Uller 05.05.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Zdecydowałem się na tynki gipsowo maszynowe. Położone zostały 10 dni temu. Tynk już wybielał, czyli wydaje mi się że prawie wyschnął. Niestety gdy przeszedłem z miotłą obok ściany przypadkowe puknięcie (końcem drewnianej miotły) pozostawiło ślady na tynku. Sprawdzałem później też paznokciem twardość tynku i nawet w ten sposób robią się wgniecenia. Czy tynk gipsowo maszynowy rzeczywiście jest aż tak miękki? Jak się wam mieszka w domach wytynkowanych ta technologią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.05.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Jeszcze nie mieszkam, ale jest miękki. Zobaczymy, co po pomalowaniu - farba dyspersyjnapowinna go powierzchniowo wzmocnić pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 05.05.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Jakiej firmy gipsem robiłeś tynki?pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 05.05.2004 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Podobno KNAUF L 75 ale pewny nie jestem bo usługa była z materiałem kupowanym z silosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 05.05.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Tynki gipsowe mają pewną zawartość wapna,dobrze wykonane mają takie mleczko wapienne na zewnatrza jak zapewne wiecie wapno utwardza się długo i nie jest takie miękkie jak piszecie, poczekajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felek 05.05.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Jest miekki, ale gruntowanie i warstwa farby dosc mocno go wzmacniaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 05.05.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Mam taki firmy Rigips i wcale nie jest miękki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.05.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Mam tego Knaufa co UllerKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 06.05.2004 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Też mam Knaufa 75L. Tynka musi się zestarzeć i wtedy stwardnie. Polecam do gruntowania tynku gipsowego "Grut Śnieżka" jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 06.05.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Mam taki w bloku już od 8 lat, i wcale nie jest taki miękki no chyba że uderzysz to wówczas faktycznie trochę się wgniecie, ale ogólnie jest ok. choć napewno cementowo-wapienny jest twardszy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budamator 31.07.2023 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2023 Mam tynk gipsowy lekki Knauf MP75l i zdecydowanie odradzam. Chyba najgorsza decyzja, jeżeli chodzi o cały proces budowy. Już zastanawiam się co zrobić, żeby je wzmocnić a nie minęły 2 lata jak się wprowdzaiłem. Na każdym kroku trzeba uważać, żeby nie zrobić wgniecenia. Lekkie puknięcie i jest dziura. Moim zdaniem powinno się zakazać stosowania takich materiałów, bo na tym żerują deweloperzy i wykonawcy i wciskają takie dziadostwo klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narutokaya 03.08.2023 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Wyłącznie dla projektantów i wykonawców pracujących dla osób prywatnych. To nie jest wybór, to po prostu praca, która przychodzi. Poza konserwacją zabytków często konsultuję się z projektantami i wykonawcami wykonującymi prace rządowe. Po prostu nie zdarzyło się to jeszcze w przypadku zabytkowej struktury https://showbox.bio/ https://tutuapp.uno/ . Cieszę się, że mogę dodać wszystko, co tylko mogę, do każdego przyszłego AMA. Jestem wielkim zwolennikiem wciągania ludzi do branży budowlanej (jeden z powodów, dla których jestem fanem Mike'a Rowe'a) i zgadzam się, że jest więcej opcji, niż ludzie prawdopodobnie zdają sobie sprawę. Kiedy mówisz o renowacji murali lub produkcji na zamówienie blaszanych płyt sufitowych, aby pasowały do istniejących płytek, lub mieszaniu egzotycznej farby w celu naśladowania (czasem naprawdę dziwnych) właściwości chemicznych starej farby, nagle pracownicy nie są stereotypowymi spoconymi faceci z branży budowlanej z crackiem do hydraulików, ale zazwyczaj ci fajni, nerdowscy absolwenci college'u (i często magistrowie) zajmujący się sztuką robią naprawdę fajne rzeczy, które ludzie nie często kojarzą z budową. Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez narutokaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 08.08.2023 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Co to są tynki gipsowo-maszynowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budamator 10.08.2023 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 Tynki gipsowe nakładane maszynowo (z agregatu). Tynki można nakładać też ręcznie (najczęściej cementowo wapienne nakłada się ręcznie, choć są też dostępne na rynku mieszanki do nakładania maszynowego; gipsowe też mają swoje "ręczne" odmiany jak goldband czy rotband, choć niektórzy nakładają czasem te maszynowe też ręcznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts