doz 06.08.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam,rozwazam zakup wylazu dachowego Roto WDA R35 K WD 74 x 98 i chce go zamontowac na dachu plaskim wykorzystujac system do dachow plaskich EBR Rx WD 1x1 FLD AL. Chce wykorzystywac wylaz jako swietlik do klatki schodowej oraz jako metode wychodzenia na dach - zeby miec dostep np. do paneli slonecznych. Zastanawiam sie tez nad zakupem rolety zewnetrznej do tegoz wylazu. Mam pewne watpliwosci co do tego, jak moglaby sie sprawdzac w praktyce. Rolety sa mi glownie potrzebne w celu izolacji termicznej w lecie i w zimie. Rolety do wylazow Roto montuje sie bezposrednio na skrzydle okna, wiec to nad czym sie zastanawiam, to czy w praktyce taka roleta bedzie jakos znaczaco zapewniala taka termoizolacyjnosc. W dodatku nie wiem czy sprawdzi sie w zimie - kiedy na wylazie moze lezec snieg. Byc moze bedzie pelnila role termoizolacyjna tylko w lecie, zmniejszajac stopien nagrzania szyby wlazu? Czy ktos moze sie podzielic swoimi doswiadczeniami w tej materii? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts