rafi27 28.05.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 W kwestii materiałów budowlanych, działek to recesja jest dobrym okresem na rozpoczęcie budowy materiały tanieją. Ekipy wykonawcze, może nie koniecznie choć może trochę. Natomiast istotnym minusem jest brak stabilności zatrudnienia a to pływa na zwiększenie obawy przed kredytem i jednocześnie spowolnienie budowy. Suma sumarum i tak lepiej jest budować się w okresie recesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
H_ania 18.07.2003 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Ma.. a jak ma nie mieć?? Kilka lat temu miałam kierownicze stanowisko, neizłą pensję, a potem urlop macierzyński i wypadłam z rynku... Mój mąż zarabia na wszystko, ciężko, własna firma, i recesje widać... Ale prawda jest taka, że pieniędzy wpakowanych w budowę i tak bym nie zobaczyła, pewnie wydałabym na coś innego - a to potrafię!! Poza tym - inwestycja w nieruchomość to niezły pomysł. Ostatnio lepszy niz lokata w banku. W tej chwili mam stan surowy, zamknięty, budynek ok. 220 metrów kw, bez kredytu. Sama uważam to za osiagnięcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 28.07.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 (edytowane) Y Edytowane 29 Listopada 2012 przez aa***a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 28.07.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Jak się ma trochę odłożonych pieniążków to moim zdaniem recesja tylko pomaga w realizacji budowy. Ceny materiałów często bywają niższe od tych z przed paru lat. Handlowcy prześcigają się w opustach i promocjach. Wykonawcy nie podnoszą cen (ale wydaje mi się że oszczędzają na jakości wykonywanych prac). Dodając do recesji, koniec ulg podatkowych i podwyższenie stawek VAT to mam wrażenie że załapałem się na ostatni moment w którym mogę się wybudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts