Gumol 10.08.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Witam, Wykańczając dwuspadowy dach nie spojrzałem na długość haków do rynien, które w Plannji mają 190mm i zakupiłem system. Teraz przyszła pora na wykończenie płaskiego dachu garażu, który jest częściowo wysunięty z bryły budynku. Jednak pojawił się problem, w planach mam ocieplenie murów 20cm styropianu, co z kolei będzie się gryzło z rozwiązaniem systemowym Plannji wspomniane (19cm). W związku z czym aby odstawić rynny na odpowiednią odległość potrzebuję nabyć haki do rynien o długości przynajmniej 30 cm, zauważyłem takie u Marleya. Wiem natomiast, że pomimo tej samej średnicy 125mm w obu systemach - Rynny Marleya są jednak głębsze. Czy może, ktoś z Was znający temat będzie w stanie mi doradzić, czy idzie w jakiś sposób dopasować jeden system do drugiego? Jeśli nie może znacie jakąś alternatywę? Mogę teoretycznie zejść z ociepleniem na garażu do 13 cm jednak wydaje mi się że i w tym przypadku wspomniane 19cm będzie za mało. Będę wielce zobowiązany za wszelką pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.08.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 No przecież to proste kup jeden hak i sprawdź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts