husar 08.08.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 W zasadzie mój problem ma dwa oblicza: 1. Zakładając na części powierzchni deskę o gruubości 1,5 cm, a na reszcie gres o gr. 0,8-0,9cm, to czy wylewki leć na jednym poziomie, czy zrobic jaką różnicę w pomieszceniach? Było o tym kilka postów, ale w zasadzie żadnej ostatecznej odpowiedzi. Na razie idę w kierunku zeby leć na równo. Wówczas pojawia się drugie pytanie: 2. Czy najpierw układać drewno, bo gościu od płytek będzie miał łatwiej się spasować do jednego, czy na odwórt? Ze względu na bałagan wolałbym najpierw układać płytki, ale intuicyjnie wyczówam problem, że człowiekowi "od deski" może być trudniej dopasować się do płytek. Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 08.08.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 ..najpierw gres , choćby z tego powodu że jak położysz drewno najpierw to potem mokry klej może w obszarze połączenia płytek z gresem niezbyt dobrze wpłynąć na drewno które ma odpowiednie wymagania wilgotnościowe. Zaopatrz się w kawałek deski podłogowej którą zamierzasz kłaść daj fachowcowi od płytek i mu powiedz żeby gres był o 1 mm wyżej niż ta deska (będzie to luz na klej do deski). Albo zamów fachowca od klejenia desek i umów go z płytkarzem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 08.08.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja mam wszystkie plytki już poukładane teraz układam deske lita z wysokoscia deski nie mam problemu bo do wyboru sa rozne grubości deski. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts