ClNEK 06.08.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Pozwoliłem sobie założyć taki nowy wątek uzmysławiający potencjalnym nabywcom okien PCV, że okna wykonane z tego samego profilu mogą się jednak bardzo różnić. Nie mówię tym razem o parametrach technicznych a czystej estetyce. Miałem okazje montować w 1 budynku okna od 2 producentów robiących swoje okna z profilu Veka. Większość stolarki została wykonana przez producenta z mocno północnych rejonów kraju, natomiast drzwi przesuwne zostały zamówione z fabryki po przeciwnej stronie kraju ze względu na dostępny tam system odstawno - przesuwny od Winkhausa. Poniżej prezentuje zastrzeżenia jakie wyłapałem na tylko 1 sztuce drzwi przesuwnych z południa kraju. Najpierw był plus dla nich za zastosowanie taśmy rozprężnej między listwą a oknem: Szkoda tylko, że taśma na długości 2,5m miała dwie ok. centymetrowe przerwy (była w kawałkach).... sens zastosowanej taśmy znikomy W swojej historii sprzedałem też trochę okien z serii tych najtańszych i nawet w nich na takie kwiatki nie natrafiłem: Między słupkiem pionowym a ramą poziomą też znaczna szpara (widać przez nie stalowy łącznik) tylko już coś nie mogę zdjęcia dodać. Okna tak wykonane posiadają 3 klasę przepuszczalności powietrza. Myślę, że pomimo profilu Veka Alphaline bierze się ona m.in z takich właśnie niedoróbek... Okna z tej firmy są też nieco tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 07.08.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Strasznie niechlujnie wykonana strefa zgrzewu:(Nigdy nie widziałem tak spartolonej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.08.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam Strasznie niechlujnie wykonana strefa zgrzewu:( Nigdy nie widziałem tak spartolonej roboty. nie może być ja tam widuje takie kwiatki, no może nie AŻ takie ale estetycznie obrobiony zgrzew to nie taka prosta sprawa ale ta różnica w zlicowaniu widoczna na ostatniej fotce to lekka przesada, aż się dziwię, że to test szczelności przeszło ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts