gentoonx 12.03.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 (edytowane) Czy płatew kalenicowa - różnie ją zwą; o taką konstr. chodzi, na niej krokwie i koniec: http://www.forum.martel.pl/files/thumbs/t_murlata_w_murze_522.jpg Właśnie dlatego chcę taki bardziej do oglądania i niski przy dłuższych ścianach (~2m). Jak znajdę w necie to pokażę fotki bo widziałem takie - bardzo przytulne domki. a czemu nie tak od 2.50min od spodu nabijasz co chcesz żeby mieć ładnie, prosto, ciepło, szczelnie, szybko żebym mieł w swoim dach dwuspadowy tylko tak bym robił Edytowane 12 Marca 2014 przez gentoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 12.03.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Prefabrykowane ściany z formatyzownego styropianu w panelach drewnianych, są bardzo solidne i maja 0.08W/m2 xK można prosić o namiary na producenta szukałem, ale jakoś nie trafiłem Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A akustyka takich ścian ścian ze styropianem nie jest przypadkiem podła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A miało być merytorycznie o ścianach. Wpadł kszhu i skończy się jak zwykle .Pitu,pitu i stek błota. Ty potrafisz rozpieprzyć każdy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ple.ple,ple.Merytorycznie miało być. Poziom zaniżasz. Ogarnij się. Pex jako wartościowa rzecz i temat,zamknięty .Teraz o ścianach chcemy pogadać . Chyba,że masz pomysł na pexa w ścianach ? Cel,koszty,efekt. Jak nic w tym temacie to zamilcz,bo nudzisz. styro 0,035,to nie liche styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Pan ma wizje.Ok. Ja mam pexa. Ok. Zacznijmy o ścianach bo piany już za dużo. Ale Pan nie ma domu izolowanego, więc może Pan miec pexa. Pan zapomni, że jest coś takiego jak centralne, łatwiej Panu przyjdzie temat "izolacja" tych spraw pogodzi się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 można prosić o namiary na producenta szukałem, ale jakoś nie trafiłem Z góry dziękuję Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A akustyka takich ścian ścian ze styropianem nie jest przypadkiem podła? Najlepiej sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 A miało być merytorycznie o ścianach. Wpadł kszhu i skończy się jak zwykle .Pitu,pitu i stek błota. Ty potrafisz rozpieprzyć każdy temat. A miało byc... A akustyka takich ścian ścian ze styropianem nie jest przypadkiem podła? Mało to mamy przykładów styro w ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ciężka ściana i styropian,to co innego jak styropian między cienkimi wyrobami drewnopodobnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Na lekkie ściany kostka słomy, nikt słomie nie odmówi iż dobrze nie izoluje dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ciężka ściana i styropian,to co innego jak styropian między cienkimi wyrobami drewnopodobnymi. Co innego... w sensie akustyki, badał Pan to? A z drugiej strony dobrze, że styropian wymienił Pan jako izolację a nie osłonę przed ścianą! Zawsze to jakaś satysfakcja z tylu lat tłumaczenie - co izolacja co osłona i konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Nie badałem ,bo nie odczuwałem takiej potrzeby. Piszą natomiast że sam styropian jako przegroda dźwiękochłonna to lichy pomysł.Znaczy piszą ci co badali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Na lekkie ściany kostka słomy, nikt słomie nie odmówi iż dobrze nie izoluje dźwięku. Choc mieszkam przy samych Alejach Jerozolimskich, to najbardziej przeszkadza akustyka mojej... małżonki, ale na to tylko stopery lub wyjście na darta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Na lekkie ściany kostka słomy, nikt słomie nie odmówi iż dobrze nie izoluje dźwięku. Tak jak i celulozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Nie badałem ,bo nie odczuwałem takiej potrzeby. Piszą natomiast że sam styropian jako przegroda dźwiękochłonna to lichy pomysł.Znaczy piszą ci co badali. Znam tych co mają domy ze styropianu i nikt nie narzeka - Pan zna takich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.03.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 No tak bo guru izolacji stwierdził iż lepsze są 10cm wewnątrz jak 30cm na zewnątrz.Dorobił hipotezy o odbiornikach ciepłą i teraz próbuje zmęczy materiał.to że sobie kolego dasz od środka 10cm na ceglany mur niczego nie zyskasz, a stracisz.To że może łapać słońce to złudzenie popierane tylko przez Ciebie.Działasz tylko i włącznie tu i teraz, Twoje kable grzeją na zawołanie stąd te pokrętne hipotezy, nie bierzesz po uwagę tego że przegroda nie jest przynoszona do pokoju i stawiana niczym choinka, tylko jest w budynku 24h.Co oznacza iż po wybudowaniu w okresie letnim, ma temperaturę równą tą jaką ma powietrze i tylko niczym kolarz w peletonie lekko dokręcasz ogrzewaniem.Wpierasz z uporem maniaka iż ciągle mamy do czynienia ze smokiem co ma temperaturę zera bezwzględnego i to co włożymy w ogrzewanie, zaraz zje.Stąd izolacja od środka ! paranoja. Jak byś się znał to byś od razu powiedział że to głupota, anie brniesz. Pokarzę Ci przykład domu którego popieram, to nagle ochy i achy.Ale jak coś nie kumasz to od ciepłowników zwyzywasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.03.2014 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Tak jak i celulozie Szanowny Panie - gdyby Pan przeczytał o czym piszę, wiedziałby Pan, że nie piszę o ścianach ze styropianu. Formatyzowny styropian w panelach drewnianych to konstrukcja, od środka jest jeszcze paroizolacja i wełna - więc nie musi się Pan akustyką przejmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Szanowny Pan pisał o formatyzowanym styropianie w panelach drewnianych . A to jest dla akustyki beznadziejny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 12.03.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Nie zna bo to: To kolejny wymysł niczym nie poparty. Izolacyjność akustyczną, jak wszystko inne, powinno się projektować wg norm a nie na chłopski rozumek (używane materiały powinny mieć określony w dB wsp. R’A1) więc i ściana prefabrykowana ma określone parametry i jest dopuszczona do określonego zastosowania. Kszhu.Czy ty masz jakąś obsesję. Może trzeba to leczyć. Uważasz,że ściana ze styropianu miedzy panelami drewnianymi to dobry pomysł?Co to ma wspólnego z twoim chłopskim rozumkiem? Styropian źle izoluje od dB i to jest fakt. Zakładam że te panele to nie grubość pół metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts