Olleo 05.11.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 mozna dac siatke naroznikowa z kapinosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
putek 05.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) O tym właśnie pisałem P.S. Spadek na wykuszu mam... w stronę drzwi balkonowych... edit: za chwilę ocieplenie budynku się zakończy i chciałbym przed zimą jeszcze zawalczyć z tym tematem. Zostanę już przy papie. Myślę ze dam sobie z tym radę. dozrc, podpowiedź proszę z Twojego doświadczenia, czy na styku płyty z drzwiami, wg tych rysunków, które pokazałem wcześniej, powinienem dać tak jak narysowałem na pierwszym, od dołu papę termozgrzewalną i na to pasek tej samoprzylepnej czy na odwrót? Od spodu pasek samoprzylepnej i na to termozgrzewalną? (tutaj pierwsza warstwa samoprzylepnej zabezpieczyłaby trochę piankę montażową i profile plastikowe). Oczywiście nie będę po oknach grzał palnikiem. A jeżeli chodzi o spadki. Wykusz ma teraz jakieś 50cm szerokości. Jest bardzo mały. Teraz spadek płyty to jest może max 0.5cm w strony drzwi. Wysokość mnie mocno ogranicza. Czy myślicie, że "podszlifowanie" płyty, żeby zrobić chociażby minimalny spadek od okna i później wyrównanie to jakąś masą może się udać? Edytowane 5 Listopada 2013 przez putek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 06.11.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Jakbyś nie kombinował z papą to przy oknach to średnie uszczelnienie, ale prędzej już najpierw samoprzylepną. Z domowych sposobów można wykonać jeszcze doszczelnienie taśmą dekarską na zimno. Spadek na takiej małej powierzchni zrób dobrą masą PCC, którą można zejść praktycznie do zera. 1cm wysokości na to znajdziesz. ChłopZMazur: Przy oknie najczęściej już nie. Co do zasady cokół zaczyna się sporo wyżej przy ścianach niż mamy próg okienny. Chyba, że próg okna jest na tyle wysoki (rzadko zdarza się, że projekt to przewidział), że trzeba i jego docieplać w pionie (jak elewację). Ponieważ jednak płyty balkonów/tarasów są na tych samych poziomach co podłogi wewnątrz, a ludzie nie lubią mieć wysokich progów w drzwiach balkonowych, to sytuacja, gdy listwę można prowadzić po całości jest rzadka. PS Na prawdę przejmujecie się mostkiem, który tworzy startówka grubości 0,5mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts