opsdbn 08.08.2013 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam i pozdrawiam wszystkich ekspertów oraz laików (takich jak ja:rolleyes:). Na załączonych zdjęciach widać masakrę jaką sobie urządziłem w mojej przyszłej kuchni. Chciałbym się poradzić, czym mam naprawiać te tynki i jak? Na ścianę do 100/150cm ma iść glazura wyżej już nie. resztę ścian gładź (pomocnik) No ale z tynkami chcę sobie sam poradzić. Powiem że są to tynki które były robione z wody i piasku:stirthepot: co zostało na ścianie to się trzyma może trochę się sypie. Kolejne pytanie brzmi : jak zmatowić starą lamperię ręcznie czy flexem? I na koniec otwory na gniazda, czy w ścianie nośnej (od klatki schodowej) mogę przeprowadzić instalację pod gniazda x3 [ATTACH=CONFIG]204922[/ATTACH]? Wybaczcie za nieładnie opisany temat , wzrucam jescze fotkę podłogi w przedpokoju. jak to naprawić żeby było dobrze na przedpokój idzie terakota lub ewentualnie panele. Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez opsdbn Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/181754-nieszcz%C4%99sne-%C5%9Bciany-lat-70-tych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 08.08.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Nu ale o co chodzi ? Pod płytki ścienne trzeba skuć do betonu. Odradzam przylepianie płytek na "lamperię". Tak że problem z lamperią zniknie. Jak ustalić płaszczyznę tynku - to zależy czy chcesz mieć a) płytki równo z tynkiem - najpierw położyć płytki potem tynkowaćb) płytki wystające ponad tynk - najpierw potynkować całą ścianę, na wysokość płytek raczej czymś typu zaprawa wyrównująca pod płytki wyżej zaprawa tynkarska...Płytki podłogowe trzeba też kłaść na czymś stabilnym - skuć do mocnego podłoża, jak to trudno ze zdjęcia wywnioskować, jak i trudno ze zdjęcia ustalić poziom, ale tak muszą być te płytki by były na poziomie ostatecznym jak obecna posadzka najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/181754-nieszcz%C4%99sne-%C5%9Bciany-lat-70-tych/#findComment-6040099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts