misiek33 09.08.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam proszę o poradę mam zamiar położyć w łazience wykładzinę pcv na ścianę zamiast kafelków. I moje pytania jakiego kleju użyć do przyklejenia , jak przygotować płytę do połączenia z wykładzina oraz czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 09.08.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Pod prysznicem, odpadnie bo nie uszczelnisz fugi(pcv jest na styk), reszta scian jak nie bedzie zalewana powinna utrzymac sie(jak dasz rade lepiej polozyc na beton lub zwykly tynk). Wiekszosc ogolnodostepnych kleji jest 'wodorozpuszczalna' - jest duze ryzyko, ze splynie. Poszukaj lepszych, ja uzywalem na podloge Bostik Nibopren N726. Bezpieczniej bedzie jak zagruntujesz folia w plynie (ze wzgledu na fugi- tylko tam bedzie mogla wejsc wilgoc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek33 10.08.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Panowie czyli mam pokryć płytę k-g folia w płynie i przykleić wykładzinę klejem Bostik Nibopren N726 ? Co do łączeń myślałem o silikonie , lub położę z całości pcv więc zostaną do silikonowania małe powierzchnie. Co było by najlepszym rozwiązaniem do uszczelnienia właśnie takich łączeń pcv? A jeżeli chodzi o tą żywice to jaka to ma być? Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez misiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts