termit_tm 06.08.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Planuję ocieplić dach poprzez wdmuchiwanie granulatu ze styropianu w wolną przestrzeń pomiędzy stropem a dachem. Jest to dom wybudowany 35 lat temu posiada dach dwuspadowym o średnim spadzie. na środku dachu jest około 50-70cm pustej przestrzeni, dotychczasowa izolacja była w postaci trocin z wapnem. Dach nie jest zawilgocony dlatego planuję pozostawić starą izolację i nałożyć na to świeżą warstwę ze styropianu, dach podzielony jest na 24 oddzielne komory oddzielone szczelnie murkami dotychczas nie było żadnej wentylacji w dachu wszystko było szczelnie zamknięte z tego co mi wiadomo powinienem jednak wykonać wentylację i z tym ma problem tzn nie bardzo wiem na czy mam to polegać ? aby zapewnić przewiew powinien w każdej komorze zamontować dwa kominki ? czy może wykuć otwory w ściankach tak aby powietrze mogło przepływać pomiędzy komorami i dać tylko kilka wywietrzników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts