Barth3z 05.12.2014 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Po co ten sarkazm ,przecież jest kilku kolegów realizujących flagowy pomysł Pana Tomasza - izolacji od wewnątrz. Wystarczy jeszcze zrezygnować z pexa na rzecz kabelków a Tomasz niewątpliwie będzie szczęśliwy i dumny z niesienia kaganka oświaty . Izolacja od wewnątrz ma bardzo wąski zakres zastosowań. Pod takie izolowanie trzeba projektować dom od podstaw. Nie można takiego izolowania zalecać każdemu kto na forum pyta o styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Na forum budowlane szkoda wchodzić, pełne rozpasanie TB. tam czuje się niczym nieskrępowany.Szerząc kagan dezinformacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 05.12.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Na forum budowlane szkoda wchodzić, pełne rozpasanie TB. tam czuje się niczym nieskrępowany. Szerząc kagan dezinformacji. No to pomoglibyście co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Izolacja od wewnątrz ma bardzo wąski zakres zastosowań. Pod takie izolowanie trzeba projektować dom od podstaw. Nie można takiego izolowania zalecać każdemu kto na forum pyta o styropian. Ciekawa teza. Z jakiego powodu ,skoro izolacja od środka?Będę wdzięczny za wyjaśnienie w kilku słowach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Bez tb produkcja waszych pustych postów ustanie, wyświetlenia stron zmniejszą się, wyświetlenia reklam więc też. Na tym redakcji nie zależy bo kasę przynosi nie treść a ruch a ten tb generował świetnie.Nie wiem czy akurat taki rodzaj "ruchu" jest pożądany na forum o budownictwie. Wątpię też, by w jakiś znaczący sposób ograniczyło to popularność forum. Będzie za to normalniej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Ciekawa teza. Z jakiego powodu ,skoro izolacja od środka?Będę wdzięczny za wyjaśnienie w kilku słowach.Ale o co pytasz? Koncepcja Kszhu nie pozwala na inne umiejscowienie izolacji. Jest to niewątpliwie szansa na tani dom pasywny, pomysł jak już wielokrotnie pisałem ciekawy i co ważniejsze możliwy w realizacji. Nie wszystko jest tu jasne ale są już ochotnicy, by przetestować to na własnej skórze. Myślę, że z sukcesem. W tej chwili jednak myślę, że koncepcja "domu latającego" jest jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 05.12.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 . W tej chwili jednak myślę, że koncepcja "domu latającego" jest jeszcze lepsza. Latający to może trochę futurystycznie ale "pływający" to jest już opracowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 No to pomoglibyście co? dla Kolegi z forum nie ma problemu .. Max Van Dal nadchodzi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 dla Kolegi z forum nie ma problemu .. Max Van Dal nadchodzi ..Nie poszalejesz tam. Zaraz dostaniesz bana. Admin najwyraźniej jest z Brzęczkowskim i jego kolesiami bardzo blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Pan TB sprowadza ludzi na manowce głosząc sprzeczne hipotezy o izolacji od środka. po prostu zgłaszam jego posty do moderacji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 To ta mafia cieplownicza? To taka dziwna mafia. Jeden sprzedaje ogrzewanie na podczerwień, drugi robi izolacje p.wodne (zdaje się) a Brzęczkowski robi nie wiadomo co, jak już wiemy. Nakręcają się nawzajem zagłuszając wszelkie głosy rozsądku. Muppet Show w najczystszej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Ale o co pytasz? Koncepcja Kszhu nie pozwala na inne umiejscowienie izolacji. Jest to niewątpliwie szansa na tani dom pasywny, pomysł jak już wielokrotnie pisałem ciekawy i co ważniejsze możliwy w realizacji. Nie wszystko jest tu jasne ale są już ochotnicy, by przetestować to na własnej skórze. Myślę, że z sukcesem. W tej chwili jednak myślę, że koncepcja "domu latającego" jest jeszcze lepsza. Pytam autora tej tezy ,z jakiego powodu należy pod koncepcję izolacji od środka budować dom i z jakiego powodu nie można tego systemu zastosować w normalnej skorupie ceramicznej czy z silki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 i z jakiego powodu nie można tego systemu zastosować w normalnej skorupie ceramicznej czy z silki czy ktoś widział aby sufity, ściany podłogi gacić ? znacznie więcej izolacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Mogę to sobie wyobrazić ,tylko sensu nie mogę. Stąd pytam ,z jakiego powodu koncepcja izolacji od środka wymaga zaprojektowania budynku pod ten system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Mogę to sobie wyobrazić ,tylko sensu nie mogę. Stąd pytam ,z jakiego powodu koncepcja izolacji od środka wymaga zaprojektowania budynku pod ten system?Myślę jednak, że to pytanie jest źle sformułowane. Chcesz pewnie wiedzieć po co się tak gimnastykować. Odpowiedź jest prosta. Taki dom będzie tani ( i pasywny). Przynajmniej wg koncepcji. Jak będzie w rzeczywistości wkrótce pewnie się dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Myślę jednak, że to pytanie jest źle sformułowane. Chcesz pewnie wiedzieć po co się tak gimnastykować. Odpowiedź jest prosta. Taki dom będzie tani ( i pasywny). Przynajmniej wg koncepcji. Jak będzie w rzeczywistości wkrótce pewnie się dowiemy. Jak zauważyłeś,moje pytanie nie ma wątku ekonomicznego . Jeżeli ekonomia ma grać pierwsze skrzypce, to puki co nic lepszego od szkieletu nie wymyślono. Czysta izolacja w skorupie. Izolacja od środka muru to jakaś proteza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Wszystko można, nawet kwiatek do kożucha, tylko po co, co to ma dać? Pytam Bartha,odpowiada kszhu .Was jest jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Myślisz,że istnieje rynek ,tym bardziej wtórny szkieletów pasywnych? W tym kraju domów energooszczędnych jest ledwie co. Kojarzę pewne fakty z kłopotami szkieletów za oceanem . Pleśnie,butwa i takie tam . Tyle,że oni budują często szkielety udające murowane,z licówką na zewnątrz.Jak by nie patrzył cegła i izolacja od wewnątrz. No ale nas to nie dosięgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 05.12.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Pokłosie teorii TB.. parcie na izolację od wewnątrz. strata tylko stabilności termicznej.Nikt nie będzie w imię idei pykał po ogrzewaniem, tylko z tego powodu że dom nie trzyma temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts