Outsider30 10.08.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Mam problem z tarasem. Pod tarasem znajduje sie pokój. Na tarasie położone są płytki ale ostatnio podczas deszczów zaczął przeciekać sufit w pokoju i odpadać tynk z sufity. Niestety aktualnie nie mam pieniędzy na generalny remont, Środki niestety znaczenie ograniczone i tu moje pytanie. Remont dachu mam planowany dopiero na wiosnę jak odłożę trochę kasy. Trzeba bedzie zerwać płytki, usunąć stare warstwy ( budownictwo z lat 50-tych) i dać nową wylewkę. A na tym planuję zadaszoną dobudówkę. Aktualnie w związku z przeciekającym tarasem chciałbym sie dowiedzieć czy istnieje możliwość dać na płytki folie w płynie tak aby taka izolacja wytrzymała jesienne deszcze i wiosenne roztopy? Czy istnieje ewentualnie jakiś inny sposób na zabezpieczenie tego tarasu do wiosny? Proszę o pilną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outsider30 17.08.2013 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Czy nikt nie pomoże?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 17.08.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 ..folia w płynie nie zda egzaminu raczej , jeśli już to w podobnej cenie papa termozgrzewalna na zakładkę i dokładnie zgrzać i wywinąć na cokół i masz spokój .. taras oczywiście nie do użytku ale wytrzyma to to nawet nie jeden rok... Takie tarasy nie lubią półśrodków u nas po kilku latach walki postawiono na tarasie zadaszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outsider30 17.08.2013 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 No właśnie planuje postawić na tym tarasie dodatkowy pokój ale dopiero w przyszłym roku bo w tym fundusze nie pozwalają. Tylko jak ta papa będzie się zachowywać na tych płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 17.08.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Tak jak na betonie, płytki i tak masz zamiar zerwać więc i tak spisane są na straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outsider30 17.08.2013 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 a pod papę termozgrzewalną mam dawać jeszcze jakiś klej czy bezpośrednio kłaść ją na płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 17.08.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dobrze wyczyść taras (zamieć, zmyj) i jechane. Do wiosny da rade. Jak przekalkulujesz ile zapłacisz za papę to pożałujesz, ze zadajesz pytania o dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outsider30 17.08.2013 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 No tak na wiosnę i tak będę musiał wszystko zrywać i kłaść nową wylewkę z ocieplaniem i dopiero na tym stawiać dobudówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outsider30 17.08.2013 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 A co myślicie o powłokach bitumicznych? czy to dało by też rade? np Sika Igasol 101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 18.08.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 jak ma to być na rok tp ja bym połorzył po prostu kilka warstwy foli budowlanej dociążonej cegłami żeby nie zwiało. Nic sie temu nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Outsider30 18.08.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Problem w tym ze budynek to blizniak. W zeszłym roku sasiad na swoim postawił dobudówkę. Przed postawieniem robil nowa wyleke wiec usunął wszytko co było na swojej połowie na głębokość jakieś 30 cm. 20 cm z tego stanowiła mieszanka cementu, piasku i wapna (podobno stary typ ocieplenia - budownictwo z lat 70-tych). Problem w tym iż u niego podczas deszczu tez zalewa pokoj pod tarasem wiec musi to podchodzić gdzieś z mojej strony i obawiam sie i sama folia budowlana na niewiele sie zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts