perm 21.08.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ...Brzęczkowski kompletnie nie myśli. Legalett prezentuje podobną konstrukcje co Dahl. Płyta z ławami przenoszącymi obciążenia od ścian zewnętrznych. Pod ławami mało izolacji by zapobiec wysadzinom. Zaprzeczenie tego co Brzęczkowski twierdzi o ucieczce ciepła do gruntu. To swojego rodzaju mistrzostwo. Dawać przykłady negujące własne teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 21.08.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Może Pan podać - pisałem na pw - bo Pan widzi jak przeszkadza kilka osób . Gdyby zrobił Pan 30 cm termos - miałby Pan 3500kWh z cwu, bez pompy ciepła, przy kablach elektrycznych . Jak duże zużycie wody to zasobnik z pci. A jakby Pan do kabli w tym "termosie" dołożyłby 800 -1000W ppci ( COP ponad 5 ) z kanałówką - [ATTACH=CONFIG]207648[/ATTACH] takie rozprowadzenie w ścianach - to zszedłby Pan do 1000-1500kWh na ogrzewanie - Ps - co do guru... Jakby Pan robił ogrzewania w domach codziennie od prawie ćwierć wieku, rozmawiał przez tyle lat z tysiącami ludzi na Bartyckiej - nie musiałby Pan udawąć że liczy. Niech nie podaje ile by było gdyby było 30 cm, tylko niech Pan poda dla stanu istniejącego. Dla takiego były obliczenia. Chodzi o wartosc projektowego obciązenia cieplnego i zapotrzebowania na ciepło bez uwzgledniania systemu grzewczego. Dwa parametry charakterystyczne budynku, tylko tyle. Wartosc Ek jest konsekwencją wyboru systemu grzewczego i nie o nia było zapytanie. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Skoro TB współbuduje przy ADD pana Dudy i zezwala na 20cm styropianu po 140zł/m3 od gruntu znaczy że jest "szkodnikiem" i "łajdakiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 21.08.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Hahaha, mojego postu chyba nikt nie zauważył, ale jak tylko Brzęczkowski się odezwał poleciały riposty :D:D:D:D. I będzie tak przez kolejne 40 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 21.08.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Skoro TB współbuduje przy ADD pana Dudy i zezwala na 20cm styropianu po 140zł/m3 od gruntu znaczy że jest "szkodnikiem" i "łajdakiem". Powiem wiecej jest łajdakiem bez czci i honoru, gdyz widzi drzazgę w oku drugiego a u siebie belki nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.08.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Skoro TB współbuduje przy ADD pana Dudy i zezwala na 20cm styropianu po 140zł/m3 od gruntu znaczy że jest "szkodnikiem" i "łajdakiem".Tak na marginesie. Autonomiczny Dom Dostępny znikł gdzieś był. Można było zobaczyć taką ładną stronę o ADD ale wzięła i sobie poszła w niebyt. Chyba nie dało się zarobić a za serwer płacić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Horher tu nie chodzi o ciebie, tylko o innych którzy będą czytać jego dziwne teorie i jeszcze w to uwierzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.08.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Hahaha, mojego postu chyba nikt nie zauważył, ale jak tylko Brzęczkowski się odezwał poleciały riposty :D:D:D:D. I będzie tak przez kolejne 40 stron Bo to taki wątek. Dobij Brzęczkowskiego. Powinni zmienić tytuł. Stosujemy jego taktykę. Inna kwestia że on przypomina karalucha. Zawsze gdzieś wylezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Tak na marginesie. Autonomiczny Dom Dostępny znikł gdzieś był. Można było zobaczyć taką ładną stronę o ADD ale wzięła i sobie poszła w niebyt. Chyba nie dało się zarobić a za serwer płacić trzeba. Na twarzoksiążce jest ( w końcu to najbardziej właściwy serwer, cool i tryndy i cośtam, cośtam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.08.2013 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Powiem wiecej jest łajdakiem bez czci i honoru, gdyz widzi drzazgę w oku drugiego a u siebie belki nie widzi. Nie współpracuję... tylko namówiłem Pana Dudę, by zweryfikował grubość izolacji od gruntu. Po audycie kilku domów izolowanych - zweryfikował ! Namawiam Go teraz na izolowanie od wewnątrz... Tak jak już radzi rockwool, isover legalett thermisol . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 21.08.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Tak na marginesie. Autonomiczny Dom Dostępny znikł gdzieś był. Można było zobaczyć taką ładną stronę o ADD ale wzięła i sobie poszła w niebyt. Chyba nie dało się zarobić a za serwer płacić trzeba. Tyle padło już argumentów, że raczej nikt po przeczytaniu tego wątku nie potraktuje poważnie wydumań Pana TB. Oczywiście mówię o myleniu lambdy z U, gruncie co 6x bardziej odbiera ciepło, izolowaniu od środka bez mostków i jeszcze coś pewnie pominąłem. Ale czołgista zauważył, co i mnie zaciekawiło, że TB ma koncepcje połączenia wentylacji z PC. Mnie to interesuje i innych podejrzewam że też, w odróżnieniu do bicia piany przez kolejne strony. To moje zdanie rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.08.2013 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Hahaha, mojego postu chyba nikt nie zauważył, ale jak tylko Brzęczkowski się odezwał poleciały riposty :D:D:D:D. I będzie tak przez kolejne 40 stron Przyzwyczaiłem się. Psy szczekają a karawana idzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.08.2013 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Niech nie podaje ile by było gdyby było 30 cm, tylko niech Pan poda dla stanu istniejącego. Dla takiego były obliczenia. Chodzi o wartosc projektowego obciązenia cieplnego i zapotrzebowania na ciepło bez uwzgledniania systemu grzewczego. Dwa parametry charakterystyczne budynku, tylko tyle. Wartosc Ek jest konsekwencją wyboru systemu grzewczego i nie o nia było zapytanie. 12000kWh bez cwu. Przy tak dużych potrzebach opłaca się pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.08.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Na twarzoksiążce jest ( w końcu to najbardziej właściwy serwer, cool i tryndy i cośtam, cośtam)Ale tu: http://autonomicznydomdostepny.pl/ już najwyraźniej pieniążków zabrakło. Nie ma chętnych na dom i mini elektrownię za drobne 120 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.08.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Przyzwyczaiłem się. Psy szczekają a karawana idzie dalej.Nie psy szczekają tylko odrobaczanie jest nieskuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 21.08.2013 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 co i mnie zaciekawiło, że TB ma koncepcje połączenia wentylacji z PC. Nigdy nikomu nie połączyłem i nie połączę wentylacji z klima czy grzaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Już zgłupiałem najpierw pisze o 1000 kWh na ogrzewanie i cwu teraz o 12 000 kWh na samo ogrzewanie. Coś marne domy buduje tandem Duda&Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.08.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Aaa, jest ADD: http://domadd.pl/index.php/budzrown Próbuje najwyraźniej Duda coś sklecić. Na razie nic tu nie działa oprócz ciekawostek w rodzaju "zamontuj sobie małą elektrownię wiatrową, będziesz mógł napędzać 2 samochody elektryczne, urządzenia AGD a resztę energii sprzedasz" Fajny jest też zespół ADD: Niestety o kimś ważnym Duda zapomniał. Gdzie jest Brzęczkowski? Na plus trzeba przyznać że odważnie podaje Duda że jest doktorem chemii no i nie przywłaszczył sobie tytułu inżyniera. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 21.08.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 OK Skoro mam zgodę więc poinformuje wszystkich iż w/g pańskich obliczeń grzejąc czystym prądem zużyję 12000kWh/rok. Według moich wyliczeń oraz kolegi asolta bedzie to o minimum 50% mniej. Biorąc po uwagę PC gruntową w/g pana będzie to 3500 a w/g mnie w okolicach 2000. Mówimy tu oczywiście tylko o CO bez CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 21.08.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Już zgłupiałem najpierw pisze o 1000 kWh na ogrzewanie i cwu teraz o 12 000 kWh na samo ogrzewanie. Coś marne domy buduje tandem Duda&Brzęczkowski Na tym polega urok wątków z TB w głownej roli, po pewnym czasie nie wiadomo o co chodzi, pomieszanie z poplątaniem. Juz wyjasniam 12000 kWh to szacowane zapotrzebowanie na ciepło domu kol. plusfoto przez TB, projektowego obciązenia cieplnego TB juz nie podał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts