duken 09.11.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Creaton nie jest w porządku. . Może nie Creaton, tylko przedstawiciel creatona który koniecznie chciał wam sprzedać dachówkę i pewnie wiedział że was kłamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena73 26.11.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Właśnie prawie położono nam dachówkę creaton titania czarna glazurowana.Jesteśmy zadowoleni z efektu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 26.11.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Właśnie prawie położono nam dachówkę creaton titania czarna glazurowana.Jesteśmy zadowoleni z efektu .[ATTACH=CONFIG]291164[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]291163[/ATTACH] Kto doradził wam tak zrobić okap przy ścianach szczytowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 26.11.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 U mnie też już zaczęli, dachówka na placu leży a na razie łatują. @ bracki88 a co byś zrobił ? Zakrył tę krokwie? Wygląda jakby była grubsza niż ta skrajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 26.11.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 U mnie też już zaczęli, dachówka na placu leży a na razie łatują. @ bracki88 a co byś zrobił ? Zakrył tę krokwie? Wygląda jakby była grubsza niż ta skrajna. Nie jest grubsza, jest po prostu ostatnia Nie wiem dlaczego tak akurat to rozwiazali. Na czym trzyma się w takim razie okap? Wg. mnie takie rozwiazanie jest duuużo słabsze ni w przypadku dodania ostatniej krokwi. Teraz trzeba ją jakoś ocieplić. Wg mnie troszkę bez sensu pomyślane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dachowiec1976 27.11.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Hej ja mam domino piękny dach prawie 500m2. Sąsiad ułożył titanie łupek angoba i powiem szczerze, że wygląda bardzo ładnie. Dach jest dość skomplikowany ale dachówka prezentuje się elegancko. DO TEGO WYDAŁ NA DACH O PODOBNEJ WIELKOŚCI CO MÓJ PRAWIE POŁOWĘ KASY MNIEJ!!!!!!!!!!! I TO NAJBARDZIEJ MNIE BOLI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dachowiec1976 27.11.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 "Creaton nie jest w porządku. Zapytaliśmy jak długo czeka się na Titanię noblesse glazurowaną. Powiedziano nam, że max tydzień. Biorąc pod uwagę, że jest produkowana w Polsce ten termin był realny. Nasz dekarz zrobił całe oblachowanie, położył rynny, łaty i kontrłaty. Przedstawiciel Creatona na woj. mazowieckie nas zwodzi teraz, mówi, że transport bedzie może po czterech tygodniach, ale niekompletny, bo nie mają dachówek bocznych i gąsiorów. Dekarz poszedł na inne budowy a drewno moknie na dachu. Gdybysmy wiedzieli, że czeka się cztery tygodnie inaczej umówilibyśmy się na prace z dekarzem, a może wybralibyśmy inną dachówkę. Ten przedstawiciel powiedzial, że nic nie poradzi, bo gdy pytaliśmy ile się czeka na dachówkę wszystko mieli, ale właśniew przeciągu tygodnia im się pokończyło. Jest to niepoważne." Witaj tak niestety bywa. Gdy dzwonisz dziś do producenta to wszystko jest dostępne a jak tydzień później zamawiasz to okazuje się, że czegoś brakuje.Samo życie.Znajomi zamówili brąz glazurę i okazuje się, że będą na nią czekać do przyszłego roku bo cała partia tego koloru się sprzedała ze względu na to, że jest na prawdę przepiękny.Będą czekać gdyż kolor bardzo im się podoba.A jeśli już masz to tylko inni mogą Ci pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 28.11.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 niestety w momencie gdy uzbiera się kilkunastu takich handlowców, którzy załatwią Ci coś na już i złążą zamówienie u producenta, to potem nie ma siły przerobowej, żeby faktycznie dana ilość towaru zeszła z taśmy. i to jest niestety wina nie producenta, a handlowców, którzy obiecują coś nie dowiadując się o dostępność u źródła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 28.11.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 https://www.google.pl/maps/place/Widziszewo/@52.0397198,16.5889257,725m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4705ba7917033d19:0x2ec1efab139053df To jest fabryka Titanii w Widziszewie. Kto mi powie, że dachówki nie ma na placu? Co do postu Dachowiec1976 - od kiedy przedstawiciele producentów handlują z detalistami? Jeśli dachówkę zamawia się na składach, na których są tylko wzorniki to tak się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 29.11.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Witam Forumowiczów Najwyższy chyba czas pochwalić się efektami budowy, a nie tylko czytać i podglądać innych Mamy na dachu dachówkę TITANIA, czarną matową, choć w rzeczywistości czarna nie jest. Powiedziałabym raczej - ciemny grafit. Efekt zaskoczył nas pozytywnie. Jak narazie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 10.12.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Pięknie to u Ciebie wygląda Malinowa8.u mnie powoli, powoli sie zamyka i mam nadzieję do końca tygodnia, że też się pochwalę całym dachem, narazie jest tak; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinowa8 11.12.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Dziękuję, stam222 Widzę, że masz narożne okno. Ja też mam - w kuchni Jeszcze odnośnie dachówki TITANIA - w momencie jej kładzenia przeraziła mnie wielkość gąsiorów. Gdy patrzyłam na dach, widziałam tylko je, nic więcej Są przeolbrzymie!!! Porównywałam gąsiory na wszystkich sąsiednich i okolicznych dachach i te są największe. Teraz już się do nich przyzwyczaiłam, ale na początku byłam bliska załamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 31.12.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Mam i ja !!! Trochę zeszło zanim się zabrałem za napisanie tego posta niemniej jednak titania czarny mat chroni już w pełni mój dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommiberry 25.01.2015 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witam wszystkkihc. Jak ta dachówka sprawuje sie po drugiej zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejz0r 21.02.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 W tamtym roku udało mi się kupić Titanie na 40% rabacie. Nie żałuję decyzji, a dach wygląda oszałamiająco, w szczególności porównując z dachami znajdującymi się w okolicy Gąsiory wyglądają super masywnie (jak małe czołgi Panowie dekarze się postarali. Jak na razie nic nie odpada, nie luzuje się itd jak niektórzy straszyli, a ostatnio u nas na Podkarpaciu wieje dość mocno. Kolor czarny mat, postaram się wrzucić kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macek10 19.03.2015 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 dzien bez krytyki dzien stracony, natomiast titania creatona jest swietna i godna polecenia zwłaszcza przy gwarancji na 50 lat Witam Z ta gwarancja to jest tylko chwyt marketingowy , na naiwniaków. 50 lat jest ale na piekno i nic wiecej Czy ktokolwiek z was zapoznał si szczegółowo z warunkami gwarancji? Chyba widocznie nie. punkt 9 . Gwarancja nie obejmuje : a) uszkodzen spowodowanych działaniem mrozu , których obowiazujące normy nie kwalifikuja jako niedopuszczalne uszkodzenia dachowek ceramicznych, itd. pod ten punkt w ich gwarancji mozna uznac wszystko . NO I PO GWARANCJI . zostaje tylko jakies piekno zapewniane na banerach reklamowych przez 50lat Zaden z innych producentow nie ma takiego zapisu inni producenci maja realna gwarancje na 30 lat i to jest jasno zapisane np BRAAS , ROBEN Takze radze tez zapoznawac sie jasno z warunkami gwarancji. Z mojej strony to radze kupowac dachowki produkowane w niemczech z jasnymi warunkami gwarancji , a jak juz polskie to tez z jasnymi warunkami gwarancji i poprosic sprzedawce o przypiecie tych warunkow do faktury wraz z wypełniona karta gwarancyjna na dana dachowke. POZDRAWIAM i Zycze udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykobwarzanek 09.04.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 witam, prowadzę skład budowlany ponad 25 lat... w creatonie nie ma gwarancji oni mają proste podejście: coś Ci nie odpowiada, nasza dachówka jest najlepsza, lecz jeżeli twierdzisz inaczej udowodnij to przed sądem... tak jest zawsze... w naszej branży dachówka titania ma nazwę tytanik na miejscu tej fabryki inni producenci chcieli postawić fabrykę dachówek, badania gliny zawsze były jednoznaczne: z tej gliny nie da się zrobić dachówki... domino też się zepsuło, nie polecam też premiona w wersji finesse. bardzo dużo reklamacji ze starych dobrych dachówek została futura, optima... resztę co dziwne wycofali... pozdrawiam h.o. Witam Z ta gwarancja to jest tylko chwyt marketingowy , na naiwniaków. 50 lat jest ale na piekno i nic wiecej Czy ktokolwiek z was zapoznał si szczegółowo z warunkami gwarancji? Chyba widocznie nie. punkt 9 . Gwarancja nie obejmuje : a) uszkodzen spowodowanych działaniem mrozu , których obowiazujące normy nie kwalifikuja jako niedopuszczalne uszkodzenia dachowek ceramicznych, itd. pod ten punkt w ich gwarancji mozna uznac wszystko . NO I PO GWARANCJI . zostaje tylko jakies piekno zapewniane na banerach reklamowych przez 50lat Zaden z innych producentow nie ma takiego zapisu inni producenci maja realna gwarancje na 30 lat i to jest jasno zapisane np BRAAS , ROBEN Takze radze tez zapoznawac sie jasno z warunkami gwarancji. Z mojej strony to radze kupowac dachowki produkowane w niemczech z jasnymi warunkami gwarancji , a jak juz polskie to tez z jasnymi warunkami gwarancji i poprosic sprzedawce o przypiecie tych warunkow do faktury wraz z wypełniona karta gwarancyjna na dana dachowke. POZDRAWIAM i Zycze udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 09.04.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 witam, prowadzę skład budowlany ponad 25 lat... w creatonie nie ma gwarancji oni mają proste podejście: coś Ci nie odpowiada, nasza dachówka jest najlepsza, lecz jeżeli twierdzisz inaczej udowodnij to przed sądem... tak jest zawsze... w naszej branży dachówka titania ma nazwę tytanik na miejscu tej fabryki inni producenci chcieli postawić fabrykę dachówek, badania gliny zawsze były jednoznaczne: z tej gliny nie da się zrobić dachówki... domino też się zepsuło, nie polecam też premiona w wersji finesse. bardzo dużo reklamacji ze starych dobrych dachówek została futura, optima... resztę co dziwne wycofali... pozdrawiam h.o. Daj sobie facet siana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystianMendog 13.04.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Czemu ma dać siana? Przedstawił swoją opinię i przestrzegł innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrystianMendog 13.04.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Czemu ma dać siana? Przedstawił swoją opinię i przestrzegł innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts