walkowicz 10.08.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam, Chciałem zrobić wylewki wg projektu o grubości 3,5 cm. Wykonawca wylał mi beton na stropach, gdzie odchyłki wahają się od 2-3 cm. Teraz robiąc wylewki wg projektu, te 3,5 cm....wychodzę z wysokością nawet w niektórych miejscach 248,5 cm....a wiadomo, że powinno być max. 251 cm (bez podłogi). Proszę o pomoc, jakie powinny być tolerancje na wylanym stropie? Bo w projekcie nie mam zadnych odchyleń, czym mam się sugerować, żeby wykonawce pociągnąć do odpowiedzialności za krzywo wylany strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 10.08.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 2-3cm odchyłu to strop wylany prawidłowo . Nie wiem kto ci zaprojektował wylewki na poddaszu 3,5cm - chyba że bez styropianu na stropie bezpośrednio. Wylewka musi miec około 5-6cm - do tego przydało by sie troche styropianu - najlepiej z 5cm żeby było łatwo poukrywać w nim rury od grzejników itp. Zresztą 250 to nisko naj na poddasze. Podnies sobie o jedną zwykła cegłe poddasze - nikt sie nie przyczepi o te 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts