paw3leek 10.06.2017 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 W wiekszosci daje sie membrany,aluminiowe za grzejnik, grzejnik na przeciwko okna daje oszczednosci a przy izolacji wewnetrznej takze i komfort, przy izolacji wewnetrznej gdzie jest niby ta zimna sciana? Izolacja wewnetrzna pir https://imageshack.com/i/pmtCY97pj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw3leek 10.06.2017 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 A jaki debil robi w domu w pełni murowanym izolację wewnętrzną jak nie musi? Taki, ktory mysli, i wie ze izolacja,musi byc ciagla Panie perm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw3leek 10.06.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Źle trochę kolejność. Powinno być "taki, który myśli, że wie". No to może napisz jak chcesz tę ciągłą izolację uzyskać mając murowane ściany i stropy. W sumie nie musisz. Wiem co przeczytam. Idiotyzmy o uciekaniu ciepła do gruntu. Tak przy okazji. Dajesz zdaje się izolację na ściany od wewnątrz. Po, co skoro wg twojego guru domu nie trzeba wcale izolować. Wystarczy szczelny dom i rekuperacja, by dom nie zużywał więcej nić 30 kWh/m2/rok. Nie wierzysz swojemu guru? p.s. Na forum budowlanym można głupoty wypisywać. Tam admin ma gdzieś forumowiczów. Tu się nie da. Pan PERM zas nic nie wypisuje, najwiecej krytykowac tylko umie, moze Pan pokaze co zbudowal jest choc jeden dom? Jak Pan szanowny zrobi szczelny dom bez izolacji? Folia w plynie jak wlazienkach zrobi? Strop w tym akurat przypadku jest drewniany, zauwazylby go Pan gdyby Pan chcial, ale perm to potrafi tylko krytykowac, ten dom akurat przy temp-10 traci 1stopien w ciagu 25h bez grzania a Pana,dom? I skad mysl o zimnych scianach? PAN ma pewnie zimne mimo styro na zewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw3leek 10.06.2017 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Źle trochę kolejność. Powinno być "taki, który myśli, że wie". No to może napisz jak chcesz tę ciągłą izolację uzyskać mając murowane ściany i stropy. W sumie nie musisz. Wiem co przeczytam. Idiotyzmy o uciekaniu ciepła do gruntu. Tak przy okazji. Dajesz zdaje się izolację na ściany od wewnątrz. Po, co skoro wg twojego guru domu nie trzeba wcale izolować. Wystarczy szczelny dom i rekuperacja, by dom nie zużywał więcej nić 30 kWh/m2/rok. Nie wierzysz swojemu guru? p.s. Na forum budowlanym można głupoty wypisywać. Tam admin ma gdzieś forumowiczów. Tu się nie da. Izolacja w tym przypadku jest ciagla mimo ze jest murowany, jak sie chce i mysli to sie da, Pan oczywiscie chcialby wszystko na gotowo. To czy pc jest tania przy braku izolacji Panu nie powiem bo nie testowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw3leek 10.06.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Niewiele z tego rozumiesz, nie? To po cholerę bronisz pomylonych pomysłów jakiegoś dziwoląga? Dom w pełni murowany. Stropy też. Masz taki? Poza tym. Po co ci ta izolacja, skoro guru twierdzi, że ścian izolować nie trzeba? Mam,swoj styl budownictwa, nie twierdze ani nie zaprzeczam kosztom ogrzewania pompa bez izolacji gdyz tego nie sprawdzalem i w tym temacie nie bede sie wypowiadal. Dom z zwenetrzna izolacja bez zapewnienja jej ciaglosci nie jest domem dobrze izolowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw3leek 10.06.2017 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Masz swój "styl" budownictwa??? A to dobre! Ciągłość izolacji dobra rzecz. Pytanie czy warto za każda cenę. I praktyka i obliczenia pokazują, że nie. Poza tym co to znaczy ciągłość izolacji? Nie masz okien? To mostki termiczne, czyli ciągłości izolacji nie masz. Prosze Panie perm skoro jestes taki ideal oswiec ludzi pokaz jak,sie domy buduje, zbudowales choc 1? Najwiekszy znawca bez doswiadczenia. Czy termos posiada mostki? W tym przypadku korek nie jest mostkiem? Niech Pan ludziom pokaz swoj kunszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paw3leek 10.06.2017 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Pan ma jakakolwiek praktyke hm az dziwne, ile Pan tych domow wybudowalm ze potrafi Pan wykonac obliczenia i statystyki?Pisze Pan o kosztach i o ile wiecej taki dom kosztuje? Pompa 5300+rekuperator z gornej polki 8000- faktycznie koszt kosmiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 10.06.2017 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Jak chcecie się obrażać to sobie piszcie na PW a nie tu śmietnik robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.06.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Panowie przestańcie się "okładać", widzę że nikt nie ma ochoty ustąpić. Pomysł z DB jest dobrym rozwiązaniem, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 10.06.2017 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 No dobra paw3leek , ile wynosi kosz budowy takiego domu , tzn ten dom ze zdjęcia , z izolacją od środka jest tańszy czy droższy w budowie od takiego samego domu z izolacją od zewnątrz .Jaki jest koszt ogrzewania tego domu z izolacją od środka za pomocą pc p-p i co z koszami CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 11.06.2017 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Panie Tomaszu B. Dość ciężko się z Panem dyskutuje , nie odpowiada Pan na pytania Panu zadane , a oczekuje Pan tylko odpowiedzi na swoje pytania . Z tego co Pan pisze wynika że izolacja od środka wchodzi drożej w inwestycji . Jakie mniejsze kosza ogrzewania wyjdą w tym dom prezentowanym przez Pana -dom z izolacją od środka/dom z izolacja a zewnątrz - to jest kluczowe pytanie , choć nie spodziewam się od Pana odpowiedzi , od kilku lat nie dostałem od Pana odpowiedzi a moje pytana . Z reguły się tak dzieje, jeśli ktoś ma jak ,,chory" pomysł a żadnych argumentów , czy to teoretycznych , cy to praktycznych , na jego obronę.Ja montuję pc inwerter swojej produkcji w domach z klasyczną( zewnętrzną ) izolacją . Koszt ogrzana takiego domu 120 m2( CO) mieści się w granicach 300-600 pln . le to mniejsze koszta ogrzewania by były jakby izolacja była d środa 100-200pln?( choć brak masy akumulacyjnej w Pana przypadku spowoduje trochę większe koszta na schłodzenie domu) Ale inwestycją w droższą izolacje od środka o ok 5K spowoduje zwrot kosztów izolacja/oszczędności na ogrzewaniu 50 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 11.06.2017 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 (edytowane) perm ziomalu ( parę lat mieszkałem na Tczewskiej , teraz się wybudowałem niedaleko miejscowości w której krowy żłopią wodę na plaży , z Miedwia -choć zdaje mi się że Ty też żłopiesz tą wodę z MiedwIa -akurat koło mojeg domu przebiega rura z wodą z Miedwia do Szczecina ) w ten sposób z TB się nie da dyskutować , nie można odpuszczać mu braku odpowiedzi na zadane Mu pytanie , a samemu mu na jego pytanie odpowiadać dopiero po udzieleniu odpowiedzi na pytanie mu zadane . Zresztą widzę że już wasza ,,dyskusja " wykasowana Edytowane 11 Czerwca 2017 przez Garażowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 11.06.2017 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Panowie uczuleni na TB. Kolega Paweł to nie TB podobnie jak nie byłem i nie jestem ja. Jeśli pojawi się ktoś kolejny z podobnym myśleniem to znowu będziecie mieć problem. Ja powtarzam, tylko ten kto nic nie robi,nie próbuje nie jest w stanie nic nowego wymyślić. Takie osoby zawsze będą wyzywane za użyciem różnych epitetów. Historia zna takich przypadków wiele niezależnie od skali problematyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayek 11.06.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Panowie uczuleni na TB. Kolega Paweł to nie TB podobnie jak nie byłem i nie jestem ja. Jeśli pojawi się ktoś kolejny z podobnym myśleniem to znowu będziecie mieć problem. Ja powtarzam, tylko ten kto nic nie robi,nie próbuje nie jest w stanie nic nowego wymyślić. Takie osoby zawsze będą wyzywane za użyciem różnych epitetów. Historia zna takich przypadków wiele niezależnie od skali problematyki. Przecież to TB na 100% Jego stylu nie da się podrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 11.06.2017 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Panowie uczuleni na TB. Kolega Paweł to nie TB podobnie jak nie byłem i nie jestem ja. Jeśli pojawi się ktoś kolejny z podobnym myśleniem to znowu będziecie mieć problem. Ja powtarzam, tylko ten kto nic nie robi,nie próbuje nie jest w stanie nic nowego wymyślić. Takie osoby zawsze będą wyzywane za użyciem różnych epitetów. Historia zna takich przypadków wiele niezależnie od skali problematyki. Masz problem z rozpoznaniem kto jest kto , niech sam paw3leek nasze że nie jest słynnym na swój sposób TB . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.06.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 A jakie to ma znaczenie czy oryginał TB czy podróba ??? - ten sam bełkot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 11.06.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Bełkot tylko w/g Ciebie ( i mnie ) i paru innych i bełkot w/g praw fizyki ( aczkolwiek niepoliczalnych wg TB ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 11.06.2017 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Masz problem z rozpoznaniem kto jest kto , niech sam paw3leek nasze że nie jest słynnym na swój sposób TB . Nie mam problemu bo sam osobiście rozmawiałem z TB czy paw3leek. A czy bełkot. Przypomnę raz jeszcze że niegdyś bełkotem była rekuperacja, podobnie jak izolacja większa niż 5 cm styropianu, PV, ogrzewanie prądem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 11.06.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Co do bełkotu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 11.06.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Co do bełkotu: Wszystko fajnie, ale budynki szkoły są izolowane zewnątrz, nie wiem jak mógł do tego dopuscic TB, widac ze dr Duda musiał go do tego jakos przekonac, nie wiadomo tez czy dr Duda wykonał oszukańcze ozc, bo wiadomo ze ozc to wg TB to oszustwo. A powaznie to tego typu przedsiewziecia opiera sie na dokladnych ozc i audytach energetycznych na potrzeby termomodernizacji, a tak przy okazji to dobrze ze pomieszczenia szkoły są odpowiednio wysokie bo inaczej ciezko byłoby umiescic instalacje wentylacyjne pod sufitem. Tak czy inaczej bajania TB o dr Dudzie to tyko na forum, w rzeczywistosci dofinansowania 10 mln nikt nie da na podstawie herezji TB, które to herezje opisywane są szczegółowo na forumbudowlanym.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts