mrio 09.08.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 WitamNie mogę nic znaleźć na temat izolacji stropu betonowego nad kominkiem.Mianowicie na parterze będzie stał kominek w obudowie pod stropem pewnie jakaś komora dekompresyjna. na tym wszystkim jest strop lany 15cm z betonu B25. Jestem teraz na etapie wylewek na poddaszu. na ten strop B25 idzie 5cm styropianu podłoga/dach, na to folia 0,5mm, następnie wylewka z miksokreta 5-6cm.Pytanie czy nad kominkiem też dawać ten styropian czy tam włożyć pod wylewkę i folię ze dwie płyty z wełny mineralnej(ok 1,2m2) i dopiero wokół niej styropian.U nas w okolicy nikt nie wie o co chodzi i w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.08.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Jak strop solidnie wyizolujesz albo zrobisz komorę dekompresyjną, nie musisz nic więcej kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrio 09.08.2013 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dziękuję za odpowiedź. Na forum jednak zawsze znajdzie się życzliwa osoba z konkretną odpowiedzią. Czyli skupić się na izolacji od spodu a na górze robić standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.08.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Faktycznie. W kontekście Twojego pytania, moja odpowiedź nie była do końca jednoznaczna. Chodzi o izolację stropu "od spodu" - od strony nagrzewania go przez kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts