lamcpp 05.08.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Mam ściany robione gipsem maszynowym, w których są ubytki. Jak je "załatać". Lepiej to robić MP-75 Knaufa, czy gips budowlany wystarczy, a może jeszcze co innego?Dodam, że doświadczenia w temacie nie mam, a kilka dziur trzeba załatać.I czy konieczne jest w przypadku małych ubytków po nałożeniu gipsu /MP-75 nałożenie gładzi?Nie można by tego wygładzić np. papierem ściernym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 05.08.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 W róznych ścianach używałem zwykłego gipsu, moim zdaniem nie ma co się strachać przed jego użyciem w Twojej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 05.08.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Małe ubytki możesz naprawić gładzią gipsową, większe gipsem szpachlowym a duże gipsem budowlanym albo tynkiem gipsowym. Po zaszpachlowaniu ubytków możesz je przeszlifować papierem - gładź wystarczy papierem 120-180, gips czy tynk 60-80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts