michal.mech 10.08.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Cześć, W kuchennym kącie mam ciąg wentylacyjny. Przeszkoda ma wymiary 720mm x 510mm i sprawia, że nie pasuje mi układ mebli.Przydałoby mi się zwiększyć krótszy bok, czyli pogrubić jedną ze ścianek. Rzecz się dzieje w mieszkaniu gdzie jest już tynk i farba.Moim pomysłem na rozwiązanie tego problemu jest dołożenie jednej cegły i zamiast tynkowania położyć płytę KG. Przeszkodę będą otaczały kuchenne meble zależy mi na szybkim rozwiązaniu.I tu moje wątpliwości i prośba o porady:1. Czy powinienem najpierw zerwać tynk czy da się jakoś tak zagruntwać, żeby domurowana warstwa nie odpadła mi później?2. Czy płytę KG do cegieł mogę sobie przykręcić (w odpowiedniej ilości miejsc oczywiście) czy będę musiał ją złapać na większej powierzchni i muszę ją dodatkowo przykleić? Informacje dodatkowe (może okażą się potrzebne).1. Przez ten twór będzie szła instalacja elektryczna.2. Pod sufitem mam otwór wentylacyjny o dość standardowych wymiarach. Planuję go przekuć i zorientować dłuższym bokiem równolegle do podłogi. A może do rozwiązania mojego problemu macie inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts