shawping 10.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Robię remont w łazience i przy okazji wyrzuciłem stare rury i dałem w ich miejsce rury pp. Wywaliłem wszystko aż do samych pionów łącznie z zaworami i wodomierzami. Do pionu wkręciłem kształtki pp z gwintem zewnętrznym potem dałem kawałek rurki pp,półśrubunek pp, następnie wkręciłem zawór kulowy potem znowu półśrubunek pp,kawałek rurki pp, półśrubunek pp, wodomierz, znowu półśrubunek pp za wodomierzem i dalej rozprowadziłem instalacje. Teoretycznie wszystko jest ok. Niestety te półśrubunki nie dają mi spać. Czy przed i za wodomierzem mogą zostać te półśrubunki pp?. Wcześniej myślałem, żeby przed wodomierzem przejść na śrubunek mosiężny i dalej wodomierz, ale to bez sensu i zajmuje miejsce. Czy mogę zostawić tak jak jest, czyli półśrubunek pp za i przed wodomierzem? Czy robić przejścia na normalne śrubunki i czy na te półśrubunki pp wejdzie ta plastikowa plomba którą sie zakłada na wodomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 10.08.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Półśrubunki PP nie mają otworów na żyłkę od plomby. Zamontuj orginalne półśrubunki do wodomierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts