qubic 22.06.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Nie robi wentylacji w ciągach komunikacyjnych. chyba tylko dlatego żeby być wiernym zasadzie wyciągu w kuchni i łazience . to są jakieś pozostałości minionej epoki tak samo jak ogrzewanie pośrednie. i to i to jest nieporozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.06.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 chyba tylko dlatego żeby być wiernym zasadzie wyciągu w kuchni i łazience . to są jakieś pozostałości minionej epoki tak samo jak ogrzewanie pośrednie. i to i to jest nieporozumieniem. Nie to wiedza i doświadczenie. Wywiew w ciągu komunikacyjny "odcina" np łazienkr przed którą jest umieszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.06.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Nie to wiedza i doświadczenie. Wywiew w ciągu komunikacyjny "odcina" np łazienkr przed którą jest umieszczony. mam wywiew i nawiew w ciągu komunikacyjnym a łazienka jest wentylowana prawidłowo. wiedza i doświadczenie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.06.2014 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 mam wywiew i nawiew w ciągu komunikacyjnym a łazienka jest wentylowana prawidłowo. wiedza i doświadczenie .... Po co Pan takie rzeczy pisze? Po co się głupota chwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.06.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Po co Pan takie rzeczy pisze? Po co się głupota chwalić? żeby Panu troszkę jaśniej się zrobiło. jak to mówią : " pod latarnią, najciemniej " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 22.06.2014 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 żeby Panu troszkę jaśniej się zrobiło. jak to mówią : " pod latarnią, najciemniej "Wyjaśnie Panu, dlaczego ktoś kto ma choć blade pojecie tak nie zrobi. Oba przewody wywiewne spotykają się w jednej skrzynce, Przy zamkniętych drzwiach łazienki, powietrze z pokojów pójdzie przed łazienka. Powinien Pan to zgłosić instalatorowi jako reklamację. Gdy się ktoś za coś bierze powinien odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.06.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Wyjaśnie Panu, dlaczego ktoś kto ma choć blade pojecie tak nie zrobi. Oba przewody wywiewne spotykają się w jednej skrzynce, Przy zamkniętych drzwiach łazienki, powietrze z pokojów pójdzie przed łazienka. Powinien Pan to zgłosić instalatorowi jako reklamację. Gdy się ktoś za coś bierze powinien odpowiadać. dlatego też powinien Pan zwalczać "centralny" wywiew tak samo jak centralne ogrzewanie. o ile wiem to promowany jest dalej model WM z poprzedniej epoki który do domów z tego tematu jest wręcz szkodliwy. Pan widzi jakie mogą z tego wyniknąć komplikacje.jak Pan sam napisał " Gdy się ktoś za coś bierze powinien odpowiadać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.06.2014 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie bardzo rozumiem. ten centralny wywiew... Ale naprawdę powinien Pan zareklamować, a nie do mnie mieć pretensje, że trafił Pan leszcza zamiast instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 23.06.2014 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Jak masz czysty korytarz. Ja w ogóle jego nie mam a mam tylko wiatrołap a w nim buciarnia i cicharnia. Tak dom zaprojektowany, że nie ma gdzie tego bezpiecznie na lata umieścić a nie będe przecież budynku pod wentylację projektował Popatrzyłem na twój układ pomieszczeń i uważam, że spokojnie można uruchomić WW z centralnym nawiewem. Idealnym miejscem ulokowania centralnego nawiewu jest ściana łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 23.06.2014 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Grzesiu, chciałeś zabłysnąć a wyszło jak zwykle;) Otóż... nie. Rozumiem, że ciebie do błyskotek ciągnie i znów brak ci argumentów, pozostały ci tylko przeczucia A wracając do peltierów. Faktycznie sprawność chłodzenia nie powala. Natomiast mało jest informacji o możliwościach grzewczych. A one wynikają z sumy ciepła odebranego na stronie zimnej i dostarczonego prądu . COP grzania będzie zawsze większy od 1. Nydar daremny twój trud. Kszhu wie, że cop nie może być większy niż 1, i nic w tej sytuacji nie możesz niestety zrobić... Prawidłowo wykonany bufor termiczny - wiatrołap - jest grzany ciepłem z domu i oddaje ciepło na zewnątrz, czy temperatura w nim to średnia tego co w domu i na zewnątrz. Proszę sobie teraz wyobrazić kontakt zimnych butów z ciepłym powietrze, z domu. Tyle teorii, a praktyka pokazuje coś zupełnie innego. W wiatrołapie(przedsionku) podłoga podgrzewana i od x lat żaden but zgnić nie chce. Panie Tomaszu, może to nie kwestia butów tylko higieny nóg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.06.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ale naprawdę powinien Pan zareklamować Nie muszę nic reklamować,nic nie sprzedaje. Wentylacja działa u mnie prawidłowo a czy u Pana klientów też, tego niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 23.06.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie to wiedza i doświadczenie. Wywiew w ciągu komunikacyjny "odcina" np łazienkr przed którą jest umieszczony. Pan tak naprawdę myśli, czy po prostu pora już późna była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.06.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) ... Ale co konkretnie?... - nawiew 10-15cm od posadzki, - 5-6m ogrzewanej podłogi, - ~2m nieogrzewanej podłogi, - zamknięte drzwi ze szparą wentylacyjną u dołu, - 3-4m do wywiewu. no to mieszanie z zastanym akurat w moim przypadku oprócz tych drzwi takich samych droga jest krótsza o 4-5m, a... i wszystko przelatuje przez pomieszczenia "czyste" Edytowane 23 Czerwca 2014 przez gentoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.06.2014 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Pan tak naprawdę myśli, czy po prostu pora już późna była? Nie montuje się anemostatów w ciągu komunikacyjnym. To "odcina" łazienkę. Tak może tylko laik zrobić nie instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 23.06.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Wyjaśnie Panu, dlaczego ktoś kto ma choć blade pojecie tak nie zrobi. Oba przewody wywiewne spotykają się w jednej skrzynce, Przy zamkniętych drzwiach łazienki, powietrze z pokojów pójdzie przed łazienka. Powinien Pan to zgłosić instalatorowi jako reklamację. Gdy się ktoś za coś bierze powinien odpowiadać. Przy zamkniętych drzwiach? A to do łazienki zakłada się drzwi szczelne? Zdaje Pan sobie sprawę, że to co Pan opisuje jest fizycznie niemożliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.06.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Przy zamkniętych drzwiach? A to do łazienki zakłada się drzwi szczelne? Zdaje Pan sobie sprawę, że to co Pan opisuje jest fizycznie niemożliwe? TB stracił kontakt z rzeczywistością i promuje szkodliwe rozwiązania czyli brak wentylacji.czyli jest szkodnikiem-ciepłownikiem jak cała reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 23.06.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie montuje się anemostatów w ciągu komunikacyjnym. To "odcina" łazienkę. Tak może tylko laik zrobić nie instalator. Panie Tomaszu proponuje, aby zaczął pan się dokształcać, zamiast tracić czas na pisanie takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.06.2014 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Przy zamkniętych drzwiach? A to do łazienki zakłada się drzwi szczelne? Zdaje Pan sobie sprawę, że to co Pan opisuje jest fizycznie niemożliwe? Przy WM z odzyskiem ciepła nie robi się szczelnych drzwi. Nie spotkałem zresztą, szczelnych drzwi do łazienki przy żadnej wentylacji. Anemostat wywiewny przed łazienką, będzie miał mniejsze opory, niż ten w łazience. Obydwa spotykają się w jednej skrzynce. To co pójdzie z przedpokoju, nie pójdzie przez łazienkę. Napisałem, że anemostat wywiewny w ciągu komunikacyjnym może zrobić tylko laik, dlatego, że Szanowny nydar prosił o trzymanie fasonu, normalnie nazwałbym to znacznie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.06.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Panie Tomaszu proponuje, aby zaczął pan się dokształcać, zamiast tracić czas na pisanie takich rzeczy. Nie przeczytał Pan dlaczego nie montuje się anemostatów w ciągach komunikacyjnych? Tak może zrobić tylko kompletny laik i rekup..... Napisałem dlaczego się nie montuje, może Pan uzasadnić swoje zdanie? Dlaczego zabierać powietrze przed łazienką? Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes124 23.06.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie przeczytał Pan dlaczego nie montuje się anemostatów w ciągach komunikacyjnych? Tak może zrobić tylko kompletny laik i rekup..... Napisałem dlaczego się nie montuje, może Pan uzasadnić swoje zdanie? Dlaczego zabierać powietrze przed łazienką? Proszę czytać ze zrozumieniem. Rozumiem, że wg pana jeśli zrobić wyciąg w korytarzu przed łazienką, to w łazience będzie próżnia... świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts