Barth3z 18.10.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 pieniędzy potrzebowałem... Zarobiłeś cokolwiek ? Na loda starczyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.10.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 A o co chodzi z tym nakładem w PV ??? Skąd on się bierze ? Z sufitu ? http://niezalezna.pl/uploads/still2014/59709791131411493418.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.10.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Mnie siedzi w głowie że to ma związek z produkcją, ale nie jestem na 100% pewny. PV ... drewno to samo 0,7 przez transport .. tylko że moje z własnego lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 18.10.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Mnie siedzi w głowie że to ma związek z produkcją, ale nie jestem na 100% pewny. PV ... drewno to samo 0,7 przez transport .. tylko że moje z własnego lasu Nie ma to związku z produkcją, bo dla termicznych kolektorów słonecznych jest zero. Dla drewna jest 0,2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.10.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Mnie siedzi w głowie że to ma związek z produkcją, ale nie jestem na 100% pewny. PV ... drewno to samo 0,7 przez transport .. tylko że moje z własnego lasu a solary to niby same się transportują ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.10.2014 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nic! Nie sprzedaje nic... Nawet troche. No nie do końca. Ten ostatni "towar" był zajebisty. Dwa dni dochodziłem do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 18.10.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 ,,A poza tym domowi konsumenci prądu będą mieli się coraz lepiej http://www.biztok.pl/wywiady/budujem...a-gorka_a17476" Innymi słowy w domach energooszczędnych tylko kable . Ty tu piszesz czasami kontrowersyjne teksty,ale przy tym to przeszedłeś siebie i TB razem wziętych. Lobby pompowe. To też dobre. Dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.10.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 a solary to niby same się transportują ??? ale ja wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 18.10.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Zarobiłeś cokolwiek ? Na loda starczyło ? Wszystko wpłaciłem na SKO. Gdzie ta książeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.10.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 ,,A poza tym domowi konsumenci prądu będą mieli się coraz lepiej http://www.biztok.pl/wywiady/budujem...a-gorka_a17476" Innymi słowy w domach energooszczędnych tylko kable . Ty tu piszesz czasami kontrowersyjne teksty,ale przy tym to przeszedłeś siebie i TB razem wziętych. Lobby pompowe. To też dobre. Dawaj dalej. W Niemczech w lutym 2012 ich sieć energetyczna była na granicy katastrofy. Przez to, że zima była ostra i dogrzewali się farelkami. Idźmy w kable ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 18.10.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 http://www.qualitynews.eu/Z-ostatnich-dni/Ceny-energii-elektrycznej.htmlOczywiście forumowa alfa i omega będzie uważała tą wypowiedź za idiotyzm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 18.10.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Przy - 15 st.C COP jest 4 .Ale przy pompie powietrznej przy -3 oblodzenie jest tak duże, że COP jest 1. O punkcie rosy słyszałeś Pan? Nie tylko ścian się tyczy, pomp też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 18.10.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale przy pompie powietrznej przy -3 oblodzenie jest tak duże, że COP jest 1. O punkcie rosy słyszałeś Pan? Nie tylko ścian się tyczy, pomp też. PC powietrzna obniża temp. powietrza o kilka stopni .Co jest gdy przy +5 wilgotność bliska 90% . Tymczasem chłopaki twierdzą,że zaprzęgnięcie GWC do PC jest głupotą . Więc co jest tą głupotą? GWC dla PC czy twierdzenia chłopaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.10.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ale przy pompie powietrznej przy -3 oblodzenie jest tak duże, że COP jest 1. O punkcie rosy słyszałeś Pan? Nie tylko ścian się tyczy, pomp też. Ej, no co ty. Wiesz jaki power daje przemiana fazowa - woda lód czy kondensacja ? Koszt załaczenia grzałki to groszowe sprawy. COP dalej będzie wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 18.10.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 zaprzęgnięcie GWC do PC jest głupotą . nydar, konkrety. Do jakiej pompy ciepła chcesz zaprząc GWC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 18.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ej, no co ty. Wiesz jaki power daje przemiana fazowa - woda lód czy kondensacja ? Koszt załaczenia grzałki to groszowe sprawy. COP dalej będzie wysoki. Czyżby? Przemiana pary w wodę a potem wody w lód ,to faktycznie power. Na podobnej zasadzie działają PC. Ale to nie oznacza,że jak lód powstanie na DZ,to nie potrzeba poweru by zamienić lód w wodę a potem w parę. Niestety ale bilans musi się zgadzać . Stąd para wodna dla PC w niskich temp. to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 18.10.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 nydar, konkrety. Do jakiej pompy ciepła chcesz zaprząc GWC ? Do każdej potrzebującej max. 300m3/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.10.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Pompa ciepła zje powietrze nawet z komina o ile ma taki wkład.Zje każde ciepłe powietrze, ty powietrzem tym nie będziesz oddychał.Ale ona go zje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 18.10.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Powiem zeżre. Wyobraź sobie ,co zrobi ze stale napływającymi ściekami szarymi.To taka alternatywa jak ktoś koniecznie chce reku z instalacją za 10kPLN. O ile dom potrzebuje 24-48kWh/dobę w największe mrozy ,weź spróbuj zamrozić 100-150L ścieku . DZ zawsze na sporym plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 18.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Sobie patrzaj w mój DB ruszył ponownie nieźle 10 czegoś co jest ciałem stałym i puszcza światło i poniżej 0,5 U... Zadanie mam rozwiązane, prądu nie chcę z sieci, tu mam akurat fiołka. Uroczyście chce cisnąć w "paryj*" kable i tylko 3 kg ziemniaków na obiad staje się problemem:D * (paryj to nazwa bagnistego wąwozu pełnego krzaków, przeważnie nad rzeką, lub w lesie lub ogólnie podmokłego terenu). Edytowane 18 Października 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts