icegoly 07.08.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzień Dobry, czy ma ktoś jakikolwiek pomysł aby to się trzymało>? wykusz został zrobiony równo ze ścianami, potem przyszło ocieplenie i wykusz o te 12cm styropianu się powiększył. Wykusz pełni rolę balkonu, i teraz ........fachowcy położyli mi płytki , oczywiście źle i wszystkie odparzyło. Wykusz jest mały więc położę je prawidłowo od nowa, ale co z tą warstwą styropianu ?? jak mogę połozyć płytki praktycznie bezposrednio na styropianie?? po za tym pewnie bedzie wszystko pękać między styro a główną płytą balkonu. Miejsca na nadlanie mam niewiele max 2-3 cm bo potem jest próg balkonu. A jak by tego mało do tego ocieplenia ścian dołozyłem sobie gzymsy styropianowe również jakieś 12 cm, tak więc do czoła balkonu - wykuszu mam przyklejone 24cm styropianu :/ - jest on po za barierką ale i tak nie wiem jak to może się trzymać, pomyślałem o obróbce blacharskiej w ostateczności, ale będzie to trochę kiepsko wyglądało..... co robić ((? Dziękuje z góry dobrym ludziom za pomoc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 07.08.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja tam specjalistą nie jestem ale obróbka blacharska to chyba jedyne wyjście. Potem izolacja i dopiero płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icegoly 07.08.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja tam specjalistą nie jestem ale obróbka blacharska to chyba jedyne wyjście. Potem izolacja i dopiero płytki. bez problemu izolację położe bezpośrednio na blachę ?? np. Atlas woder..a potem płytki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eryk_ 26.01.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam Pana nadal ma Pan problem z tym wykuszem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts