karolek75 19.01.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Tu nie chodzi o PVC tylko o zanieczyszczenia z recyklingu. W rurach do wentylacji nie ma recyklingu - Nie udało się na kanały kanalizacyjne dostać wentylacyjnego atestu, jakiś powód musiał być! To dokładnie tak samo jak - rury AROT i Uniflex czy TTplast - Nie spotkałem - tu odważnego co by na AROT robił A TO TEN SAM MATERIAŁ KASA misu KASA. Na ch... ja wydawac na atest wentylacyjny gdy rura do kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 19.01.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Nie boimy się lakierów na podłogach i meblach,nie boimy się samych mebli z płyt wiórowych nasączonych formaldehydem ,wykładzin . Nawet pastylka na mole wydziela naftalen itd,itd.Strach przed GWC z PVC troszkę sztucznie wywoływany bo byłby zbyt tani. Ale jak ktoś wątpiący ,to zawsze można taką rurę przed montażem ,od środka pomalować kilka razy szkłem wodnym. Dla bogatszych wersja,to dodać do tego szkła garść srebrnego pyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 19.01.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Nie boimy się lakierów na podłogach i meblach,nie boimy się samych mebli z płyt wiórowych nasączonych formaldehydem ,wykładzin . Nawet pastylka na mole wydziela naftalen itd,itd. Nydar, my to w ogóle jacyś poj... jesteśmy, bo się papierosów nie boimy. Ja wciąż palę, choć coraz mniej analogowych, Ty już chyba nie. Ale tak czy inaczej, jak się zastanowię, co mam w powietrzu na jednej z głównych warszawskich ulic i na talerzu, na bazie wody z rurek i czajnika PVC, automatycznie tracę humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.01.2014 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 KASA misu KASA. Na ch... ja wydawac na atest wentylacyjny gdy rura do kupy... Oczywiste. Ludki i tak kupią rurę do srania i zamontują na GWC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.01.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Nydar, my to w ogóle jacyś poj... jesteśmy, bo się papierosów nie boimy. Ja wciąż palę, choć coraz mniej analogowych, Ty już chyba nie. Ale tak czy inaczej, jak się zastanowię, co mam w powietrzu na jednej z głównych warszawskich ulic i na talerzu, na bazie wody z rurek i czajnika PVC, automatycznie tracę humor.Sprawa jest prosta. Bez PVC umrze się zdrowszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.01.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 ...aby ktoś się nie skusił i takiej rury z odzysku nie ułożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 19.01.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 ...chyba że poważnie podchodzi do projektu "AAP" wtedy ma to jakiś sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.01.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Spytałem tylko Dlaczego Pan kłamie? - Nie polecam od kilku lat GWC w ogóle - Wolę grzanie i chłodzenie małym inverterem - podobny koszt i zużycie kWh a nieporównywalny efekt. -- jeżeli ktoś chce to doradzam dobrane do ilości powietrza - 10mb kanału fi 200 na każde 100m3/h Odpowie Pan - dlaczego kłamie? Niechcący - trudną nadążyć za Pana ideą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.01.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Gdzie wyczytałeś, że ja tak twierdzę? Zacytujesz? To co piszesz to jest dopiero wciskaniem głupot i manipulacją! wybacz jeśli coś źle zrozumiałem to popraw mnie z łaski swojej. O czym pisałeś w poście @CodeSnipper - naprawdę chcesz dużą część życia oddychać powietrzem, które przepływać będzie przez nie wiadomo co? Opinie na temat szkodliwości PVC są różne ale chyba nie warto przekonywać się na życiu własnym i rodziny, która prawdziwa, np. http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/21.pdf bo zrozumiałem, że to w odpowiedzi na posty CodeSnipper'a o GWC i powietrza przepływającego przez nie, i tego co go nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 19.01.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wiesz co... nie chce mi się. Przeczytaj ze zrozumieniem co sam napisałeś a co ja: Może pojmiesz, jak nie to cóż ja na to poradzę? Kszhu, jesli chodzi o potyczki slowne to jestes niezwycieżony... @CodeSnipper - naprawdę chcesz dużą część życia oddychać powietrzem, które przepływać będzie przez nie wiadomo co? Opinie na temat szkodliwości PVC są różne ale chyba nie warto przekonywać się na życiu własnym i rodziny, która prawdziwa, np. http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/21.pdf No jak dla mnie intencja i przekaz jest jasny - dokladnie taki sam jak odczytal to kol. gentoonx. Nie przytaczanie pelnej wypowiedzi jest MANIPULACJA. Innym zarzucasz sam stosujesz. Ty z jakiej partii politycznej jestes ? Lokalny działacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 19.01.2014 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Nie żebym się czepiał, ale tam nie ma nic o szkodliwości powietrza z takiego GWC. Jest sporo o właściwościach PVC - to fakt, w większości przypadków opisane słowami-kluczami w sposób: "wykazano, że może on przenikać..., istnieje możliwość uwalniania się go..., niektóre z nich mogą przedostawać się...,", - twierdzenie przez Was kierowniku kszhu, że powietrze przez GWC rurowe z PVC to trucizna jest manipulowaniem faktami Oryginał taki ma wydźwięk .Raczej oczywisty. Po manipulacji jakby odwrotny. Karolek .Jak oni dojdą do władzy to banów należy się spodziewać w postępie geometrycznym. W myśl zasady,kto nie z nami ,przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.01.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wiesz co... nie chce mi się. Przeczytaj ze zrozumieniem co sam napisałeś a co ja: Może pojmiesz, jak nie to cóż ja na to poradzę? OK, odpadam - nikt cię widzę nie przekona że białe jest białe, a czarne jest czarne" nadal dyskusja w ten sam sposób - czyli metoda Kalego " jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowa to źle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 19.01.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 ,,Stąd nie dowiemy się jakim cudem bez dostarczania MWh pod posadzkę utrzymuje się tam taka wysoka temp''Chętnie podzielę się tą wiedzą tajemną. Ale najpierw musisz się zdeklarować ,czy uważasz tak jak TB że do gruntu x 6, czy jak większość,że ilość ciepła puszczana przez izolację wynika z lambdy , grubości i gradientu temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 19.01.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Ech, niby panowie a jak dzieci. Jako adresat wypowiedzi kolegi kszha do jasno zrozumiałem przekaz: moje rury mogą mnie podtruwać ale niekoniecznie. Żadnej manipulacji tam nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 19.01.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Ech, niby panowie a jak dzieci. Jako adresat wypowiedzi kolegi kszha do jasno zrozumiałem przekaz: moje rury mogą mnie podtruwać ale niekoniecznie. Żadnej manipulacji tam nie widzę. Obawiam się ze jest. Przytoczę twoje zdanie,,Jeśli ktoś pisze, że ma darmowe drewno to trzeba być idiotą aby kopiować jego wynalazki jeśli za drzewo trzeba będzie płacić". Nakierowanie na darmowe drewno jako zło oczywiste. Uznałeś że skoro darmowe to kopiowanie tych wynalazków jest bez sensu. Ale nie zapytałeś ile tego drewna,tylko wyciągnąłeś wniosek . Jeżeli spalam np. pięć kilogramów, to nadal wynalazki są atrakcyjne. Nie ważne czy za darmo ,czy za pieniądze. Klasyczny przykład manipulacji kol.kszhu. Przyznać należy że jest w tym dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 19.01.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Dalej u Czchów - wygooglowałem izolacje z celulozy http://www.isocell.at/cz/hlavni-nabidka/produkty/izolacni-material/celulozova-izolace/co-je-isocell.html I znowu najważniejsze paroizolacje http://www.isocell.at/cz/hlavni-nabidka/produkty/vzduchotesnost.html http://www.isocell.at/uploads/media/LD_Prospekt_2010_CZ.pdf Nazwa tych folii i taśm uszczelniających jest dość jednoznaczna AIRSTOP Czy Czesi to durnie? A gdzie przekroje ze nalezy stosowac te a nie inne folie? Znalazlem tez cos takiego na tejze czeskiej stronie: http://www.isocell.at/uploads/media/PDBL_FH_Vliesdampfbremse_CZ.pdf Sd=2,5. Czy czesi to durnie, ze cos takiego sprzedaja ? Zmowli sie cholera... CIEPLOWNICY: http://www.cellulose.org/HomeOwners/AirVaporBarriers.php "A vapor barrier is not only unnecessary but also can be potentially harmful, ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 19.01.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 To teraz w temacie wilgotnosci przegrod . (Kolega Przemek pokazywal piekne wykresy z WUFI. btw - kszhu miales tam sie pobawic z posadzka ?) . Merkava jako paroizolacje zaleca odpowiednie farby wewnetrzne. Styropian jakby nie bylo tez jest swego rodzaju paroizolacja.W kontekscie "wysychania" domu z wilgoci technologicznej przez pierwsze sezony - czy uwięzienie jej pomiedzy warstwami o wysokim oporze dyfuzyjnym to na pewno sluszna droga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.01.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Jak masz argumenty to przekonuj! Albo... ...ucieczka też jest jakimś rozwiązaniem jak nie potrafi się wyrazić swoich racji:D Wiesz, ja swoje wyraziłem jednoznacznie, a tobie Wiesz co... nie chce mi się. ... ot, jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CodeSnipper 19.01.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 nydar - przepraszam ale masz chyba jakąś fobie - pisałem o darmowym drewnie w tym kontekście, że dla kogoś kto - jak Ty - ma darmowe drewno, takie wynalazki są sensowne, ale trzeba być idiotą żeby je wdrażać jak za drewno trzeba bulić i jeszcze potem mieć pretensje " że wynalazek nie jest tak opłacalny jak u nydara " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 19.01.2014 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 . Wynalazek ma być opłacalny w sensie energetycznym . Jednostkowy koszt energii jest wtórny,ponieważ dzisiaj mam 0 PLN/kWh ale jutro mogę mieć 0,50PLN. Zresztą nieważne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts