nydar 27.08.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 O czasie jaki w związku z parametrami tego co pod nogami wymagany jest aby daną masę rozgrzać lub wychłodzić. To nie jest tak, że nawet jak na tej bloku rozpalisz ognisko to ten ostatni, 70-ty cm będzie zaraz cieplejszy i to tak samo jak ten na wierzchu. Czas, pojmij to, że bez niego nic na tym świecie nie ma znaczenia. Ja pojmuję rolę czasu.Ty nie rozumiesz istoty akumulacji . Masa akumulacyjna ma mieć stałą temperaturę z dokładnością 1oC by w domu osiągnąć komfort termiczny . A uzyskanie tego stanu przy 1500kg/m2 jest banalnie proste z uwagi na czas reakcji 24h/1oC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Po czym wnosisz, że pasują? Po braku Twojej reakcji. Popatrz wyżej inni też reagują. Nie napisałem dziś, że np. w tej nieszczęsnej Szwecji dopuszczalne moce są niżesz niż pisał TB? TB chyba się z tym zgodził bo już tego nie pisze więc ile razy mam to powtarzać? Teraz nie pisze bo późna pora i poszedł pewnie spać, Cyrk zacznie odstawiać od 6:00 rano. Mądrej głowie dość po słowie ale widocznie są tacy co jak krowa w kółko będą tylko mleć ozorem bo nic innego nie potrafią. Mądry gdy ładne ubranie włoży jest dotąd mądrym gdy gęby nie otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 W twojej to się nic nie włącza i zawsze jest jednakowa temp.? Jeśli jeszcze tego nie wiesz to raczej nikt nie "lata" i nic nie włącza bo od tego jest automatyka. skoro jest automatyka to dlaczego spada temperatura ..? a moja chałupa ma się dobrze i pomimo wielu baboli wszystkie pomieszczenia utrzymują stabilną temperaturę niezależnie od warunków zewnętrznych więc nie bardzo kumam o czym wy tu piszecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 nie bardzo kumam o czym wy tu piszecie ... Jasiek, to przeciez bardzo proste, domy jak w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 27.08.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 To ja poczekam aż pokażesz jak to banalnie proste jest utrzymanie stałej temp. w każdym punkcie 150t "posadzki" w domku 100m2;) Chyba rozciągniesz w niej pierdylard drucików z rozdzielczością 1cm i będziesz nimi puszczał miliwaty energii;) W posadzce kilka cm. grubości by uzyskać stałą temp. w każdym pkt. pewnie by trzeba pierdylard drucików,czy pexików ale nie w warstwie akumulacyjnej 60cm. Czym grubsza ,tym temp. na powierzchni równiejsza przy nie koniecznie gęstym rozstawie drucików czy pexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Masz na myśli tych co już kolejne lata jak mantrę wypisują te same paszkwile? Nie, Tych co latami wypisuja te same głupoty. ! Też są tacy co robią nawetpodchody po TB bo tak ich kręci;) Oj kręci, strasznie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.08.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Czytanie ze zrozumieniem: to takie "pierdololo" w kolo ... skoro wyłączysz AUTOMATYCZNY system grzewczy to trzeba się liczyć z konsekwencjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 to takie "pierdololo" w kolo ... .Jasiek opanuj się bo zaraz dostaniesz dyspęsę, to poważna dyskusja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 No jasne, czyli aby mieć 23 na powierzchni woda w pexie też ma 23. A właśnie, że nie zawsze, woda w moim pexie ma 27 a parkiecik 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 27.08.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 .....a coś mi umknęło chyba..... albo źle przeczytałem....że TB ma czajnik zaizolowany..... czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 .....a coś mi umknęło chyba..... albo źle przeczytałem....że TB ma czajnik zaizolowany..... czy jak? Umknęło, to ja mam izolowane czajniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 27.08.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 a dlaczego spadła...? a dlaczego trzeba podnieść...? Żeby wyliczyć bezwładność systemu grzewczego. Taka bezwładność - 1oC - przyjmuje nydar, więc chcę wiedzieć po jakim czasie będzie reakcja. Później podam przykłady kiedy i dlaczego może spaść temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 No to do dupy, bo: Coś albo źle podajesz temp. albo nydara teoria do d... A jaki to problem dla procka utrzymać temp. z dokładnościa 0,5 stopnia? Dla wtajemniczonych podam, że wylewka "akumulacyjna" ma 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.08.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A właśnie, że nie zawsze, woda w moim pexie ma 27 a parkiecik 23 bo tak to działa ale krzhu jakoś nie pojmuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.08.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Żeby wyliczyć bezwładność systemu grzewczego. Taka bezwładność - 1oC - przyjmuje nydar, więc chcę wiedzieć po jakim czasie będzie reakcja. Później podam przykłady kiedy i dlaczego może spaść temperatura. przy dużej bezwładności wystarczy sterowanie pogodowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 bo tak to działa ale krzhu jakoś nie pojmuje ... Oj, wybacz mu pora juz późna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 27.08.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 No to do dupy, bo: Coś albo źle podajesz temp. albo nydara teoria do d... Ty twierdzisz,że temp. wody w pexie ma mieć 23oC by posadzka miała 23oC . Ja twierdzę że powinna być wyższa zimą .Teoria nie jest do doopy tylko ty jej celowo nie pojmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 27.08.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Wyskakujesz więc z 23-27 jak Filip z konopi.. No tak, może moje termomety sa źle skalowane, przepraszam. A nie 70cm? Czy 60cm? To co to za akumulacja, nic;) A czy ja napisałem, że to coś? Oj, też przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.08.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A te jak wiadomo albo drogie albo do d... Chociaż teraz coraz więcej coraz tańszych z prognozami ciągniętymi z netu. ile zrobiłeś układów ogrzewania ze sterowaniem pogodowym...? jak byś nie wiedział to ja z tego "żyję" ( między innymi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 27.08.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 No jasne, czyli aby mieć 23 na powierzchni woda w pexie też ma 23. Ja naprawdę z utęsknieniem czekam na ten twór, może nawet dane mi będzie być dopuszczonym do osobistego z nim choć chwilowego obcowania;) Co do obcowania. Do kina najpierw zaproś .Akumulacja dobra jest. Zgodzi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts