WMP 06.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam, remontuję starą kamienicę i mam tam piękne stare drewniane drzwi, które niestety w nieznanych mi okolicznościach straciły szybę. Chciałbym wstawić nową, jednak listewki które mają tą szybę trzymać na miejscu zostały wbite tak: . Jak widać na zdjęciu, łeb gwoździa w ogóle nie wystaje i nie wiem jak go wyjąć aby nie uszkodzić listewki. Czy ma sens zdjęcie też listewek z drugiej strony czy jest to niepotrzebne? Poprzednia szyba była montowana na kit, montując obecną na silikon powinienem zdjąć listewki z jednej strony drzwi, nałożyć silikon na listewki pozostałe po drugiej stronie drzwi, włożyć szybę i nałożyć zdjęte listewki? Drzwi u dołu mają bardzo fajną blachę ze stali nierdzewnej, wygląda to bardzo elegancko. Niestety komuś za bardzo się świeciła i postanowił ją wyszarpać, co spowodowało że jest powyginana. Chciałem ja naprostować i złapałem imadłem w taki sposób, aby blacha była w pozycji w jakiej powinna być (prosty kąt pod drzwiami). Jednak po dobie w imadle stan blachy chyba w ogóle się nie poprawił, czy jest możliwe domowymi sposobami ją wyprostować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts