Gość 05.05.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Kiedys czytalam ze dla wyrownania scian pod tapety mozna klasc tapety, nie wiem czy nie jest to metoda przedpotopowa, co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 05.05.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Hmmmmm.... gazeta niespecjalnie wyrówna ścianę. Lepiej zrobi to gips szpachlowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 21.05.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Kiedyś układałem tapety we Francji ( 1 rok). Najlepiej się trzymają na płycie GK, a więc na podłożu takim jak tapeta. Pomysł z gazetami nie jest zły. Najlepiej będzie położyć najgorszego brukowca, papier cienki, a zakładki przetrzyj lekko papierem ściernym. Jeżeli ściana jest chropowata tp gazeta nie wyróna powierzchni i wtedy dobrze jest przeszpachlować, później zaimpregnować ścianę klejem do tapet. Ten sposób wypróbowałem i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 21.05.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Witam. Kiedyś, jeszcze w socjalizmie spotkałem się z taką metodą, choć doprawdy wtedy nie miałem pojęcia po co się to robi? Pewnie to stara, oszczędnościowa metoda z czasów, kiedy trudno było cokolwiek kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 24.05.2004 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 To może najpierw się dowiedz, a później udzelaj "uczonych" rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwars 24.05.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Kiedyś układałem tapety we Francji ( 1 rok). Najlepiej się trzymają na płycie GK, a więc na podłożu takim jak tapeta. Pomysł z gazetami nie jest zły. Najlepiej będzie położyć najgorszego brukowca, . Proponuję dziennik ''Trybuna'' do tego celu jest niezastąpiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 24.05.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Pytanie jest calkiem na temat. Gazety służyć miały wyrównaniu powierzchni, bo niektore tapety polożone na na goły tynk wyglądaja okropnie (wystają ziarenka piasku i czasem widać ślady rajbetki tynkarskiej). A gipsowanie całej powierzchni jest drogie.Zatem - owszem, można dać gazety. Widziałem też półgotową masę makulaturową w paczkach (Praktiker). Ale sie nie interesowałem bliżej za ile, ani jak kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasieks 01.06.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Gazety mają polepszyć przylepność, a nie wyrównać ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts