ANETA77 05.05.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 MAM PROBLEM :MAM SWOJA DZIAŁKE PODOBA MI SIE PROJEKT D44 Z MURATORA.ILE BEDZIE MNIE KOSZTOWAŁO W PRZYBLIZENIU DOPROWADZENIE DO MOMENTU WYBICIA FUNDAMENTOW.CHODZI PRZED WSZYSTKIM O CENY WSZELKICH POZWOLEN. JEZELI KTOS WIE TO PROSZE O POMOC W TEJ CHWILI NIE MAM DUZO KASY I DLATEGO CHCE WIEDZIEC ILE MNIE TO WYNIESIE DZIEKUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekde 05.05.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Nie wiem co znaczy wybicie fundamantów, ale ja zaczalbym od warunków zabudowy i sprawdzil czy rojekt spelnia wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 05.05.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Wszystkie pozwolenia na budowę, od początku, czyli od warunków zabudowy aż do pozwolenia na budowę plus przeróbki architekta ( dosyć poważne, bo dotyczyły ścian nośnych ) kosztowały mnie 2700 zł. W tym sama mapka geodezyjna do celów projektowych 700 zł. Nie kupuj projektu, póki nie będzie warunków zabudowy, bo może się okazać ,że wyrzucisz "pieniążki kochane" w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.05.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 czy masz warunki zabudowy wydane przez gmine tyczace sie Twojej działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 05.05.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Ja właśnie zaryzykowałam i kupiłam projekt przed warunkami zabudowy ... Ale dobrze się skończyło. A co do cen - to chyba trochę więcej: mapka do celów projektowych 350 zł projekt 1400 adaptacja (razem z projektem szmba, zbiornika gazu, wszystkie przyłącza, "branżyści", architekt sam zbiera papiery i składa papiery do pozwolenia) 1700 dodatkowo wydanie warunków energetycznych 120 wydanie warunków wody kosztowałoby mnie 1000 zł gdyby nie zobowiązanie się do budowy wodociągu badanie geotechniczne gruntu 400 PLN (bez VATu, wiem, można taniej) Razem ok. 4000 plus woda (gdyby było do płacenia) razem ok. 5000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 05.05.2004 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Też byłam "napalona" na ten projekt. Obejrzałam anwet wybudowany. Jest bardzo bardzo fajny, ma tylko jedno jedyne małe ale:) Salon, jest malutki i z tym kominkiem po środku. Nie ma gdzie ustawić telewizora, ale poza tym jest cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts