Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miał być Z7, ale...- Danuta.

Recommended Posts

Też byśmy tynk dawali w przyszłym roku, ale niestety musimy do końca października porobić wszystko, aby z kredytu się na początek listopada wywiązać z oddaniem budynku w banku na tip top. Dlatego jeszcze tylko panele dokończyć i drzwi wstawić i wystarczy. Meble kuchenne z AGD może być później, bo nie damy rady sie wyrobić czasowo jak sam ten mój eM robi, to czasu mało. Styro położone juz, ale jeszcze siatka klej, potem grunt i tynk to też zajmie jakiś miesiąc, bo w międzyczasie musimy zrewidować podjazd, poszerzając go od drogi, żeby lapiej sie wjeżdżało większym autom. My tez kładlismy dobry styropian 0,032 grafit. Fakt okna może są głęboko osadzone, ale od środka też, bo wysunęliśmy okna do zewnątrz licując ze ścianą, więc będzie te 20styro + 0,5 do 1cm kleju z tynkiem gdzieś, a od środka mamy 18cm na gotowo po tynkach.

• Odpowiedzi 315
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ładne pstryczki sobie wykombinowałaś :D

Ech meble... Kuchenne planuję złożyć sama z kupionych surowych korpusów drewnianych i drzwiczek. Nie wiem ile czasu mi to zajmie i czy nie za trudne dla mnie, ale bardzo chcę. W kuchni wychodzą mi 2 szafki narożne, układ będzie w literę U.

Też tak kombinujemy z meblami kuchennymi, ale drzwiczki będę musiała zamówić na konkretny kolor, bo chcę lakierowana, góra biała a dół szary. Dziś przywożą mi kafle do kuchni na ściane, więć według tych kafli potem kolor na dolne szafki bym chciała. No i drzwiczki będa musiały miec wywiercone otwory okragłe na zawiasy, bo otwornicy nie mamy. A resztę złożymy sobie sami. zamówie blat i tylko zlecimy montaż na blacie zlewu i indukcji albo tylko otworów na te sprzęty, bo tez nie mamy narzędzi odpowiednich do wycięcia równo tego, a blat sami zamontujemy na meblach juz na gotowo.

No właśnie z tymi otworami mogę mieć największy problem, zarówno pod zawiasy jak i do zawieszenia półek i szuflad. Ale pewnie zakupię sprzęt, bo planuję więcej mebli zrobić samodzielnie. Zaczynam od kuchni i to tylko od szafek stojących, wiszące będą później. Chciałabym część z witrynami.

Podobają mi się takie dwukolorowe meble kuchenne, góra w innym kolorze a dół w innym :) Ale ze względu na pstrokate kafle między szafkami (takie patchworki), zdecydowałam, że kolor będzie ten sam, biały lub kremowy.

My też większość mebli sami tzn prawie wszyskie. Już część mamy, a to ,że komody ze szufladami, to nie potrzebowaliśmy otwornicy takiej. Teraz tylko te komody poustawiać i z przodu szyny zamontować i suwne drzwi i i zabudowa gotowa będzie w sypialni, jakieś półki nad komodami i git.

Nie ma sprawy, na razie walczymy z układaniem paneli, a ciągle coś ważniejsze jest, bo podjazd poszerzamy ze względu otwierania bramy z automatem ( nie dało by się przejechać jak by został podjazd tak jak jest pod kątem) i znów inne zajęcia wypierają kładzenie paneli. Komody sami robiliśmy o one narazie czekają w drugim domeczku letniskowym zwanym "budą" przez nas.:lol2:

No i mam wyposażenie salonu: stół i krzesła oraz firanki, ale mojemu M. firanki beeee.... bo nie widać ogrodu super jak przez czyste same okna. :mad:.No i problem firanki muszą się zmienić na inne, jakie jeszcze nie wiem. M. kombinuje, alby zrobić w formie rolet podciąganych do góry, ale jak je potem prać? :sick:.

Zdjęcia, salon ( kolory ścian to szary- Magnat (Stalowy Awenturyn) i zielony (pistacjowo-oliwkowy pastelowy kolor)-Śnieżka (Twórcza Nostalgia)

P1210184.jpg

i rano:

P1210204.jpg

i kącik na kawusię:

P1210205.jpg

Edytowane przez dana0606