impressa 08.08.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 No właśnie - jaki?Okniarze zamontowali mi tarasówki o 2cm niżej niż planowałem - czyli docelowa posadzka wyszłaby 2cm powyżej podstawy ościeżnicy. Zostanie wtedy kilka milimetrów prześwitu między parkietem i skrzydłem. Wystarczy tam dajmy na to 1cm? Oczywiście z listwy podłogowej nici. Na szczęście mogę manewrować grubością styro i wylewki - jedyny problem który by powstał gdybym się za bardzo rozpędził to schody, które trzeba by było skuwać żeby wyrównać wysokości stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.08.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Jak to zamontowali Ci niżej niż planowałeś? Nie ustaliłeś wysokości wylewek przy zamawianiu okna tarasowego przy pomiarze czy też samym montażu?Nie dostałeś odpowiedzi, bo za mało podałeś faktów. To okno przesuwne? czy rozwierne? Są wyjątki które mogą powodować problemy z takim "minimalnym" prześwitem (np. może być trudno zdjąć skrzydło z zawiasami ukrytymi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 10.08.2013 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Okna są dwa - przesuwne i rozwierne z ruchomym słupkiem. PVC. Powód jest błędem pomiarowym o 1cm i montażowym o kolejny 1cm*(nad roletą nadstawną jest o ten 1cm za dużo miejsca na styropian - 3 zamiast 2cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 11.08.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 no ok to dlaczego nie dali wyżej? jeśli jest miejsce i posadzka by się zgadzała pomiędzy dołem ramy a skrzydłem powinno być ok 3,5 cm .osobiście nie podjechał bym sobie tak wysoko posadzką .pewnie tak wyszło bo zgrywali górami okien ? czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 11.08.2013 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Tak - zgrywali górami okien, ale teoretycznie mogli podjechać jeszcze 1 cm do góry. W każdym bądź razie, poszukiwanie przyczyny jest na tym etapie co najmniej bezproduktywne - pytanie punktowane brzmi: czy są jakieś przeciwwskazania żeby dół skrzydła chodził 1cm nad parkietem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 11.08.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam No jeżeli wszystko działa to w czym ma przeszkadzać ?? chyba tylko wygląda średnio i nic więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.08.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Tak - zgrywali górami okien, ale teoretycznie mogli podjechać jeszcze 1 cm do góry. W każdym bądź razie, poszukiwanie przyczyny jest na tym etapie co najmniej bezproduktywne - pytanie punktowane brzmi: czy są jakieś przeciwwskazania żeby dół skrzydła chodził 1cm nad parkietem. nie ma przeciwwskazań tylko jak żona zechce później dać tam dywanik lub coś to już klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impressa 13.08.2013 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 No to cool. A żona jest na szczęście z tych pragmatycznych-i-nie-płaczących-nad-rozlanym-mlekiem ... przeważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 14.08.2013 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 W przypadku okien przesuwnych bedzie problem. Ponieważ pod skrzydłem jest jeszcze zamontowana szyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 14.08.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 W przypadku okien przesuwnych bedzie problem. Ponieważ pod skrzydłem jest jeszcze zamontowana szyna. ale tu chodziło o tarasowe 2-skrzydłowe które uciekło wzgledem właśnie suwanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts