nydar 28.06.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Przemuś .Każdy musi znać swoje miejsce w stadzie. Ty się udzielasz w ,,Psycholog dyżurny" .I dobrze. Bo i składnia odpowiednia i to co pisałeś o dziwo sens miało.Niech tak zostanie. W technicznych sprawach...no cóż .Nie wiem czy kończyłeś humanistyczny wydział ,czy ekonomiczny. Jeżeli techniczny to nie pisz na jakiej uczelni,obciach że takich cudaków wypuszcza.Niby absolwent jesteś a kumania zero . Może faktycznie masz rację że mądry inaczej absolwent to powoli staje się normą.Zero wyobraźni .Nie chcę cię dołować ale jest techniczna możliwość by zwykła grzałka elektryczna w urządzeniu spowodowała jego COP 1,4 i więcej przy podgrzewaniu CWU. Tyle,że to wymaga malutkiego wysiłku intelektualnego .Uwierz .Studia to nie tylko chlanie i balangi .Straciłeś lat kilka na głupoty zamiast się uczyć. Choćby logiki.Ale z tego co wypisujesz,wnoszę że masz się dobrze. I gra gitara.Śmieszniej jest jak absolwent z siebie wała robi . Tym po zawodowych ego rośnie. W sumie ważną społeczną rolę spełniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Niepraktykujący to 90% z nich. Ale widzę, że jednak bez rzeczowych argumentów wiarą próbujesz podpierać swoje pomysły. To jak nie chcesz ich propagować naukową drogą to może z purpuratami się dogaduj? Do Tadzika masz blisko a on na takie bzdury kasę nawet od państwa ciagnął a i medialnie jest niezły, naiwnych łupi to może na rozwój ci coś sypnie? Z Tadkiem byśmy się nie polubili bo ja ateista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Mam taką pewność bo nie widziałem na rynku żadnej PPCi ktora pasowałaby do twoich tez. A co do peltierów to poszukaj metody jak liczy się ich sprawność. 0,5 to będzie dużo niemniej czekam z utęsknieniem na kolejny cud by nydar. Jesteś pewien że nie mylisz sprawności chłodniczej z grzewczą?Odnoszę wrażenie,że tak na wszelki wypadek piszesz ,,nie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ale zdrowy rozsądek to nie jest coś oczywistego i dla wszystkich więc co w tym niefajnego? I tu masz rację. Zgadzam się w pełni .Niektórym inne powody odbierają zdrowy rozsądek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Nic się nie pomieszało, piszę o PPCi do grzania domu a nie CWU. Jaka PPCi zapewni 30-40kWh dziennie do samego ogrzewania przy 75m3/h? Halo .Otrzeźwiej . Jesteśmy w wątku 0-20kWh/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Poczytaj chociaż co to peltier bo błądzisz. Z jednej strony mozesz nim grzać a z drugiej chłodzić i nie mieszaj. Znalazłeś coś na temat liczenia peltierów? Jak nie to szukaj a jak nie chcesz to rób czym prędzej a pośmiejemy się później. Wyobraź sobie że znalazłem .Wyobraź sobie że wydałem kilka PLN na model .Wyobraź sobie że efekt grzewczy jest > znacznie od 1. Wyobraź sobie w końcu że grubość peltiera można ,,przeskoczyć " i ze są materiały izolacyjne z lambdą 0,014. Z całym szacunkiem dla twojej interdyscyplinarnej wiedzy ,ale COP 2 ,to mam teraz . Walczę o następne dziesiąte jedności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.06.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Przemuś .Każdy musi znać swoje miejsce w stadzie. Ty się udzielasz w ,,Psycholog dyżurny" .I dobrze. Bo i składnia odpowiednia i to co pisałeś o dziwo sens miało.Niech tak zostanie. Amen! W technicznych sprawach...no cóż .Nie wiem czy kończyłeś humanistyczny wydział ,czy ekonomiczny. Jeżeli techniczny to nie pisz na jakiej uczelni,obciach że takich cudaków wypuszcza.Niby absolwent jesteś a kumania zero . Może faktycznie masz rację że mądry inaczej absolwent to powoli staje się normą.Zero wyobraźni. Z pokorą przyjmuję twoją krytykę. Nie chcę cię dołować ale jest techniczna możliwość by zwykła grzałka elektryczna w urządzeniu spowodowała jego COP 1,4 i więcej przy podgrzewaniu CWU. Tyle,że to wymaga malutkiego wysiłku intelektualnego . Czy ty wiesz, że pozory często mylą? Tak wiem, tak wiem Ludzie przed byle gównem czoła chylą Tak wiem, tak wiem Uwierz .Studia to nie tylko chlanie i balangi .Straciłeś lat kilka na głupoty zamiast się uczyć. Choćby logiki. Logika podpowiada mi że jesteś kobietą albo artystą. Kto by sobie do domu zapakował instalację przemysłową - w dodatku spierdoloną? Ty masz, BO TAK CHCIAŁEŚ - i gitara! Ale z tego co wypisujesz,wnoszę że masz się dobrze. I gra gitara.Śmieszniej jest jak absolwent z siebie wała robi . Tym po zawodowych ego rośnie. W sumie ważną społeczną rolę spełniasz. Mnie ego urosło w dzieciństwie. Może kiedyś dorośniesz do dojrzalszych struktur osobowości - czego ci życzę, oprócz rozumu i pokory. A jak chcesz być naukowcem, to coś zbadaj. HEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Podasz w końcu model tej pompy czy mamy czekać aż sam ją zrobisz? Tłumaczyć, że z 10kWh z wywiewanego powietrza żadna PPCi nie da ani grosza więcej tłumaczyć już mi się nie chce. Wiesz kszhu.Coś ci powiem . Dla domu jak w temacie ,przydatne będą urządzenia których w funkcji domu nie kojarzysz. Do wentylacji 75m3/h ,wystarczą dwie dmuchawy komputerowe o sprężu 60Pa z wydajnością 40m3/h/szt ,ze zużyciem prądu o którym wstyd pisać. To samo jest z PC . Sprężarkowa/koszt/ żywotność i ePC ,koszt/żywotność. A po drodze koszt eksploatacji i energożerność. Lubisz liczyć,to policz. Urządzenie pracujące w minusowych temp. ,jego koszt ( Aristonka olejmy) z średnim COP 3 i ePC z COP >2 i jego kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.06.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Z całym szacunkiem dla twojej interdyscyplinarnej wiedzy ,ale COP 2 ,to mam teraz . Walczę o następne dziesiąte jedności. Chyba RoboCop. Informuję cię biedaku, że osiągnięto już poziom RoboCop 4, więc może lepiej idź do wypożyczalni, ale przedtem zaopatrz się w odtwarzacz laser-disców, bo magnetyczne szpule wyszły z obiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A ja mam słonia na złotym łańcuchu;) Tak myślałem że ty potomkiem emigrantów z Indii jesteś . Choć w twojej chałupie brakuje mi specyficznych elementów . Może w duszy tak gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Chyba RoboCop. Informuję cię biedaku, że osiągnięto już poziom RoboCop 4, więc może lepiej idź do wypożyczalni, ale przedtem zaopatrz się w odtwarzacz laser-disców, bo magnetyczne szpule wyszły z obiegu. I za to cię cenię. Za dowcip i błazenadę.Masz dystans do siebie .Potrafisz się śmiać z własnych słabości . Mało takich .Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Którego wyrazu nie rozumiesz w zdaniu: "Podaj model tej PPCi.", że tak się wywijasz i znów piszesz elaboraty od rzeczy? Czytaj ze zrozumieniem .Nie istniej taka PPC dla domu pasywnego . Należy ją stworzyć. Sprężarkowej w warunkach domowych nie da rady . ePC i owszem . Przy zużyciu energii jaką pobiera dom pasywny urządzenie za cenę jaką oferuje rynek ,sam przyznasz ,jest absurdalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A może poczekajmy na to kolejne wiekopomne dzieło? Chociaż obawiam się, że będzie kolejnym z serii "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" czyli tak ukryte przed światem zewnetrznym, że niedostępne dla nikogo. Zamiast błaznować, napisz co sądzisz o fundamencie grzewczym. Pytam choć odpowiedzi się spodziewam oczywistej .A może spodoba się do koncepcji izolowania od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 ,,Ale podziwiam to rozumowania''Jak piszesz to nie chlej . Klawiatura się z pod paluszków omyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.06.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A może poczekajmy na to kolejne wiekopomne dzieło? Chociaż obawiam się, że będzie kolejnym z serii "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" czyli tak ukryte przed światem zewnetrznym, że niedostępne dla nikogo. Ja się nie mogę doczekać. I nie ja jeden. Dziś jest demokracja i każdy ma głos: http://www.binbin.net/photos/everythingplay/Bra/Brainiac-Giant-Heat-Changing-Mug.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 A to o to chodzi w tym całym pitoleniu o napędzaniu wentylacyjnym pompy ciepła! Czyli nie ma takiej a jest tylko kolejna fantazja nydara. No to bójcie się producenci pomp ciepła - nydar teraz was z rynku wymiecie bo rekuperatory, wentylacje mechaniczne itd. już z rynku zniknęły. Należało by postawić tezę,że komarzy jad ma wpływ na postrzeganie rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Ja się nie mogę doczekać. I nie ja jeden. Dziś jest demokracja i każdy ma głos: http://www.binbin.net/photos/everythingplay/Bra/Brainiac-Giant-Heat-Changing-Mug.jpg Przemuś. Przenieś złote myśli do wątku o którym pisałeś.Tu jest techniczny . Szanuj się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 28.06.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Nie zmieniaj tematu jak tu takie genialne i przełomowe pomysły masz na tapecie. Dasz radę . Skomentuj fundament akumulacyjny dla domu izolowanego od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 28.06.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Przemuś. Przenieś złote myśli do wątku o którym pisałeś.Tu jest techniczny . Szanuj się trochę. Nie odpowiedziałeś na zarzuty wobec i nie przedstawiłeś pryncypiów dla działania swoich wynalazków. Technicznie to jesteś bajkopisarz - i to słaby, bo ortografy walisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.06.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Nic się nie pomieszało, piszę o PPCi do grzania domu a nie CWU. Jaka PPCi zapewni 30-40kWh dziennie do samego ogrzewania przy 75m3/h? Pompa ciepła NIBETM F470 zapewnia wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną, ogrzewa ciepłą wodę użytkową, zasila instalację c.o. oraz wstępnie podgrzewa świeże powietrze nawiewne wykorzystując energię z powietrza wywiewnego Minimalny pobór powietrza 110m3/h. Mitsu ma podobną tylko o większej mocy i poborze około 400m3/h. W domach energooszczędnych, nie mówiąc o pasywnych większa nie jest potrzebna. Uważam, że to dużo rozsądniejszy wybór niż kable plus reku plus PPci z systemem kanałów. Dużo też tańszy. Przy okazji, mitsu reklamuje PPCi ze stałym SCOP do - 15: Wymyślili jakiś cwancyk, że to działa. Edytowane 29 Czerwca 2014 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts