turalyon 08.08.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam. Mam komin shiedla, wybudowany rok temu, obok jest dołorzona podwujny pustak wentylacyjny, też shiedla. Zauwarzyłem dziś że po wczorajszym pierwszym paleniiu w nowym kominku (delikatny ogien przez około godzine) zrobiły mi sie rysy na tynku w miejscu łączenia pustaka od komina z pustakiem wentylacyjnym. Lecą od sufitu do podłogi Zastanawiam sie na ile jest to normalne czy tez nienormalne podzczas pierwszego palenia w kominie. Komin shiedla 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 15.08.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Jest normalne wielokrotnie to widziałem załatwieniem sprawy jest obmurowanie ich cegłą która idzie na działówki . [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.08.2013 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Jeśli dwa słupki pustaków od podłogi do sufitu, nie zostały niczym związane, pekanie tynku jest normalne. Nienormalny jest brak wiązania... Obmurowanie cegłami może być kłopotliwe z braku miejsca. Siatka do systemów ociepleń zatopiona w kleju, jest też rozwiązaniem. Teraz dałbym dwie warstwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.08.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Tak : Tylko jak to siatka łatwopalna moze byc problem w wypaku pozaru sadzy ???? - kiedys poruszałes ten temat.ktos wspominał o rapicy ze stali ze zda egzamin. u mnie akurat jest siatka jak na elewację a czy bedzie pękac czas pokaże, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.08.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Spróbuj ją "łatwo" spalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 22.08.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja będę miał w kotłoeni Rondo plus i dodatkowo 3 x podwujne kanały wentylacyjne dlatego w projekcie zrobiłem sobie że całość jest obmurowana SILKĄ E12 kl15, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts