dana0606 17.08.2017 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Też byśmy tynk dawali w przyszłym roku, ale niestety musimy do końca października porobić wszystko, aby z kredytu się na początek listopada wywiązać z oddaniem budynku w banku na tip top. Dlatego jeszcze tylko panele dokończyć i drzwi wstawić i wystarczy. Meble kuchenne z AGD może być później, bo nie damy rady sie wyrobić czasowo jak sam ten mój eM robi, to czasu mało. Styro położone juz, ale jeszcze siatka klej, potem grunt i tynk to też zajmie jakiś miesiąc, bo w międzyczasie musimy zrewidować podjazd, poszerzając go od drogi, żeby lapiej sie wjeżdżało większym autom. My tez kładlismy dobry styropian 0,032 grafit. Fakt okna może są głęboko osadzone, ale od środka też, bo wysunęliśmy okna do zewnątrz licując ze ścianą, więc będzie te 20styro + 0,5 do 1cm kleju z tynkiem gdzieś, a od środka mamy 18cm na gotowo po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 19.08.2017 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Moje pstryczki, Simon: Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 19.08.2017 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Nasz domek z ociepleniem: szaraczek taki ciemny na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.08.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Ładne pstryczki sobie wykombinowałaś Ech meble... Kuchenne planuję złożyć sama z kupionych surowych korpusów drewnianych i drzwiczek. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i czy nie za trudne dla mnie, ale bardzo chcę. W kuchni wychodzą mi 2 szafki narożne, układ będzie w literę U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 21.08.2017 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Też tak kombinujemy z meblami kuchennymi, ale drzwiczki będę musiała zamówić na konkretny kolor, bo chcę lakierowana, góra biała a dół szary. Dziś przywożą mi kafle do kuchni na ściane, więć według tych kafli potem kolor na dolne szafki bym chciała. No i drzwiczki będa musiały miec wywiercone otwory okragłe na zawiasy, bo otwornicy nie mamy. A resztę złożymy sobie sami. zamówie blat i tylko zlecimy montaż na blacie zlewu i indukcji albo tylko otworów na te sprzęty, bo tez nie mamy narzędzi odpowiednich do wycięcia równo tego, a blat sami zamontujemy na meblach juz na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.08.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 No właśnie z tymi otworami mogę mieć największy problem, zarówno pod zawiasy jak i do zawieszenia półek i szuflad. Ale pewnie zakupię sprzęt, bo planuję więcej mebli zrobić samodzielnie. Zaczynam od kuchni i to tylko od szafek stojących, wiszące będą później. Chciałabym część z witrynami. Podobają mi się takie dwukolorowe meble kuchenne, góra w innym kolorze a dół w innym Ale ze względu na pstrokate kafle między szafkami (takie patchworki), zdecydowałam, że kolor będzie ten sam, biały lub kremowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 21.08.2017 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 My też większość mebli sami tzn prawie wszyskie. Już część mamy, a to ,że komody ze szufladami, to nie potrzebowaliśmy otwornicy takiej. Teraz tylko te komody poustawiać i z przodu szyny zamontować i suwne drzwi i i zabudowa gotowa będzie w sypialni, jakieś półki nad komodami i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.08.2017 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Super Pokażesz zdjęcia, jak już będziecie mieć umeblowane pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 22.08.2017 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Nie ma sprawy, na razie walczymy z układaniem paneli, a ciągle coś ważniejsze jest, bo podjazd poszerzamy ze względu otwierania bramy z automatem ( nie dało by się przejechać jak by został podjazd tak jak jest pod kątem) i znów inne zajęcia wypierają kładzenie paneli. Komody sami robiliśmy o one narazie czekają w drugim domeczku letniskowym zwanym "budą" przez nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.08.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Wiem, jak to jest z tymi pracami, ciągle wypada coś dodatkowego do zrobienia. Będę czekać cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 28.08.2017 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Panele układane. W większości skończone. Troche bałagan, ale w niektórych miejscach trzeba było coś cięższego postawić, żeby obciązyc panele, które były cięte wzdłuż, bo się lekko wypaczały Widok ze sypialni na hol: Pokój gościnny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.08.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Coraz bardziej domowo u Was Panele kleiliście do podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 01.09.2017 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 Czytałam wcześniej, ale musiałam być zmęczona, bo nie zauważyłam pytania. Nie kleiliśmy do podłogi tylko kładliśmy na podkład Diall Aqua Stop. Panele tylko składaliśmy na klik według instrukcji we filmiku na You Tube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 09.09.2017 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 (edytowane) No i mam wyposażenie salonu: stół i krzesła oraz firanki, ale mojemu M. firanki beeee.... bo nie widać ogrodu super jak przez czyste same okna. .No i problem firanki muszą się zmienić na inne, jakie jeszcze nie wiem. M. kombinuje, alby zrobić w formie rolet podciąganych do góry, ale jak je potem prać? . Zdjęcia, salon ( kolory ścian to szary- Magnat (Stalowy Awenturyn) i zielony (pistacjowo-oliwkowy pastelowy kolor)-Śnieżka (Twórcza Nostalgia) i rano: i kącik na kawusię: Edytowane 14 Września 2017 przez dana0606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 09.09.2017 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Sypialnia: i rano: i lampa w sypialni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 09.09.2017 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Gościnny, trochę zagracony, ale na razie szaf nie ma i nie ma jak sie z wszystkim pomieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 09.09.2017 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 No i domek na zewnątrz. siatka z klejem położona, tylko okna jeszcze obrobić trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekowca 11.09.2017 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 pędzicie, podziwiam napęd Z firankami to popieram męża, ogród za ładny, szkoda zasłaniać. Pranie rolet chyba możliwe, toć to rolka materiału jest. Najlepiej dopytać producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.09.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Faktycznie, okna aż się proszą o zdjęcie firanek, żeby widok na ogród pozostał niezakłócony. Może jakieś lekkie zasłony, w dzień spięte, nocą puszczone luźno?http://4.bp.blogspot.com/-SQXdvDy4vTI/UvY2UdZX7uI/AAAAAAAAFpY/oUIdJbFKqJI/s1600/wykurz+w+salonie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 11.09.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Ja różne firany też już przerabiałam. Po przeróżnych, kolejnych aranżacjach - jednak szyby pozostały puste, niczym nie zasłonięte. Tak jest najlepiej, żadna dekoracja nie zastąpi widoku za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts