firewall 09.08.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Mamy na forum wieszcza domów izolowanych ( w odróżnieniu od wszelkich pozostałych ) budowanych według jego objawionej prawdy.I tu zwracam się do wszystkich którym wieszcz- poeta - odkrywca i wynalazca w jednym zbudował dom aby pokrótce opisał wrażenia z mieszkania w takim domu i rzeczywistym zużyciu rocznym energii.Podobno buduje w dużych ilościach od 1989 roku domy o zużyciu grubo poniżej 30 kWh/m2/rok. Ale jego wrodzona skromność uniemożliwia mu podanie choćby jednego adresu. Stąd moja prośba do użytkowników tych domów o zerowej akumulacji i zerowym zużyciu energii - ujawnijcie się.Pochwalcie się tymi niezwykłymi technologiami, których nasz geniusz nie chce ujawnić potomności w obawie o swoje życie na które nastają producenci piecy, grzejników, węgla a nawet gazu ( Gazprom z Putinem razem wzięci).Pozdrawiamfirewall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.08.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ale jego wrodzona skromność uniemożliwia mu podanie choćby jednego adresu teraz takich domów prawie się nie buduje a co dopiero w 1989 ... w erze węgla za flaszkę ! amen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 09.08.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Ale TB budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 09.08.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Budował, buduje i będzie budował.....Nie wiem czy znajdziesz na forum choć jednego użytkownika, który mieszka w domu I Z O L O W A N Y M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.08.2013 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Spokojnie, może jakiś zadowolony użytkownik znajdzie się i opisze te genialne wynalazki. W końcu szwedzi, norwedzy, włosi i francuzi żyjący z myśli technologicznej TB może miłosiernie skopiują ze swoich stron entuzjastyczne pochwały domów zbudowanych dzięki światłej myśli naszego forumowego kolegi który jest wykładowcą (dokładnie to nie wiem gdzie, bo chwalił się dość enigmatycznie). Jedynie wiadomo że prawie skończył dobrą wojskową uczelnię, ale wiadomo że był inspiracją dla działalności jednego doktora chemika specjalisty od energooszczędności w budowie domów i gaszeniu pożarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.08.2013 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dużo wiesz! Ciężkiego zatrucia ołowiem się nie boisz? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 10.08.2013 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja wiem tyle co z publicznych wypowiedzi TB na tym forum, Niektórzy użytkownicy FM znają go lepiej z innych forów. Co do ołowiu to ja nie boję się, za mało znaczący pionek jestem. To nie ja staram się zniszczyć wielki kapitał z branży budowlano-energetycznej:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.08.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Jak można zbudować ?nijak ! jak ktoś myli współczynnik przewodzenia ciepła potocznie zwany lambda ... z współczynnikiem przenikania ciepła U i jeszcze poucza i sieje ferment ! to można sobie wybudować !!! Nagle U gruntu wedle jego teorii wynosi 30 W/m^*K co chce ewidentnie podpiąć pod lambdę ...czyli W/(m*K) no ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.08.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Uspokoiłeś mnie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.08.2013 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Przecież nie musi Pan izolować!!! Minimalna izolacja od gruntu to 30cm styro nie 20. Ja tylko podaję ja zbudować dom 0-20kWh/m2 rocznie Dzielę się swoim doświadczeniem. Nie spotyka się domów40- 50 czy 60kWh z prostego powodu, jeżeli ktoś daje 20cm styro od gruntu to nie zna się na izolowaniu, a jak się nie zna to i w ścianie oraz w dachu najprawdopodobniej zrobi błędy I mamy nowa teorię w Polsce nie ma domów zużywających 40-50-60 kWh/m2/rok. Dzieli się swym doświadczeniem, tyle tylko że nigdzie nie ma osób którym by ten magik zbudował dom ( na żadnym forum). Apeluję - odezwijcie się wszyscy którym zbudował TB dom. Pomijając już bzdury o konieczności stosowania 30cm styropianu pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.08.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Pomijając już bzdury o konieczności stosowania 30cm styropianu pod domem. to jest bzdura z bzdurnego i wyssanego powodu !!! zjadania przez grunt energii w ilościach o których nie śniło się nikomu poza TB. Koniec końców zaizoluję nawet lepiej jak radzi nasz wieszcz bo chcem dać 50cm ale nie piszę że 40cm to już nie izolacja. To są nadal konkretne liczby jak i 5 cm jak i bez izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts