Przemek Kardyś 05.12.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Przy pompie ciepła prawdopodobnie nie myślałbym o drugiej taryfie, bo grzanie w nocy, kiedy zimno na zewnątrz, nie jest bardzo opłacalne. A z tymi kablami trzeba sprzęgnąć II taryfę, więc mi tak przyszło do głowy. I na podkładzie bym zaoszczędził, bo zwykły jest tańszy. I pewnie same panele lepiej będą to znosić, bo amplituda mniejsza i bardziej rozłożona w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 O ile wzrośnie temp. posadzki przy parkiecie?Czy ma znaczenie co na posadzce skoro potrzeba budynku bd. zaizolowanego jest mikra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.12.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Można to policzyć. Opór podkładu jak i samych paneli wyznaczy temperaturę wylewki, a tym samym czas wychładzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 05.12.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Można to policzyć. Opór podkładu jak i samych paneli wyznaczy temperaturę wylewki, a tym samym czas wychładzania. Klepka dębowa 2cm przy delcie 1oC przekazuje 20W/m2 . Przy domach dobrze zaizolowanych to aż nadto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 05.12.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Wiosna 2016. Zobaczymy czy będziesz taki dowcipny jak już będziesz montował szafki w kuchni w tym 10 cm styropianie i jak zaczną się ruszać po pewnym czasie ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.12.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Zobaczymy czy będziesz taki dowcipny jak już będziesz montował szafki w kuchni w tym 10 cm styropianie i jak zaczną się ruszać po pewnym czasie ...... Odpisuję tak jak zadajesz pytania. Skoro piszesz głupoty, to dlaczego nie mogę obrócić to w żart ? Z wiszącymi szafkami kuchennymi rzeczywiście jest problem, ale i na to mam pomysł. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ... Z wiszącymi szafkami kuchennymi rzeczywiście jest problem, ale i na to mam pomysł. Zobaczymy co wyjdzie.Wiem! Powerstrips! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 05.12.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Odpisuję tak jak zadajesz pytania. Skoro piszesz głupoty, to dlaczego nie mogę obrócić to w żart ? Z wiszącymi szafkami kuchennymi rzeczywiście jest problem, ale i na to mam pomysł. Zobaczymy co wyjdzie. To nie są głupoty, to jest dość poważny problem praktyczny o którym się niedługo przekonasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 To nie są głupoty, to jest dość poważny problem praktyczny o którym się niedługo przekonasz...Przesadzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 05.12.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ^^Przesadzam ? Już problem jest z wieszaniem cięższych szafek na ścianach działowych z karton gipsu gdzie co jakiś czas są profile stalowe a co z karton gipsem przeklejonym do 10 cm styropianu ? Co kotwe da 12 cm ? Ale i tak się zrusza z czasem bo na czym ma się opierać? Na karton gipsie?Pożyjemy i zobaczymy co tam forumowicz Barth3z wymyśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 05.12.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Barth3z w kuchni ma dwa okna i drzwi, więc wiele szafek nie będzie musiał wieszać. Swoją drogą bardzo podoba mi się Barth3z'a koncepcja z ociepleniem od środka. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 06.12.2015 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 jacentyy, ja nie z tych co najpierw robią, a później myślą. Zanim zdecydowałem się na taką realizację przemyślałem każdy pokój m.in. pod kątem wieszania ciężki rzeczy na ścianie. Jedyny problem to szafki wiszące w kuchni. Pisałeś wcześniej o suficie, a tam nie mam zamiaru wieszać nic ciężkiego. Wystarczą zatem takie kołki:http://www.przetworstwo-tworzyw.pl/allegro/prien/fotki/fido.jpg Natomiast na ścianach będę miał płyty magnezowe. Dotykałeś kiedyś taką płytę ? Ona jest tak twarda i sztywna jak płyta włóknowo-cementowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 06.12.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Klepka dębowa 2cm przy delcie 1oC przekazuje 20W/m2 . Przy domach dobrze zaizolowanych to aż nadto. Podkład podłogowy Arbiton Secura 6mm: http://www.arbiton.com/produkty/podklady-podlogowe/38-secura-6-mm R=0,19, czyli U=5,26W/m2*K Z drugiej strony Arbiton Multiprotec 1000. http://www.arbiton.com/produkty/podklady-podlogowe/multiprotetc-1001 R=0,006, czyli U=166,66W/m2*K. Będzie różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.12.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 ...Swoją drogą bardzo podoba mi się Barth3z'a koncepcja z ociepleniem od środka. Pozdrawiam CezaryHm..., ma plusy dodatnie i plusy ujemne. To nie pomysł Bartha tylko kszhu, który zwątpił był i się stąd emigrował. Domu też zdaje się nie chciał budować, bo czekał na efekt. Barth to pilot oblatywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 06.12.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 jest na to prosty sposób z tymi szafkami tak przy okazji w związku z tym że według Pana TB mam dom nieizolowanyi używam centralny system w formie wodnej podlpodam tu że u mnie w domu dzieję się coś niepokojącegokolejne 12 miesięcy zamknę w 750 zł za co i cwukolejne 12 miesięcy zamknę poniżej 2000kwh za wodę i cwu poproszę o komentarz Pana TB a nie unikanie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1964as 06.12.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Ona jest tak twarda i sztywna jak płyta włóknowo-cementowa. U mnie w pralni na płycie wiórowo-cementowej gr.12 mm wisi bojler 120 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.12.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 jest na to prosty sposób z tymi szafkami tak przy okazji w związku z tym że według Pana TB mam dom nieizolowany i używam centralny system w formie wodnej podl podam tu że u mnie w domu dzieję się coś niepokojącego kolejne 12 miesięcy zamknę w 750 zł za co i cwu kolejne 12 miesięcy zamknę poniżej 2000kwh za wodę i cwu poproszę o komentarz Pana TB a nie unikanie odpowiedziWiesz jaka będzie odpowiedź? (jeżeli w ogóle). Kłamiesz dla sobie wiadomych celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.12.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 jest na to prosty sposób z tymi szafkami tak przy okazji w związku z tym że według Pana TB mam dom nieizolowany i używam centralny system w formie wodnej podl podam tu że u mnie w domu dzieję się coś niepokojącego kolejne 12 miesięcy zamknę w 750 zł za co i cwu kolejne 12 miesięcy zamknę poniżej 2000kwh za wodę i cwu poproszę o komentarz Pana TB a nie unikanie odpowiedzi Bardzo dobry wynik !! A dlaczego wybrałeś PC aż 10kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 06.12.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Odnosnie "prawd" i racji kabareciarza Moj nie odwracalny "invertor" z przed chwili... [ATTACH=CONFIG]339804[/ATTACH] 100W szanowny kabareciarzu.... Dla 14kW PC Obliczylez juz COP i ile % oddaje Przecież to się bardzo prosto liczy. 14kW / 100W to COP 140 Pewnie go kupiłeś u Tomasza B. tylko się nie przyznajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 06.12.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 U mnie w pralni na płycie wiórowo-cementowej gr.12 mm wisi bojler 120 litrów. Na samej płycie to nie ma szans, musisz miec jakies wzmocnienie pod nia lub masz po prostu zwykla sciane z plyta na klej i kotwa jest zamocowana do sciany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts