Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z tarasem

Outsider30

Recommended Posts

Mam problem z tarasem. Pod tarasem znajduje sie pokój. Na tarasie położone są płytki ale ostatnio podczas deszczów zaczął przeciekać sufit w pokoju i odpadać tynk z sufity. Niestety aktualnie nie mam pieniędzy na generalny remont, Środki niestety znaczenie ograniczone i tu moje pytanie. Remont dachu mam planowany dopiero na wiosnę jak odłożę trochę kasy. Trzeba bedzie zerwać płytki, usunąć stare warstwy ( budownictwo z lat 50-tych) i dać nową wylewkę. A na tym planuję zadaszoną dobudówkę. Aktualnie w związku z przeciekającym tarasem chciałbym sie dowiedzieć czy istnieje możliwość dać na płytki folie w płynie tak aby taka izolacja wytrzymała jesienne deszcze i wiosenne roztopy? Czy istnieje ewentualnie jakiś inny sposób na zabezpieczenie tego tarasu do wiosny? Proszę o pilną odpowiedź.

..folia w płynie nie zda egzaminu raczej , jeśli już to w podobnej cenie papa termozgrzewalna na zakładkę i dokładnie zgrzać i wywinąć na cokół i masz spokój .. taras oczywiście nie do użytku ale wytrzyma to to nawet nie jeden rok... Takie tarasy nie lubią półśrodków u nas po kilku latach walki postawiono na tarasie zadaszenie...

Problem w tym ze budynek to blizniak. W zeszłym roku sasiad na swoim postawił dobudówkę. Przed postawieniem robil nowa wyleke wiec usunął wszytko co było na swojej połowie na głębokość jakieś 30 cm. 20 cm z tego stanowiła mieszanka cementu, piasku i wapna (podobno stary typ ocieplenia - budownictwo z lat 70-tych). Problem w tym iż u niego podczas deszczu tez zalewa pokoj pod tarasem wiec musi to podchodzić gdzieś z mojej strony i obawiam sie i sama folia budowlana na niewiele sie zda.