzne, to drzwi w tej chwili posiadam właśnie takie.... po zrobieniu wiatrołapu, altanki chciałbym aby wejście do tej altanki miało podobne drzwi i tylko nie wiem czy ten sam wzór ale i góra i dół w szybie czy może tylko góra przeszklona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 19.08.2013 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) prace posunęły się troszkę do przodu, ale nadal pozostaje dylemat, jakie szyby, jakie drzwi... Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez Waldek78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 27.08.2013 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 28.08.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeśli masz trochę kasy to ja bym się zastanowił nad szkłem witrażowym, kolorowym. Pamiętam z dzieciństwa, jak wchodziłem do domu starszej znajomej mojej mamy to w lecie pięknie się to szkło świeciło. Z tym, że za kolorowym szkłem może być trochę ciemno. Na górze dałbym witraże białe, po bokach i z przodu różnokolorowe. Jest jedno ale.. musi to dobrze współgrać z drzwiami i resztą drewnianych elementów, zeby sobie nie zrobić kiczu..Same białe szyby będą robić wrażenie zimnych, chłodu.. http://www.malowanienaszkle.pl/img/img3.jpghttp://www.malowanienaszkle.pl/img/img2.jpghttp://images03.olx.pl/ui/13/38/31/1349978939_81003731_1-Zdjecia--Art-glass-elk-szklo-witraze-uslugi-szklarskie.jpg Drzwi ? http://www.palarczyk.pl/_upload/realizacje/2009334731.jpg Ale to chyba kosztowna zabawa.. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez m4rsh4ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 29.08.2013 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 dzięki:) ładne i pewnie nie tanie... witraże mają jednak swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 29.08.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Btw, bardzo ładne to wejście, jaki był koszt drewna, razem z malowaniem, malowaliście sami ? Jak tak to jakim środkiem ? Poza tym, czy te elementy drewniane są jakoś odizolowane od betonowej posadzki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 30.08.2013 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 kosztów nie pamiętam... (+/- 2,5tys. bez farb na malowanie oraz kosztów zrobienia fundamentów i posadzki), co do zaizolowania to od spodu, pod słupami jest podłożona papa asfaltowa, nie wiem czy nie za słabo ... zobaczymy w czasie... co do malowania to sam malowałem, kolor wyszedł z połączenia dwóch... najpierw 3 razy impregnatem Drewnochron kolor Tika, następnie 2 razy lakierobejcą Sadolin kolor Pinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 31.08.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Ładny kolor wyszedł, jak wstawisz okna, jakiekolwiek by były wklej zdjęcia, chętnie zobaczę rezultat prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 26.09.2013 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 ... znalazłem jedno zdjęcie mojej altanki... mam nadzieję że już za kilka dni będzie nieaktualne i będę mógł wkleić kolejne... było tak ... teraz jest tak ... a będzie jeszcze to wszystko zaszybione ... mam nadzieję że na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts