Przemek Kardyś 24.02.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Czytaj Pan 2x... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Czytaj Pan 2x... Przez palenie w kominku skrócił się znacznie sezon grzewczy . Tak naprawdę w dwóch ostatnich zimach sezonu grzewczego było po 40 dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 to może tak: jeszcze grzejników nie podłączył a już go rachunki wystraszyły tego się nie da INACZEJ ZINTERPRETOWAĆ, ale... Pan wiele potrafi to ten temat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223858-Czy-mo%C5%BCna-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-do-instalacji-wentylacyjnej-gazowy-piec-nadmuchowy i dwa wpisy użytkownika: oczywiście to MOJA interpretacja wpisów widać szkielecior musiałbyć nieizolowany skoro TB nie doradził swoich "systemów" i nie wyszło Niezłe jaja! Najlepsze jest zakończenie: Mam podłogę minimum 30 cm. Panie Tomaszu, wróciliśmy do punktu wyjścia więc naprawdę nie ma co dalej dyskutować. Zrezygnowałem juz z gazu. dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Wcisnął biedakowi ogrzewanie i rekuperację i facet ma dość rachunków. Z 30 cm styro pod podłogą :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.02.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Wchodzi Pan na wątek o domach izolowanych - dowiaduje się Pan, że Pana dom do izolowanych nie należy - to pretensja do założyciela wątku!! Doradzono Panu fatalnie, nie dość, że najdroższe ogrzewanie to jeszcze obsługowe i mnie Pan jeszcze obwinia!!! Obudzi się Pan z ręką w nocniku - bo w najbliższym czasie Panu kominy zaplombują a Pana kocioł i tak bez prądu nie pochodzi. http://instalacjeb2b.pl/wydarzenia/gospodarka/5084-budownictwo-zeroenergetyczne-bedzie-trudne-do-wprowadzenia akcyza i podatek kominowy zablokują takie palenie. Szkoda nawet pisać - a to że będzie ponad 90kWh/m2 - a nie 45 - to mogę Panu zagwarantować! Prosze sie nie bawic w jasnowidza, drugiego Jackowskiego, gdyby Pan gwarantował notarialnie ze będzie > 90 a byłoby mniej i w zwiazku z tym kary umowne to gwarancja zakonczyła by sie zanim by sie zaczeła. A kominy tak szybko nie zaplombują. Jest w tym kraju cos takiego jak wybory i wyborcy, czyli polityka, są tez biedni wyborcy i ich przybywa najwiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Prosze sie nie bawic w jasnowidza, drugiego Jackowskiego, gdyby Pan gwarantował notarialnie ze będzie > 90 a byłoby mniej i w zwiazku z tym kary umowne to gwarancja zakonczyła by sie zanim by sie zaczeła. A kominy tak szybko nie zaplombują. Jest w tym kraju cos takiego jak wybory i wyborcy, czyli polityka, są tez biedni wyborcy i ich przybywa najwiecej Mogę notarialnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 24.02.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Przez palenie w kominku skrócił się znacznie sezon grzewczy . Tak naprawdę w dwóch ostatnich zimach sezonu grzewczego było po 40 dni! Tej zimy nie liczyłem, ale włączyłem CO gdzieś w okolicach wszystkich świętych. Jak długo grzał, tego nie wiem, bo generalnie nie obchodzi mnie to za bardzo. Grzanie w kominku oznacza podniesienie temperatury, co oznacza dłuższy okres utrzymywania się stanu powyżej górnej pętli histerezy, a więc nie załączenie kotła, a to w konsekwencji oznacza niższe rachunki. Co za równica czy kocioł nie załącza się bo jest ciepło, bo ktoś czymś lub sobą grzeje, w stosunku do stanu, kiedy jest ciepło,bo nie ma strat? U mnie U przegród to jakeś 0,3. Jak zrobię 0,1 to straty będą mniejsze...prawie 3x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwedii 24.02.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Wchodzi Pan na wątek o domach izolowanych - dowiaduje się Pan, że Pana dom do izolowanych nie należy - to pretensja do założyciela wątku!! Doradzono Panu fatalnie, nie dość, że najdroższe ogrzewanie to jeszcze obsługowe i mnie Pan jeszcze obwinia!!! Obudzi się Pan z ręką w nocniku - bo w najbliższym czasie Panu kominy zaplombują a Pana kocioł i tak bez prądu nie pochodzi. http://instalacjeb2b.pl/wydarzenia/gospodarka/5084-budownictwo-zeroenergetyczne-bedzie-trudne-do-wprowadzenia akcyza i podatek kominowy zablokują takie palenie. Szkoda nawet pisać - a to że będzie ponad 90kWh/m2 - a nie 45 - to mogę Panu zagwarantować! Wchodzę na wątek o domach izolowanych i dowiaduje się że istnieje Pan kabelek i jego bzdurne teorie, dowiaduje się również że kompletnie nie umie czytać ze zrozumieniem i cały czas powiela swoje bzdury i brnie w zaparte w ślepy zaułek. Mój kocioł nie potrzebuje prądu to pompa CO potrzebuje ale jakoś nie pomyślał Pan że Pana kabelki też nie pocisną bez prądu a mnie pan coś zarzuca. Artykuł który Pan przytacza nic wielkiego nie wnosi, po za tym że są plany i będzie je bardzo ciężko zrealizować. Jak by Pan nie doczytał MOJE ROZWIĄZANIE POZWALA MI NA SKORZYSTANIE Z INNYCH ŹRÓDEŁ ENERGII. Na koniec proszę mi zagwarantować na papierze że zużyje 90kwh/m2r jak Pan taki wszech wiedzący i dokładnie przedstawić wyliczenia dlaczego tak a nie inaczej. Tak jak Pan napisał szkoda nawet pisać, głową muru nie przebiję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.02.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Mogę notarialnie! Kol. kolektor1 też chciał, a Pan nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Nie zajmuję się teoriami a instalacjami w domach izolowanych. To nie są teorie. A Pana frustrację doskonale rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Kol. kolektor1 też chciał, a Pan nie. Co "nie" i co chciał kolega kolektor1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Nie zajmuję się teoriami a instalacjami w domach izolowanych. To nie są teorie. A Pana frustrację doskonale rozumiem. MOJE ROZWIĄZANIE POZWALA MI NA SKORZYSTANIE Z INNYCH ŹRÓDEŁ ENERGII. Doczytałem... i jest zupełnie odwrotnie . Poza tym skoro wchodzi standard zeroenergetyczny - to jakie źródła ma Pan na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Tej zimy nie liczyłem, ale włączyłem CO gdzieś w okolicach wszystkich świętych. Jak długo grzał, tego nie wiem, bo generalnie nie obchodzi mnie to za bardzo. Grzanie w kominku oznacza podniesienie temperatury, co oznacza dłuższy okres utrzymywania się stanu powyżej górnej pętli histerezy, a więc nie załączenie kotła, a to w konsekwencji oznacza niższe rachunki. Co za równica czy kocioł nie załącza się bo jest ciepło, bo ktoś czymś lub sobą grzeje, w stosunku do stanu, kiedy jest ciepło,bo nie ma strat? U mnie U przegród to jakeś 0,3. Jak zrobię 0,1 to straty będą mniejsze...prawie 3x Ale gdyby założył Pan ogrzewanie gazowe przy 0.3 i 0.1 - koszty grzania nie różniłyby się 3x Poza tym... NIE PO TO SIĘ IZOLUJE BY ROBIĆ KOTŁOWNIĘ! Edytowane 24 Lutego 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.02.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Co "nie" i co chciał kolega kolektor1? Kol. kolektor1 stwierdził "Ja Tomka namawiałem aby zrobił według swojego pomysłu u mnie, przestraszył się konsekwencji." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) na koniec proszę mi zagwarantować na papierze że zużyje 90kwh/m2r gwarantuję to Panu. Prawie worek ekogroszku dziennie zimą! Edytowane 24 Lutego 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 24.02.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 gwarantuję to panu. Gwarancja na fm, wazna niczym u notariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Kol. kolektor1 stwierdził "Ja Tomka namawiałem aby zrobił według swojego pomysłu u mnie, przestraszył się konsekwencji." Dalej nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwedii 24.02.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Doczytałem... i jest zupełnie odwrotnie . Poza tym skoro wchodzi standard zeroenergetyczny - to jakie źródła ma Pan na myśli? A srakie źródła mam na myśli: -kocioł mam przystosowany do spalania biomasy a to jest OZE -w buforze mam wężownicę przeznaczoną pod kolektory słoneczne -w buforze mam grzałki - w buforze mam króćce pod PC -mam WM z rekuperacją mam biologiczną POŚ z tego też coś można wymyślić mało?????????????????? Aha na tym wątku dowiedziałem się także że mój dom nie jest izolowany bo nie ma 30cm styro w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 24.02.2014 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 A srakie źródła mam na myśli: -kocioł mam przystosowany do spalania biomasy a to jest OZE -w buforze mam wężownicę przeznaczoną pod kolektory słoneczne -w buforze mam grzałki - w buforze mam króćce pod PC -mam WM z rekuperacją mam biologiczną POŚ z tego też coś można wymyślić mało?????????????????? Aha na tym wątku dowiedziałem się także że mój dom nie jest izolowany bo nie ma 30cm styro w podłodze. Lepiej było izolować, DALEJ UWAŻAM Niż... (lista na górze ) Biomasy odpadają ! A Pompa ciepła zamiast kotłowni!!! Droga zabawka, ale nie będzie innego wyjścia. Ale nawet tak "ocieplony" dom - ogrzewany niecentralnie + chłodzenie i grzanie z 2kW PPci - wyszedłby rachunek za zimowy miesiąc około 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwedii 24.02.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Lepiej było izolować, DALEJ UWAŻAM Niż... (lista na górze ) Biomasy odpadają ! A Pompa ciepła zamiast kotłowni!!! Droga zabawka, ale nie będzie innego wyjścia. Ale nawet tak "ocieplony" dom - ogrzewany niecentralnie + chłodzenie i grzanie z 2kW PPci - wyszedłby rachunek za zimowy miesiąc około 250zł. Dobra nie mam już siły, poddaje się. Co by nie napisać i tak wracamy do punktu wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.02.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Dobra nie mam już siły, poddaje się. Co by nie napisać i tak wracamy do punktu wyjścia.Luzik, luzik. Brzęczkowskiego jeszcze nikt nie przekonał ale nie o to w tym wątku chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts